Jégkorong-vb: a magyar csapat megérkezett Szentpétervárra

Vágólapra másolva!
2016.05.05. 18:08
Helyi idő szerint csütörtök délután öt órakor megérkezett a magyar jégkorong-válogatott Szentpétervárra, ahol pénteken kezdődik a világbajnokság.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány és négy munkatársa már korábban, 13 órakor leszállt a Pulkovo repülőtéren, ők készítették elő a csapat szállását, amely csaknem tízperces buszútra van a Jubilejnij-arénától.

Csütörtök délutánra már volt kiírva edzés a válogatottnak, ám ezt lemondta, helyette pénteken, helyi idő szerint 9.30-kor tréningezik a Jubilejnij edzőpályáján. A játékosok közül mindenki egészséges, senki sem bajlódik sérüléssel, betegséggel, így a kapitányon múlik, kiket szerepeltet majd a szombaton, magyar idő szerint 11.15-kor kezdődő, szlovákok elleni első vb-összecsapáson a 25 fős keretből.

A Jublilejnij-arénában már csak kisebb munkálatok vannak hátra a pénteki, 15.15-kor kezdődő kanadai-amerikai nyitányig. A csarnok előtti hatalmas térre most állítják fel az italos standokat.

Csütörtök délután a szentpétervári nyolc csapat (Kanada, Finnország, Szlovákia, Fehéroroszország, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Magyarország) szövetségi kapitányainak eligazítást tartottak a szervezők. Ezután Chernomaz az MTI-nek elmondta, egészséges versenydrukk van benne, de tudja, hogy a játékosai mindent megtettek a felkészülés során, így nincs mitől tartani. Mike Yeo, a kanadai csapat másodedzője megjegyezte: tisztában vannak vele, hogy mindenki őket, a világ- és olimpiai bajnokokat szeretné legyőzni, így nem lesz könnyű megvédeni a címüket.

Dave Lewis, a fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya az MTI tudósítójának elmondta: emlékszik, néhány éve játszottak a magyar válogatottal és már akkor is nehezen nyertek, most pedig tovább fejlődött Chernomaz csapata.

Szentpéterváron gyakorlatilag minden kész a vb-re. A repülőtérről a belvárosba vezető úton rengeteg plakát hirdeti, hogy pénteken útjára indul a korong.

A pénteki, Kanada–Egyesült Államok találkozóra mind a hatezer jegyet eladták. A Jubilejnij 7000 férőhelyes, ám a nemzetközi szövetség ezer belépőt partnerei között oszt szét.

A magyarok – akik legutóbb 2009-ben szerepeltek az élvonalban – a vb-n szombaton a szlovák, vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok kanadai, majd május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat ellen lépnek pályára.

JÉGKORONG
AZ A-CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁGRA UTAZÓ MAGYAR KERET
Kapusok (3):
HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), VAY Ádám (Debreceni HK)
Bekkek (8): DUDÁS Jesse, SAGERT Kalvin, (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, STIPSICZ Bence (MAC), SZIRÁNYI Bence, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)
Csatárok (14): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, SARAUER Andrew (Fehérvár), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, (MAC), SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), VAS János (Slavia Praha, cseh)

A STÁB
Szövetségi kapitány:
Rich Chernomaz
Edző: Majoross Gergely, Diego Scandella, Sille Tamás, Tokaji Viktor
Kapusedző: Gary Clark
Erőnléti edző: Puskás Sándor
GM: Nagy Attila
Csapatvezető: Imre Lajos
Orvos: Majzik Ernő
Fizioterapeuta: Bagonya Imre, Sashalmi Tamás
Felszerelés-menedzser: Nagy József, Tornyi Gábor

A VB MENETRENDJÉT, BENNE A MAGYAR VÁLOGATOTT ÓRARENDJÉVEL ITT TALÁLJA MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik