Jégkorong: az utolsó 14 percben ütöttünk hármat Bécsben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 20:22
null
A mieink két nap alatt kétszer verték meg az osztrákokat (Fotó: Koncz György, archív)
Az oroszországi világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott két nap alatt másodszor is legyőzte Ausztriát. A mieink a Tüskecsarnokban aratott pénteki 4–0-s siker után szombaton Bécsben 3–1-re verték meg a „sógorokat”.

 

A magyar válogatott pénteken négy perc után már két góllal vezetett, ezúttal azonban az osztrákok kezdték jobban a meccset, de Rajna Miklós eszén nem tudtak túljárni. A mieink az első harmadban nem sok veszélyt jelentettek a házigazdák kapujára, a hivatalos statisztikák szerint az osztrákok hatszor több lövéssel (12–2) próbálkoztak nálunk.

A második játékrész közepén, a mérkőzés feléhez érve Rich Chernomaz szövetségi kapitány kapust cserélt, Rajna helyett Bálizs Bence állt be a kapuba, és sokáig ő is hibátlanul végezte a dolgát. Gól a második harmadban sem született, az osztrák játékosok elégedetten vonultak pihenőre, mondván, sokkal jobban állnak, mint egy nappal ezelőtt.

GALLÓ VILMOS: KICSIT LASSAN KEZDTÜNK
„Kicsit lassan kezdtünk, talán még a buszon voltunk az első harmadban, de szerencsére Rajna Miki meccsben tartott minket. Sem a pénteki sem a szombati sortársaimmal nem vagyunk összeszokva, de mindkét összetételben jó volt játszani – és nyerni.”

A harmadik játékrész elején viszont Lukas Haudum góljával megszerezték a vezetést a hazaiak, de a magyar csapat újított, és a végjátékban a maga javára fordította a meccset. A 47. percben Orbán Attila egyenlített, majd két és fél perccel a vége előtt Galló Vilmos egy védelmi hibát kihasználva előnyhöz juttatta a mieinket.

A harmadik magyar gólt Nagy Gergő ütötte, aki az utolsó percben a saját harmadából vette be az üresen tátongó osztrák kaput.

A mieink két nap alatt kétszer is megverték a jövő héten már divíziós vb-n szereplő Ausztriát, vagyis jó szájízzel készülhetnek az előttük álló feladatokra – így az oroszországi világbajnokságra is.

JÉGKORONG, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 1–3 (0–0, 0–0, 1–3)

Bécs, 2600
néző. V: Nikolic, Stolc, Seewald, Verworner (mind osztrák)
AUSZTRIA:
Kickert – Lembacher, Brunner, Hofer, Haudum 1, Lebler – Schlacher, Bacher, B. Petrik, Herburger, S. Geier (1) Fechtig, Altmann, Wukovits, Schiechl, Nödl – Hartl, Fischer, N. Petrik. Megbízott szövetségi kapitány: Daniel Ratushny
MAGYARORSZÁG: Rajna (Bálizs) – Dudás, Sagert, Könczei, Nagy G. 1, Galló V. 1 Orbán A. 1, Pozsgai, Terbócs, Sebők, Csányi (1) Kiss D., Gőz, Magosi B., Nagy K., Somogyi – Stipsicz, Varga A., Sárpátki, Reisz, Kovács Cs. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Gólok. 41:30: Haudum (S. Geier, 1–0). 46:22: Orbán A. (Csányi, 1–1). 57:27: Galló V. (1–2). 59:39: Nagy G. (1–3)
MESTERMÉRLEG
Daniel Ratushny: – Szoros meccs volt, sokáig nulla nulla. Aztán megszereztük a vezetést, de egy távoli lövés beakadt, és utána mindkét fél előtt sok helyzet adódott. Nekünk voltak emberelőnyeink, de hibáztunk, a magyar csapat meg büntetett, amiért elismerés illeti. Néha ilyen a hoki: pénteken és szombaton is keményen harcoltunk, most jobban támadtunk, több lehetőségünk adódott, a kapusteljesítményünk is javult, nem kaptunk ki négy nullára, tehát kis lépéseket tettünk előre. Ezeket is értékelnünk kell.
Rich Chernomaz: – Fiatalabb volt ez a keretünk, mint a pénteki. Lassan is kezdtünk, az első harmadban a védelmünk nem zárt elég szorosan, ami területet és időt adott az osztrákoknak. A második harmadtól sokkal jobbak voltunk, és habár utána hátrányba kerültünk, forgalmat csináltunk a kapu előtt, egyenlítettünk, Galló pedig szenzációs találatot szerzett. Az emberelőnyünkön nyilvánvalóan dolgoznunk kell, mert a kettőst sem használtuk ki, viszont amikor jó helyekre tettük a korongot, letámadtunk, akkor legalább kiharcoltuk a fórokat. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, ugyanakkor ez a sebesség még nem az elit-vb sebessége...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik