Hoki-vb: második meccsét is elvesztette a magyar válogatott

HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 15:09
Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfiválogatott a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokságon: a nyitónapon Dél-Koreától kapott ötös után a másik, elitből érkező ellenfél, Fehéroroszország 3–1-re győzött. Ebben a teljesítményünkben sokkal több volt a tartalom, sok minden stimmelt, egy viszont nagyon nem: a góllövés. Egy-egy találattal ugyanis szinte lehetetlen győzni, ma sem sikerült.
Hiába a váltás kapusposzton, Vay Ádámot is leültették az ellenfél támadói... (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Hiába a váltás kapusposzton, Vay Ádámot is leültették az ellenfél támadói... (Fotó: Tumbász Hédi) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

DIVÍZIÓ 1/A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN
2. FORDULÓ

FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
Nur-Szultan,
Barisz Aréna, 648 néző Vezeti: Sir (cseh), Vikman (finn), Pak Dzsun Szu (dél-koreai), Vyleta (szlovák)
FEHÉROROSZORSZÁG:
MILCSAKOV
Bailen (1), LISZOVEC 1 – Henkel, Szolovjov – JEVENKO, Usztyinyenko – Bokun
Gyemkov (1), PLATT 1 (1), Kovirsin (1) – Lopacsuk, Sarangovics, Szusko – Volkov, Kitarov, FEOKTYISZOV 1 – KISZLIJ, SZ. MALJAVKO (1), A. Maljavko – Kogaljov
Szövetségi kapitány: Andrej Szidorenko
MAGYARORSZÁG: Vay
Stipsicz (1), Szabó D. – Wehrs, Varga A. – Pozsgai, Macaulay
Erdély Cs., Hári J., GALLÓ V. 1 – BARTALIS, Sarauer, Sofron – Nagy G., Vas J. (1), Bodó – Nagy K., Benk, Magosi B. – Terbócs
Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
Gólok. 4:32: Feoktyiszov (Sz. Maljavko, 1–0). 29:49: Liszovec (Platt, Kovrisin, 2–0). 45:29: Platt (Bailen, Gyemkov – kettős emberelőny, 3–0). 54:31: Galló V. (Vas J., Stipsicz – ee., 3–1)
MESTERMÉRLEG
Andrej Szidorenko
: – Egyetértek kollégámmal: a magyar csapat jobban kezdett, mi nem voltunk valami aktívak. De aztán az első gól fordított az események menetén, sokkal jobban folytattuk és végül az emberelőnyös találatunk lezárta a meccset.
Majoross Gergely: –
Nagy lépést tettünk előre a Dél-Korea elleni mérkőzéshez képest, hiszen jól kezdtünk, domináltunk, aztán az ellenfél fura gólt szerzett. Ez nyilván megdobta az önbizalmát, de mi tartottuk magunkat a taktikához. Csakhogy nem lőttünk gólokat, enélkül pedig nehéz hokimeccset nyerni, és nyilván a végén a kettős emberhátrány még nehezebbé tette a dolgunkat. Büszke vagyok a srácokra a munkájukért, a különbséget viszont az jelentette, hogy a kapu előtt nem voltunk elég hatékonyak. Az egyik fő célunk az volt, hogy nagyot javuljunk az első találkozóhoz képest, ezt sikerült elérnünk, ám még hosszú út áll előttünk.

Bővebb kapitányi nyilatkozat itt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Megint csalódottan hagyjuk el a Barisz Asztana csarnokát, de ezúttal nem a játék, hanem a gólképtelenségünk miatt hümmögve. Dél-Korea után a tavaly ugyancsak az elitben szereplő Fehéroroszország volt az ellenfelünk, s mi játszottunk fölényben az első és a második kapott gól előtt is, csak amíg nálunk minden kimaradt – leszámítva a finisbeli, negyedik emberelőnyüket végre –, odaát az első két találathoz kellett a mázli.

MI VÁLTOZOTT?
Kényszerűségből és a Dél Korea elleni 1–5 sokkja miatt is változott a keret meg a felállás a Fehéroroszország elleni második mérkőzésre.
A kapuban Bálizs Bence helyét Vay Ádám foglalta el, a második és harmadik csatársor szélén helyet cserélt Nagy Gergő és Bartalis István, míg a negyedikbe ezúttal Nagy Krisztián került és Terbócs István lett a pluszember. Eddig tartottak a szakvezetőség eszközölte módosítások, az már a sors, illetve a nyitómeccsünk végén hatalmas maflást kiosztó dél-koreai bűne, hogy Szirányi Bence megsérült, és ugyan délelőtt, az átmozgatáson felcsúszott a jégre, hamar le is jött onnan, a találkozóra pedig nem öltözött be: az eddig hetediknek számító védő, Varga Arnold került feljebb a rangsorban.

Valahogy most nem állja meg a helyét, hogy a szerencse ahhoz pártol, aki megdolgozik érte, mert a munkával nem volt gond, ugyanakkor a pontossággal és lényegre töréssel, meg a szerencsével igen, ezért csak imádkozhatunk, hogy mihamarabb forduljon a széljárás. Például már szerdára, amikor Litvánia ellen játszunk majd, amely a nyitónapon két góllal is vezetett, csak aztán Fehéroroszország fordított és 4–3-as győzelemmel érkezett a mieink elleni rangadóra.

Megint mi kaptuk az elsőt

Kifejezetten jól kezdtünk, nemcsak a Dél-Korea ellen látotthoz képest, hanem abszolút értéken is: a meccset kezdő Vas János-féle sor kiválóan benntartotta a korongot, Erdély Csanád és Galló Vilmos már lövéshez is jutott, az egyetlen bökkenő, hogy Dmitrij Milcsakov mind a kettőt hárította. Viszont még nem ért véget az első perc, úgyhogy legalább bizakodhattunk, főleg hogy a továbbiakban is mi támadtunk. Csak aztán eljött az ötödik perc, a második belorusz lövés, amire Vay Ádám azt hitte talán, hogy megpihent a lepkés kesztyűjében, ám sajnos nem így történt, hanem Nyikita Feoktyiszov elé huppant le, aki persze nyomban az üres kapuba tette, 1–0. Mondjuk ünnepelni nem tudott, mert a gólja közben Stipsicz Bence utolérte, és az ütőjében elesve a rivális a palánkban végezte, úgy kellett összevakarni.

Egyáltalán nem mondhattuk, hogy játékosaink ne dolgoztak volna a szerencséért, az mégsem találta meg őket, mert amikor Kevin Wehrs lőtt hasonlóan zsengén, mint Szergej Maljavko a túloldalon, az ő lövése is lecsorgott a kapusról, csak nem a hálóba vagy egy honfitársunk elé, hanem veszélytelen területre, hátra-oldalra...

Esemény annyi maradt a harmadból, hogy Szabó Dánielen csípődobást hajtott végre Alekszandr Kitarov, ám az emberelőnyünkre az egy szem lövésünk után inkább az volt igaz, hogy szerencsére kivédekeztük...

Csak a gól hiányzott, de az nagyon

A fordulás után is akadtak meleg pillanatok, egy korong például úgy pihent meg az oldalhálóban, hogy nem lehetett pontosan látni, kívülről vagy belülről-e, a közelben álló zebra is csak kereste – szerencsére kívül talált rá a pakkra. Ettől vagy sem, de ismét fellelkesültek a mieink, jöttek a támadások egymás után, a lövések is, főleg amikor Sofron István akasztása miatt emberelőnyben is lövöldöztünk. Ám sem a fórból, sem jó forgatásból, sem támadóharmadbeli mezőnyfölényből nem született gól az istennek sem – bezzeg a túloldalon a semmiből is!

Mintha vírus pusztított volna, a kapunk előtt sorra terültek el az emberek, a halomból pedig hátrakerült a korong, amit Jevgenyij Liszovec úgy átlőtt a tömegen, hogy Vay Ádám aligha látott belőle bármit is, következésképp a jobb felsőben pihent meg, 2–0. Ezután még Artyom Kiszlij is beforgott gyönyörűen a kapuelőtérbe, majd a piruett végén úgy szorította oda Vay jobbját a kapuvashoz, hogy az hátrafeszült, úgyhogy kapusunk még a reklámszünetben is szenvedett...

De ez nagyjából az összes csarnokban lévő magyarra vonatkozott és nyilván a távolból szorítókra is: hiába játszottunk foltokban jól, hiába a sok helyzet, a húsz lövés, a világon semmi sem sikerült.

Még egy bombagól

Minden szerencsétlenségünk dacára azzal nem volt gond, hogy tisztán játszottak a mieink, egyetlenegyszer sem kerültek emberhátrányba – egészen a harmadik játékrész elejéig, amikor viszont hirtelen kétszer is ránk fújtak, úgyhogy 1:30-nyi kettős hátrány következett. Illetve következett volna, ha az észak-amerikai import, a kanadai Geoff Platt nem lő akkora pipás gólt, hogy a korong a félpályáig csúszik vissza a túloldalon, 3–0...

...és a második kiállításból maradt, ugyebár, még fél perc: azt szépen kivédekeztük, ám ekkorra a hajó elment. Minden próbálkozásunk ellenére a második fordulóban a második rendes játékidős vereségünket szenvedtük el – noha Vay még a harmad feléig is kisietett és szinte fejest ugrott a jégbe, hogy tisztázni tudjon, a finisben pedig Galló Vilmos értékesített egy fórt, 3–1. Természetesen a kapusunkat is levittük, hogy hat az öt mezőnyjátékos ellen támadhassunk, de aztán maradt végeredménynek a 3–1.

Napjainkra a divízió 1/A olyan kesze-kusza lett, hogy két győzelemmel is ki lehet esni, ám két vereséggel is fel lehet jutni, úgyhogy matematikailag még mindenre van esély, de talán jobb azzal foglalkozni, hogy szerezzük egy gólnál többet, és nyerjünk egy darab meccset...

Szerdán szünnaposak lesznek a mieink, ugyanakkor a házigazda Kazahsztán akkor játszik majd Litvániával, és utóbbi lesz az ellenfelünk csütörtökön, magyar idő szerint 8.30-kor: aligha kell hangsúlyozni, akármi is marad a célunk ezen a vb-n, egyszerűen muszáj nyernünk.

A magyar játékosok nyilatkozataiért kattintson ide.

STATISZTIKA
FEHÉROROSZORSZÁGMAGYARORSZÁG
Milcsakov 96.6%Kapusok
Vay 89.7%
29 (6, 16, 7)Lövések 29 (9, 11, 9)
48:48
Időkérés
57:55
2/1 (–,–, 2/1)Emberelőnyök
4/1 (1/0, 2/0, 1/1)
8 (2, 4, 2)Kiállításpercek
4 (–, –, 4)

KORÁBBAN
Dél-Korea–Szlovénia 5–3 (1–3, 3–0, 1–0)

SZERDÁN
12.30: Kazahsztán–Litvánia

A VB ÁLLÁSA
1. Dél-Korea2210–4+66
2. Fehéroroszország227–4+36
3. Kazahsztán113–2+13
4. Litvánia113–4–10
5. Szlovénia225–8–30
6. MAGYARORSZÁG222–8–60

PERCRŐL PERCRE

III. HARMAD

60. perc: Wehrs lő még egyet felpattan és ezzel vége!

60. perc: Még egy buli, ezúttal a támadó harmadban.

60. perc: Hári! Micsoda szóló! Két csel után fonákkal lőtt, de mellé. Kihozzák a bulit a harmadból a bírók, Vay nem jött vissza.

60. perc: Fél perc van hátra, hatan sem tudunk kijönni a saját harmadunkból...

59. perc: Elhagytuk a korongot, de a fehéroroszok az üres kapu mellé lőtték.

59. perc: Hári passza után Vas előbb az ütővel, aztán korival próbált gólt szerezni, de a komplett fehérorosz csapat befeküdt elé.

58. perc: Vas elhozta a bulit, aztán nagy kavarodás a kapu előtt egy lövés után. Nincs igazi lövés. Stipsicz bombáját a kékről blokkolják.

58. perc:Kapus nélkül folytatjuk! El kell hozni a bulit, különben vége, ha gólt ütnek belőle...

57. perc: Rég volt ilyen: fehérorosz tilos. Kettő perc öt másodperc van hátra, időkérés nálunk.

57. perc: Stipsicz bátran hozta fel a pakkot és tört be a kapu mögé, visszatette Gallóbnak őt azonban elnyomták a védők, de a pakk végül Hárihoz került, akinek lövését Micskov védte.

57. perc: Nagy Krisztián próbálta meg bevinni a pakkot a harmadba, de hiába próbálkozott többször is, nem járt sikerrel.

56. perc: Vas mellett még Stipsicz Bence is kap egy gólpasszt.

55. perc: Galló! Szépítünk! Vas remek passzát a kapu előtt jól veszi át, majd tenyeressel a jobb alsóba helyez Milcsakov mellett, 1–3!

55. perc: Henkel kapott két percet a játék késleltetéséért.

54. perc:„A magyar drukkerekre nem lehet panasz, énekelnek, elszórakoztatják magukat – jobb híján" – jelenti Szűcs kolléga a helyszínről.

54. perc: Bodó küzdött jobb lövőhelyzetért, nem járt sikerrel, Milcsakov védett.

53. perc: Lopacsuk lopott korongot, áttette Szuskónak, aki aztán csúnyán kapu mellé lőtt ziccerből.

52. perc: Nem sikerül helyzetbe kerülni, hiába birtokolja a pakkot többet a válogatott.

51. perc: Wehrs csuklóból lő, nem jó.

50. perc: Magosi tette vissza Bodónak, de blokkolták a lövését. Aztán Macauley lövésébe kapott bele Bodó, de Milcsakov védett, a kipattanóra érkező Nagy Krisztián meg eltakarították a védők.

49. perc: Lopacsuk tört be a harmadunkba, Szabó jól védekezett vele szemben.

48. perc: Erdély tudja folytatni, nincs komoly sérülés.

48. perc: Erdély maradt a földön egy bodicsek után! Kovirsin kente fel a palánkra. Megúszta két perc nélkül...

47. perc: Vay messzire kivetődve a kapujából remekül elcsípte a korongot Kogaljov elől, majd hason csúszva jól dobta ki balra Vargához, aki egyből Sofront szöktette, ő viszont nagy ziccerben nem tudott kaput találni.

46. perc: Ki is használták a kettős fórt. Bailen játszotta át keresztbe a korongot Plattnak, aki kapásból óriási gólt lőtt, Vay nem érhetett át a másik oldalra, a pakk majdnem a kékig kicsúszott a kapuból, 0–3.

45. perc: Vay! Nagyot védett miután Kovirsin zavarta a kapu előterében.

45. perc: Galló szerzett korongot a kék vonalnál,betört a harmadba, majd a kapusba püfölte a ziccert, ráadásul még oda is szúrt Milcsakovnak, amiért gáncsolásért kiállítják őt is, kettős emberhátrány.

44. perc: A buli után rögtön egy lövés, Feoktyiszov volt az, Vay sisakjáról pattant fel a pakk.

44. perc: Jevenko lövése felpattant Vayról, de a a lecsorgót sikerült eltakarítani. Aztán Vas fogásért kap egy két percet. Először vagyunk emberhátrányban.

43. perc: Egy belőtt pakkra Milcsakov lépett ki a kapuja mögé, de Varga megzavarta, ám nem érkezett társ a visszatett korongra, pedig üres volt a kapu...

42. perc: Nem állítjuk, hogy egymásnak estek a felek a záró 20 percben...

41. perc: Elhoztuk a korongot kezdés után. Mondjuk a saját harmadunkból kicsit nehezen jutunk ki, és lövésig utána sem sikerül jutni.

A csapatok lassan érkeznek, nemsokára folytatjuk.

II. HARMAD

40. perc: Letelt a kiállítás, és ezzel vége a harmadnak is.

40. perc: Hári passza után Galló közelről lőtt, Milcsakov védett.

39. perc: Bodó! Sarauer lövése lecsorog a kapusról, épp elé fonákkal próbálta meg a kapus előtt bepasszírozni a korongot, de nem volt már helye.

38. perc: Emberelőnybe kerülünk! Macauley lövése után Bodó ér bele a kapu előtt, majd Bokun ráborította a magyart a kapusra, ezért mehet ki a padra pihenni!

38. perc: Újabb nagy Vay-védés, ezúttal Szusko löketét teszi oldalra a mamuttal.

37. perc: Bent tartják a harmadunkban a fehéroroszok a pakkot, végül Jevenko lövését Vay fogja, majd az érkező Kitarov keménykedik egy sort a védőkkel.

36. perc: Sofron lövése Kovirsinről vágódott le. A kipattanóra nem érkezik senki.

35. perc: Kiszlij most balról zavarog, de lövés helyett ráviszi Vayra, aki jól szúr ki, ám a támadó neki ütközik, és ugyan nagyot kapott, a vállára, de folytatja a játékot.

34. perc: Erdély léphetett volna ki egy kontrával, de az utolsó pillanatban megállították a védők.

33. perc: Vaynak kellett kinyúlni a kapujából egy lövésre ismét. Beszorultunk. Nem kicsit, nagyon.

32. perc: Vay könnyedén lekapta a lepkéssel Kiszlij jobbról a bedobópont szélétől leadott lövését.

31. perc: Tilos nálunk, megint, és ismét nincs meg a korong a bedobás után, de most nem jutnak lövéshez a fehéroroszok.

30. perc: Ők meg rögtön kihasználják... Kovirsin jobbról lőtt, Vay nagyot védett, ám kipattant róla, a kapu előtti nagy tumultusból Platt játszotta ki a korongot Liszovecnek, aki a kékről nagy erővel a jobb felsőbe bombázott, 0–2!

30. perc: Most mi ütünk tilosat.

30. perc: Macauley és Bodó játszott össze, a lövés előtt azonban utóbbi ütőjéről lecsúszott a pakk. Nagy kár érte, középen tisztán lőhetett volna Bodó.

29. perc: Újabb tilos a fehéroroszoktól, de nem tudjuk elhozni a bulit...

28. perc: Sarauer és Gyemkov csatájából a mieink 15-öse került ki győztesen, a fehérorosz nagyot nyekkent a jégen.Fontos az ilyen apró csörték megnyerése is. Még fontosabb lenne egyenlíteni...

28. perc: A buli után bent tartjuk a korongot a támadóban, de a bírók kézpasszt jeleznek nálunk, és kiviszik a bedobást a semleges harmadba.

27. perc: Tilosat ütnek a fehéroroszok.

26. perc: A fehéroroszok is pályán vannak azért, Kiszlij lőtt jobbról a rövid alsó mellé.

25. perc: Macauley tette be jobbról középre, a korong lejött a kapusról, de nem érkezett rá senki.

25. perc: Sarauer ment be lesre.

24. perc: Kiegészültek.

23. perc: Felállunk, egy perc az előnyből. Újabb lövés Vas és Stipsicz összjátéka után, mellé. Aztán megint Stipsicz lő kapásból mellé. Nagy a tűzerő, csak nem pontos.

23. perc: Erdééély! Centikkel maradt le a pakkról vetődve a kapu előtt...

22. perc: Sofron lövése lejött a kapusról, a kipattanó nem a miénk. Sőt, egy újabb lövés után Sofront gáncsolják, Szergej Maljavko mehet pihenni.

22. perc: Két újabb lövéssel gyorsan ki is egyenlítették a lövések számát a fehéroroszok, Vay jól védett megint mindkétszer.

22. perc: Stipsicz hozta be a korongot a támadóba, majd Erdélynek játszott, ő viszont rosszul váltott Gallóval, kár érte.

21. perc: Megkezdődött, a fehéroroszok támadnak. Vay védésével indul a játékrész.

Jönnek a csapatok, hamarosan folytatjuk!

I. HARMAD

20. perc: Ezzel vége az első harmadnak. Mi 9, ők 6 alkalommal lőttek kapura. Vay Ádám 83 százalékkal véd...

20. perc: Bartalis hozta vissza a kapu mögül, de nem lő, miközben nincs ütő a kapusnál... Bő fél percig „bárdolatlanul” állt a kapuban Milcsakov, nálunk volt a pakk, és nem lőttünk...

19. perc: Buli a kapunk előtt. Elhozzák, de nem jutnak lövésig. Nem úgy az ellentámadás végén Bodó, aki azonban kaput téveszt.

18. perc: Előbb egy tilos, majd egy les nálunk... Ahogy Szűcs kolléga írja a helyszínről: „Küszködünk...”

17. perc: Nagy Gergő szerzett korongot a támadó harmadban, középre húzott és lőtt, de a blokkról levágódott, Usztyinenko volt az.

16. perc: A túloldalt Bokun talált egy sávot lövésre, mellé suhintotta.

16. perc: Jó letámadás után Nagy Gergő és Bodó akcióztak a kapu mögött, utóbbi tette vissza lövésre Vasnak, mellé...

15. perc: Kicsit beszorultunk, amióta kiegészültek a fehéroroszok.

14. perc: Megint Kitarov tüzel, mellé.

14. perc: Kitarov ahogy visszatért a padról rögtön helyzetbe került, de Vay fogta a lövését.

13. perc: Bodó passza után Sarauer léphetett volna ki, de szerelték. Ezzel letelt az előnyünk.

12. perc: Hári beviszi, benntartjuk a harmadban, sikerül felállni, végül Stipsicz lő Hári passza után kapásból, Milcsakov azonban fogni tudja.

12. perc: Emberelőnyben támadhatunk, buli a fehérorosz kapu előtt. Nincs meg a pakk, kiütik.

11. perc: Itt az első két perc: Kitarov keménykedett Szabóval – felkente a palánkra.

10. perc: Sofron szerzett majdnem korongot a belorusz kapu mögött, Henkel takarított.

9. perc: Jajj, eladtuk a korongot a saját harmadunkban, Liszovec köszönte és egyből lőtt is, Vay védett.

8. perc: Sarangovics egy csel után lőtt a bal bedobókörtől, mellé, aztán Bodó húzta ki a harmadunkból.

7. perc: Macauley lőtt kissé balról, a pakk átcsúszott a kapus hóna alatt, de a jobb alsó mellé gurult...

6. perc: Feoktyiszovot gólja után Stipsicz állította légi útra, amelynek a palánkban lett vége. Ápolnni kell a gólszerzőt, mert nagyot nyekkent.

5. perc: Ilyen nincs... Vezetnek...Sz. Maljavko egy méterrel fölé menő lövését Vay védeni akarta a lepkéssel, de nem tudta fogni, a kipattanó Feoktyiszov elé hullott, és nem is hibázott, 0–1!

5. perc: A saját harmadból hoztunk el egy bulit, majd Sofron vitte be a támadóba, ám passz a túloldalt érkező Pozsgai lemaradt a passzról.

4. perc: Megint túlütés náluk... Ez akár a tanácstalanságuk jele is lehet. Az újabb buli után Szabó lőtt a kékről, elzúgott a pakk a jobb alsó mellett.

3. perc: Újabb tilos a fehéroroszoknál. Mi meg lesre csúszunk, Sarauer nem figyelt.

2. perc: Stipsicz hozta be a korongot a támadóharmadba, majd Galló lőtt, Milcsakov védett ismét.

2. perc: Próbálta meg betuszkolni a korongot fonákkal, miután Erdély megharcolt érte, Milcsakov védett!

1. perc: Elkezdődött! Vay – Macaulay, Pozsgai – Nagy G., Vas J., Bodó a kezdőnk. Rögtön egy fehérorosz túlütéssel indult a meccs, a buli után azonban nem sikerült lőni.

Köszöntjük olvasóinkat. A csapatok már a pályán, minden készen áll a mérkőzésre!

ELŐZMÉNYEK

A helyszínen tartózkodó kollégánk, Szűcs András jelenti:„A bemelegítésünk sokkal jobban fest mint korábban, nagyon sok az elszánt tekintet, és jobban is pörögnek a fiúk”.

Ahogy azt már lentebb jeleztük, Vay Ádám őrzi a mieink kapuját a mai meccsen, és a tegnap nagy pofont kapó Szirányi Bence helyett Varga Arnold került be a keretbe.

Az biztos, hogy a Dél-Koreától az első napon elszenvedett 5–1-es vereség ellenére a magyar szurkolók hatalmas üdvrivalgással fogadták a bemelegítéshez érkező csapatot.

A magyar válogatott ma fehér mezben lép jégre, talán ez változást hoz – a fehéroroszok pirosban lesznek.

Azt hittük, a fehér mez majd szerencsét hoz (Fotó: Tumbász Hédi)
Azt hittük, a fehér mez majd szerencsét hoz (Fotó: Tumbász Hédi)

ÉRDEKESSÉGEK

Kényszerűségből és a Dél Korea elleni 1–5 sokkja miatt is változott a keret meg a felállás a Fehéroroszország elleni második rangadóra.

A kapuban Bálizs Bence helyét Vay Ádám foglalta el, a második és harmadik csatársor szélén helyet cserélt Nagy Gergő és Bartalis István, míg a negyedikbe ezúttal Nagy Krisztián került és Terbócs István lett a plusz ember. Eddig tartottak a szakmai stáb eszközölte módosítások, az már a sors, illetve az első meccsünk végén hatalmas maflást kiosztó dél-koreai bűne, hogy Szirányi Bence megsérült, és ugyan délelőtt, az átmozgatáson felcsúszott a jégre, hamar le is jött onnan, s a meccsre nem öltözött be: az eddig hetediknek számító védő, Varga Arnold került feljebb a rangsorban.

Ma csak két meccset rendeznek a világbajnokságon, ez a második. Az elsőn Dél-Korea megint öt gólt ütve nyert, ezúttal Szlovénia volt az ellenfele, amely az első harmadban még 3–1-re vezetett. A vége 5–3 lett.

A második forduló a holnapi Kazahsztán–Litvánia találkozóval zárul.

KORÁBBAN
Dél-Korea–Szlovénia 5–3
(1–3, 3–0, 1–0)
Gólok:
Kim Ki Szung, Kim Von Dzsun, Kim Szang Vuk, Kim Hjun Szu, Sin Szang Hun, ill. D. Rodman, Ograjensek, Sabolic

SZERDÁN
12.30: Kazahsztán–Litvánia

AZ ÁLLÁS
1. Dél-Korea2210–4+66
2. Fehéroroszország11 4–3+13
3. Kazahsztán11 3–2+13
4. Litvánia11 3–4–10
5. Szlovénia22 5–8–30
6. MAGYARORSZÁG11 1–5–40

A MAGYAR KERET
KAPUSOK:
Bálizs Bence (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK:Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen – Németország)
CSATÁROK:Bartalis István (Schwenningen – Németország), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)
VÉSZKAPUS:Rajna Miklós (MAC Újbuda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik