Hoki-vb: Az orvosok nem javasolják a folytatást – Vas J.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.26. 14:03
A magyar jégkorong-válogatott 127 perce nem lőtt gólt azonos létszám mellett a kijevi divízió 1/A-világbajnokságon, ezért szeretne javítani a hatékonyságon Rich Chernomaz szövetségi kapitány, aki mellett a sérüléssel bajlódó Vas János is megszólalt.

„A támadójátékunk hatékonyságán javítanunk kell. Többet kell kapura lőnünk és jobban zavarnunk az ellenfelek kapusait. A védekezésünket befolyásolja, hogy sok kiállítást szedünk össze, és többször szükségtelenül, a támadóharmadban szabálytalankodunk. Átlagban minden meccsen ötször voltunk emberhátrányban, ez sok. Hiába lőttünk három emberelőnyös gólt, ugyanennyit kaptunk hátrányban” – mondta az MTI-nek Chernomaz, aki szerdán pihenőt adott játékosainak, csak két kapus, Bálizs Bence és a tartalék Arany Gergely ment fel a jégre Jukka Kontsas kapusedzővel együtt.

Vas János – aki bordarepedés miatt kihagyta a dél-koreaiak ellen 3–1-es vereséggel záruló keddi találkozót – elmondta, egyéni döntése lesz, hogy szerepel-e még a tornán vagy sem.

„Az orvosok nem javasolják a folytatást. Alaphelyzetben három-négy hét lenne a kihagyás. Minden légzésnél, oldalra fordulásnál fáj, most is tele vagyok tapasszal” – mondta a kijevi vb-n két mérkőzésen egygólos Vas.

Amennyiben a csapat csütörtökön a lengyelek és pénteken a kazahok ellen nyer, illetve a dél-koreaiak legyőzik az osztrákokat, akkor van esély a feljutásra. Más esetben erre szinte semmi remény nem maradna. A mezőny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy az eddig lejátszott kilenc találkozóból nyolc egy vagy két gól különbséggel dőlt el, az egyedüli kivétel a dél-koreai–kazah összecsapás volt (5–2).

A feljutásért folyó versenyben még öten érdekeltek. Közülük Dél-Korea áll a legjobban, mivel – egyedüliként – mindhárom mérkőzését megnyerte. Szövetségi kapitányuk, a kétszeres Stanley-kupa-győztes Jim Paek elmondta, igazi családot alkotnak, tudnak egymásért küzdeni, a honosított játékosaik remekül beilleszkedtek az ázsiai közegbe, és mindenki szépen fejlődik.

„Nagy lökést kaptak a téli sportágak, és persze a hoki is azzal, hogy jövőre Pjongcsangban rendezik az olimpiát. Mindent ennek rendelünk alá, komoly sportágfejlesztési programunk van, az edzők és a játékosok is sokat tanulnak. Az NHL-es Detroittal is van szoros együttműködésünk. A mostani eredmények igazolják, hogy jó úton járunk” – mondta az MTI-nek Paek.

Amennyiben a sereghajtó ukránok szerda este nem szereznek pontot az előző idényben még élvonalbeli kazahok ellen, akkor kiesnek. Minden más esetben a záró fordulóban dől el, ki búcsúzik a divízió 1/A-tól.

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, és a 2018-as dániai vb-n szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió 1/B-be.

AZ ÁLLÁS
1. Dél-Korea 3 3 12–5 9
2. Ausztria 3 2 1 6–4 6
3. Kazahsztán 3 1 1 1 6–7 5
4. Lengyelország 3 1 1 1 4–6 4
5. Magyarország 3 1 2 7–9 3
6. Ukrajna 3 3 4–8 0
A MÉRKŐZÉSEK
1. FORDULÓ (április 22., szombat)
Ukrajna–Magyarország 3–5
Dél-Korea–Lengyelország 4–2
Ausztria–Kazahsztán 2–3
2. FORDULÓ (április 23–24., vasárnap és hétfő)
Kazahsztán–Dél-Korea 2–5
Lengyelország–Ukrajna 2–1
Magyarország–Ausztria 1–3
3. FORDULÓ (április 25., kedd)
Kazahsztán–Lengyelország 1–0 – h. u.
Magyarország–Dél-Korea 1–3
Ukrajna–Ausztria 0–1
4. FORDULÓ (április 26–27., szerda és csütörtök)
Kazahsztán–Ukrajna április 26, 19.30
Lengyelország–Magyarország április 27., 16.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Ausztria–Dél-Korea április 27, 19.30
5. FORDULÓ (április 28., péntek)
Magyarország–Kazahsztán 12.30 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Lengyelország–Ausztria 16.00
Dél-Korea–Ukrajna 19.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik