nemzetisport.hu 2019.04.25 14:32 Frissítve: 2019.04.25 15:26

EBEL: NHL-rutinnal felvértezett támadót igazolt a Fehérvár

Az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL) is megjárt Mikko Lehtonennel erősítette meg keretét a Fehérvár AV19 – adta hírül hivatalos honlapján a klub.

Mikko Lehtonen korábban a svéd bajnokság gólkirálya is volt

A 32 éves csatár a finn élvonalban kezdte profi pályafutását, 137 mérkőzés és 50 szerzett pont után a tengerentúlra igazolt. Az NHL-ben szereplő Boston Bruinsban két találkozón lépett jégre – előtte két idényt lehúzott a Providence Bruinsban –, majd visszatért Európába. A KHL-ben, Svájcban és Svédországban is játszott, de az EBEL is ismerős számára: a Medvescak Zagreb színeiben 11-szer játszott.

„Nagyon jót beszélgettem Hannu Järvenpäävel és Szélig Viktorral. Már korábbról ismerjük egymást Hannuval, és segíteni akar nekem abban, hogy a sérülésem után újra formába kerüljek. Emlékszem, hogy a szurkolók nagyszerűek Fehérváron, és nagyon szenvedélyesen biztatják csapatukat. Remélem, jövőre tudok nekik néhány olyan jó pillanatot szerezni, ami megmosolyogtatja őket.”

Ezt követően Lehtonen kitért arra is, hogy miért kellett kihagynia a legutóbbi idényt: „Nehéz volt a tavalyi évem a lábtörésem miatt, így nagyon keményen dolgoztam, hogy visszaszerezzem azt a formámat, amit az SHL-ben vagy a KHL-ben tudtam mutatni. Olyan játékos szeretnék lenni, aki jó példaként szolgálhat a többieknek. Úgy gondolom, hogy az erősségem a támadójátékom, a góllövés és a korcsolyázás, hiszen a svéd bajnokság gólkirálya is lettem már harminc találattal. Remélem, hogy a 13-as szám még szabad, és viselhetem. Sok ember nem szereti ezt a számot, de nekem szerencsét hozott az elmúlt szezonokban.”

A Fehérvár AV19 csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Sarauer Andrew, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, Timotej Sille, Reisz Áron, Harri Tikkanen és Anze Kuralt. Mindemellett a 2019–2020-as idényben Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.

2019.05.15 22:25:43

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, különböző osztályú jégkorong-világbajnokságok ugyanis úgy alakultak, hogy 2020 tavaszán hosszú idő után újra azonos értékcsoport keretében, tétmérkőzésen találkozhat a magyar és román felnőttválogatott.

2019.05.05 23:14:26

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Azt állítani, többek, jobbak, favoritok lennénk, önbecsapás.

2019.05.05 15:12:40

Jégkorong HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan) TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)

Sofron István gólja a szépítésre volt elég a feljutását magabiztos győzelemmel ünneplő Kazahsztán ellen.

2019.05.03 14:56:42

Jégkorong HARMATH ÁKOS (Budapest), SZŰCS ANDRÁS (Nur-Szultan), TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)

A magyar válogatott katasztrofálisan játszott, vasárnap a bennmaradásért léphet jégre.