nemzetisport.hu 2019.04.25 14:32 Frissítve: 2019.04.25 15:26

EBEL: NHL-rutinnal felvértezett támadót igazolt a Fehérvár

Az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL) is megjárt Mikko Lehtonennel erősítette meg keretét a Fehérvár AV19 – adta hírül hivatalos honlapján a klub.

Mikko Lehtonen korábban a svéd bajnokság gólkirálya is volt

A 32 éves csatár a finn élvonalban kezdte profi pályafutását, 137 mérkőzés és 50 szerzett pont után a tengerentúlra igazolt. Az NHL-ben szereplő Boston Bruinsban két találkozón lépett jégre – előtte két idényt lehúzott a Providence Bruinsban –, majd visszatért Európába. A KHL-ben, Svájcban és Svédországban is játszott, de az EBEL is ismerős számára: a Medvescak Zagreb színeiben 11-szer játszott.

„Nagyon jót beszélgettem Hannu Järvenpäävel és Szélig Viktorral. Már korábbról ismerjük egymást Hannuval, és segíteni akar nekem abban, hogy a sérülésem után újra formába kerüljek. Emlékszem, hogy a szurkolók nagyszerűek Fehérváron, és nagyon szenvedélyesen biztatják csapatukat. Remélem, jövőre tudok nekik néhány olyan jó pillanatot szerezni, ami megmosolyogtatja őket.”

Ezt követően Lehtonen kitért arra is, hogy miért kellett kihagynia a legutóbbi idényt: „Nehéz volt a tavalyi évem a lábtörésem miatt, így nagyon keményen dolgoztam, hogy visszaszerezzem azt a formámat, amit az SHL-ben vagy a KHL-ben tudtam mutatni. Olyan játékos szeretnék lenni, aki jó példaként szolgálhat a többieknek. Úgy gondolom, hogy az erősségem a támadójátékom, a góllövés és a korcsolyázás, hiszen a svéd bajnokság gólkirálya is lettem már harminc találattal. Remélem, hogy a 13-as szám még szabad, és viselhetem. Sok ember nem szereti ezt a számot, de nekem szerencsét hozott az elmúlt szezonokban.”

A Fehérvár AV19 csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Sarauer Andrew, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, Timotej Sille, Reisz Áron, Harri Tikkanen és Anze Kuralt. Mindemellett a 2019–2020-as idényben Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.