Húsz perc után 0-4 - megint kikapott a Volán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 19:14
null
Bartalis Istvánék az utolsó leheletükig küzdöttek, de tulajdonképpen esélyük sem volt (Fotó: Mirkó István)
A Sapa Fehérvár hazai pályán 5–2-re kikapott a Vienna Capitalstól az EBEL negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel az osztrák csapat 3–2-es előnyre tett szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A következő meccsre szerdán, Bécsben kerül sor.

Sok mindenre számítottunk, erre nem. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc ötödik mérkőzésén a Vienna Capitals az első harmadban átgázolt a Sapa Fehérváron. A mérkőzés kezdetétől gyorsabban, veszélyesebben, lendületesebben játszó bécsiek az ötödik percben szerezték meg a vezetést, amikor Florian Iberer távoli lövésébe Matt Watkins nyúlt bele úgy, hogy Christian Engstrand számára védhetetlenné vált a korong (0–1). De ez még csak a kezdet volt...

A 13. percben Kenny Magowan emelte a kapuba a kapusról kipattanó korongot (0–2), majd Rafael Rotter előkészítése – és Rajna Miklós becserélése – után Watkins duplázta meg góljainak a számát, és növelte háromra a bécsiek előnyét (0–3). Ha azt hittük, ennél már nem lehet rosszabb, tévedtünk, a 19. percben ugyanis Jamie Fraser lőtt nagy erővel a fehérvári kapuba (0–4).

A mérkőzés már az első játékrészben eldőlt, függetlenül attól, hogy Kóger Dániel fonákoldalról szerzett találatával a második harmadik elején szépített a Volán (1–4). A székesfehérvári együttesnek a játékvezetésre nem lehetett panasza, hiszen a második húsz percben a bírók egymás után szórták ki az osztrák játékosokat, de létszámfölényben egyszerűen képtelenek voltak betalálni a vendéglátók – ez pedig nem fér bele.

„Elfogadhatatlan, ami az első harmadban történt”

A harmadik harmadban megtört a jég, Kevin Wehrs emberfórból szépített (2–4), ám a hazai játékosok minden igyekezete ellenére újabb gólt már nem tudtak szerezni. Ha nem Matthew Zaba kapus hatástalanította a fehérváriak próbálkozásait, akkor a védők blokkoltak önfeláldozóan. Ráadásul a hajrában a Volán lehozta Rajnát, amit Florian Iberer egy üres kapus góllal kihasznált, és megadta a kegyelemdöfést a házigazdáknak (2–5).

A bécsiek megérdemelt győzelmet arattak, hiszen első harmadbéli remeklésük után védekezésben is kiváló teljesítményt nyújtottak, amivel a sok hibával játszó hazaiak nem tudtak mit kezdeni.

A Vienna összesítésben 3–2-re vezet, a továbbjutást jelentő negyedik győzelmet szerdán hazai közönség előtt seperheti be.

JÉGKORONG EBEL, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19 (4.)–UPC VIENNA CAPITALS (osztrák, 5.) 2–5 (0–4, 1–0, 1–1)
Székesfehérvár, 3492 néző. Vezette: Smetana (osztrák), Trilar (szlovén), Johnston, Smeibidlo (mindkettő osztrák)
FEHÉRVÁR: Engstrand (Rajna) – Boivin (1), Orbán A. – Marino, Sikorcin (1), Benk, Varga A., Ejdepalm – Vincze P., BARTALIS, Kovács Cs., Szirányi B., WEHRS 1 – Banham (2), Sarauer, KÓGER D. 1, Tokaji – Magosi B., Erdély, Németh A.
VIENNA: ZABA, CARSON (2), F. IBERER 2 (1) – Ferland, MACARTHUR, Foucault, P. Lakos, FRASER – Fisher, Bois, Nödl (1),P. Peter, Klimbacher – ROTTER 1 (4), WATKINS 1 (1), MAGOWAN 1 (1), Hartl, Schiechl, Puschnik
Gólok: 4:26: Rotter (Magowan, F. Iberer, 0–1). 12:05: Magowan (Rotter, Watkins, 0–2). 14:41: Watkins (Rotter, Nödl, 0–3). 18:05: F. Iberer (Carson, Rotter – emberelőny, 0–4). 21:15: Kóger D. (Banham, Boivin, 1–4). 48:30: Wehrs (Banham, Sikorcin – ee., 2–4). 58:41: F. Iberer (Rotter, Carson – üres kapu, 2–5)
Fegyelmi büntetések:
10 perc fegyelmi (Bois)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

PERCRŐL PERCRE

60. perc Négy a négy ellen fejezték be a felek a meccset, amely a Vienna Capitals háromgólos sikerét hozta – megérdemelten. A párharc hatodik meccsét szerdán rendezik Bécsben, az osztrák együttes összesítésben 3–2-re vezet, és két nap múlva pontot tehet a „háború” végére.

59. perc: KAPUS NÉLKÜL ROHAMOZOTT A VOLÁN, ÉS MEGKAPTA A KEGYELEMDÖFÉST, 2–5! Iberer tett pontot a meccs végére.

Két perc tizenhét másodperc van hátra, a játék többnyire a Vienna kapuja előtt zajlik, de a befejezésekben rendre hiba csúszik.

Fogy az idő, és a mieink nem tudtak közelebb férkőzni a védekezésre berendezkedő vendégekhez – pedig mindent megtesznek.

49. perc: MEGTÖRT A JÉG, EMBERELŐNYBŐL GÓLT SZERZETT A VOLÁN! Ötvenhat másodperccel a vendégek kiegészülése előtt Kevin Wehrs nagy gólt ragasztott a kapus hóna alatt a kapu bal oldalába. 2–4

48. perc: Carson kiállítása miatt újfent öt a négy ellen játszhat a Volán!

Hét perc telt el a harmadik harmadból, továbbra is hárommal vezetnek a vendégek.

44. perc: Fraser lövését Rajna ölelte magához.

Kiegészültek a vendégek, megint nem ütöttünk gólt...

42. perc: Sarauer bombája elsuhant a léc fölött.

41. perc: Elkezdődött a záró harmad, ismét emberelőnyben a Volán!

3. HARMAD

40. perc: Véget ért a második harmad! Szenved a Volán, 4–1-re vezet a Vienna!

40. perc: Rotter lopta a távolságot, majd lőtt mellé estében.

Nem elég, hogy ezzel az emberelőnnyel sem sikerült élni, még majdnem a Capitals szerzett gólt…

37. perc: Bartalis István lövésétől nem ment fel Zaba vérnyomása. Aztán Szirányiétól sem.

37. perc: Szinte hihetetlen! Elcserélték magukat a bécsiek, kettős emberfórban a Volán! Mi kell még?

36. perc: Nem fogják kitalálni, megint emberelőnyben a hazai együttes – Andreas Nödl a kiállított játékos.

33. perc: Nem sikerült bepréselni a korongot a bécsi kapuba. Banham és Michael Boivin is lelkesen próbálkozott, ám nem jártak sikerrel. A kettős és a szimpla emberhátrányt is túlélte a Vienna Capitals.

31. perc: Alighogy kiegészültek a vendégek, ismét emberhátrányba kerültek, sőt fél perc telt el a fórból, amikor újabb osztrákot küldtek le a jégről. Öt a három ellen a Volán!

29. perc: A legaktívabb hazai játékos, Banham lövése akadt el Zabában.

Elszabadultak az indulatok a jégen, Fraser addid-addig „piszkálta” Brandon Marinót, míg ki nem állították a bírók. Vajon sikerül végre emberelőnyből betalálni?

27. perc: Brett Carson elhúzta Banham lábát, de a játékvezetők sípja néma maradt. Aztán

25. perc: Orbán Attila verekedett össze ellenfelével, akit gyorsan le is rendezett. A kiállítások természetesen nem maradhattak el.

22. perc: SZÉPÍTETT A VOLÁN! Kóger éles szögből leadott lövését Matthew Zaba hárította, a kipattanó után azonban a Volán jégkorongozója már kedvezőbb helyzetből lőhetett, és az asszisztáló bécsi védők mellett fonákkal a bal felső sarokba emelt. 1–4

21. perc: Frank Banham lövése az első említésre méltó mozzanata a harmadnak.

21. perc: Négy a négy ellen kezdetét vette a második játékrész!

2. HARMAD

20. perc: Kovács Csaba és Sven Klimbacher összeakaszkodásával ér véget az első harmad. A jégkorongban bármi megtörténhet, ebben bízhatunk a folytatásban...

19. perc: NÉGY! A vendégek élnek az emberelőnyös szituációkkal, és szinte biztos, hogy pontot tettek ennek a találkozónak a végére: Jamie Fraser a kék vonalról óriási gólt ragasztott a kapu bal oldalába. 0–4

18. perc: A vendégek kiegészültek, és 1 perc 19 másodpercig emberelőnyben játszhatnak.

17. perc: A Volán játékosai most szépen járatták a korongot, ám Kóger Dániel magasra emelte a botját, ezért őt is kiállították. A magyar játékos vétlenül, de csúnyán orrba ütötte ellenfelét.

Harmadszor is emberelőnyben a hazaiak. Mi kell még a gólhoz!?

A játék képe alapján nehéz elképzelni, hogy a Volán számára van visszaút ezen a meccsen.

15. perc: ELDŐLT? HÁROMMAL MAGY A VIENNA! Kettő az egyben támadott a már kiegészülő vendégcsapat, Rotter önzetlenül Matt Watkins elé játszott, aki fonákoldalról Rajna válla fölött felemelte a korongot a léc alá. 0–3

Túl sok játékos a jégen a vendégeknél, ismét emberelőnyben a fehérvári együttes!

Kapust cserélt a Volán! A nagyokat védő, de bő tíz perc alatt két gólt kapó Engstrandos Rajna Miklós váltja. A magyar kapus először a jégen ebben a párharcban.

13. perc: 2–0 A VIENNÁNAK! Rotter próbálkozását Engstrand még kivédte, a kipattanót azonban Kenny Magowan a hálóba emelte. 0–2

12. perc: Ferland passza után Watkins lőtt közelről, ám Engstrand bravúrral hárított.

11. perc: Sarauer és Banham kellemetlenkedett a Vienna kapuja előtt, de nem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

Túl vagyunk az első harmad felén, a Volán egyelőre keresi a fogást ellenfelén.

8. perc: Kiegészültek a vendégek, nem sikerült kihasználni a létszámfölényt.

6. perc: Nikolaus Hartl kiállítása után emberelőnyben a Volán!

5. perc: VEZET A VIENNA! Florian Iberer távoli lövése megpattant Matt Watkins ütőjén, így a korong védhetetlen vált Engstrand számára. A párharcban először fordult elő, hogy a meccs elején az osztrákok szerezték meg a vezetést. 0–1

5. perc: Matt Watkins lépett ki egy az egyben Engstranddal szemben, de a svéd kapus bravúrral hárított.

2. perc: Szirányi Bence kísérlete a palánkon csattant.

1. perc: A vendégek első lövését blokkolták a hazai játékosok, az ellentámadásból Sikorcin Ladislav lőtt kapura, de célt tévesztett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

1. HARMAD

A fehérváriak az első két meccs megnyerése után kedvező helyzetből várták a második magyarországi összecsapást, azonban ezen, és a negyedik találkozón is a bécsiek nyertek, így négy összecsapás mérkőzés után 2–2-re állnak a felek.

NEGYEDDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.)
FEHÉRVÁR (4.)–VIENNA CAPITALS (5.), AZ ÁLLÁS: 2–3
Fehérvár–Vienna Capitals 4–3
Vienna Capitals–Fehérvár 1–4
Fehérvár–Vienna Capitals 2–3
Vienna Capitals–Fehérvár 2–1 – h.u.
Fehérvár–Vienna Capitals 2–5
Vienna Capitals–Fehérvár március 18.
Fehérvár–Vienna Capitals március 20. – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik