Benk: Ebben most nem volt több, de lehetett volna

KRASZ EMIL (Szentpétervár)KRASZ EMIL (Szentpétervár)
Vágólapra másolva!
2016.05.07. 15:52
null
Tomás Hrnka és Szirányi Bence összecsapása (Fotó: AFP)
Eredményesebb helyzetkihasználás. Jégkorongosaink szerint ezen múlt, hogy hiába tartották jól magukat, és játszhattak többször létszámfölényben, a magyar válogatott bemutatkozásként háromgólos (4–1) vereséget szenvedett Szlovákiától az oroszországi elit-vb-n. Folytatás vasárnap magyar idő szerint 11.15 órától a favorit Kanada elleni csoportmeccsel.

 

CHERNOMAZ A VERESÉG ELLENÉRE ELÉGEDETT
„Idegesen kezdtünk, majd a kapott gól után magunkhoz tértünk, és egyenlítettünk. A második harmadban a szlovákok jobbak voltak, jól védekeztek, és percekig beszorítottak bennünket. A harmadik harmadban játszottunk a legjobban, emberelőnyöket harcoltunk ki, de sajnos, nem tudtuk ezeket gólra váltani. Ez a helyzet, amikor a legjobbak között szerepelsz” – mondta Rich Chernomaz, a mieink szövetségi kapitánya. Hangsúlyozta: csapatának Szentpéterváron minden mérkőzés kihívás, de ahogy most harcolt és játszott a válogatott, azzal elégedett. Chernomaz vasárnap szülőhazájának, Kanadának csapata ellen vezeti majd a magyarokat. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ellenfél úgy járatja a korongot, olyan gyorsan tud kijönni a saját zónájából, és a védekezésből támadásba fejlődni, amilyen tempóhoz az ő játékosai nem lehetnek hozzászokva. Éppen ezért a lehető legkevesebb hibával kell vasárnap játszani.
Zdeno Ciger, a szlovákok szövetségi kapitánya elmondta: nagyon fontos volt számukra a magyarok elleni nyitány, és tudta, hogy motivált, csupa szív ellenféllel kell megküzdeniük. „A csapatmunkával nyertük meg ezt a meccset” – tette hozzá. (MTI)
„Tisztes helytállás az első meccsünkön, sajnos ebben most nem volt több – mondta Benk András. – Pedig lehetett volna, ha egy-háromnál az emberfórunkban gólt lövünk, mert a helyzeteink megvoltak, akkor izgalmas lehetett volna a vége. A kapu előtt kellett volna jobban zavarnunk, és egy kicsit pontosabban lőnünk távolról, mert sokszor a kaput sem találtuk el. Úgy pedig nincs lecsorgó. Az első napon is több ehhez hasonló akcióból született gól, nekünk most nem jött össze.”

„Az első két harmadban túlságosan tiszteltük az ellenfelet, akkor is eldobtuk a korongot magunktól, amikor a játékhelyzet ezt még nem feltétlenül kívánta meg – nyilatkozta Kóger Dániel. – Sokaknak mégiscsak ez volt az első vb-meccse, érezhető volt, hogy izgulnak. Rá is ment vagy két harmadunk, amíg mindenki saját magát adta. A harmadik harmadban ott voltak az emberelőnyeink, de sajnos a lövések előtti szituációkban apró hibákat követtünk el, a kapu előtti lecsorgóknál meg nem voltunk elég élesek, így nem tudtunk gólt lőni.”

„Tartottuk magunkat az előzetesen megbeszélt tervekhez, egy-két cserét leszámítva, ahol elfogytunk, az erővel sem volt gondunk. Ellenben a befejezésekkel, a helyzetkihasználással – mondta Vas Márton, együttesünk rutinos csapatkapitánya. – Nekem is volt két lehetőségem, sajnos egyikből sem lett gól. Igyekeztünk minél kevesebb időt és szűkebb területet adni a szlovákoknak, de eltelt egy kis idő, amíg megvolt a kellő sebességünk, fordulatszámunk ehhez. Aztán volt egy-két kimondottan ügyes szlovák csatár, akikre nagyon kellett koncentrálnunk, nehogy kilépjenek.”

BANHAM: JÓ VOLT A FIATALOKKAL
„Jó volt fiatalokkal egy támadósorban lenni, ők erőt adnak nekem is. A harmadik harmadban volt esélyünk, sok emberelőnyt kaptunk” – jegyezte meg a kanadai születésű csatár, Bahnam Frank, aki vasárnap szeretne szintén eredményes lenni szülőhazája ellen.
„Próbáltam felpörgetni a csapatot. A harmadik harmadból tudunk erőt meríteni, és nem szabad, hogy az első tíz percben idegesek legyünk, kapkodjunk” – mondta Sofron István. (MTI)
„Nem igazán volt szerencsénk – mondta Galló Vilmos, akit vb-újoncként a magyar csapat legjobbjának választottak meg. – Sokat tanulhattunk ebből a meccsből. A csapat és személy szerint én is. Biztos vagyok benne, ha újra játszhatnánk, egészen más lenne a játék képe. Nem mondom, hogy feltétlenül szorosabb eredmény születne, de játékban még inkább megközelítenénk a szlovákokat. Úgy is felvettük a versenyt a szlovákokkal, hogy jóval rutinosabb csapat a miénknél. A kipattanóknál jobban kellett volna figyelnünk. Gyorsabbnak és még erőszakosabbnak kellett volna lennünk. A gólunk előtt én lőttem meg a korongot, ami Franky koriján picit megváltoztatta az irányát. Nagyszerű érzés vb-meccsen játszani, még nagyobb azon a csapatunk legjobbjának lenni. Csak nagy kár, hogy közben meg kikaptunk. A februári olimpiai selejtezőn mutatkoztam be a válogatottban. Pedig akkor fennakadtam a keretszűkítésen, és már megvolt a repülőjegyem, hogy utazom vissza a klubomhoz. Aztán maradtam, és azon a tornán, majd most a vb-felkészülés során sikerült meggyőzni a stábot. Talán, ha akkor nem hívnak vissza, más lappal indulok, és most itt sem vagyok.”

MAGYAR MENETREND
SzlovákiaMagyarország 41
KANADA – május 8. (vasárnap), 11.15
FRANCIAORSZÁG – május 10. (kedd), 19.15
FINNORSZÁG – május 11. (szerda), 19.15
EGYESÜLT ÁLLAMOK – május 13. (péntek), 15.15
FEHÉROROSZORSZÁG – május 14. (szombat), 15.15
NÉMETORSZÁG – május 16. (hétfő), 19.15
A magyar válogatott mérkőzéseit a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti! (tv: Sport1)
„Nem vagyunk megelégedve azzal, hogy most sikerült egy szoros, jó kis meccset játszanunk – értékel Sebők Balázs. – Azért jöttünk ki, hogy benn maradjunk, márpedig ehhez meccseket kell nyernünk. Maradt még hat meccsünk, azokon kell megszereznünk a pontjainkat. Az elején kicsit beragadtunk, túlságosan izgatottan jöttünk ki. Ami annyira nem is meglepetés, hiszen a többség nem játszott ilyen szinten a válogatottban. Azért ehhez a sebességhez hozzá kell szoknunk. A harmadik harmadban sikerült a saját játékunkat játszanunk, ezt próbáljuk majd meg a következőkben is. Holnaptól már felszabadultabbak leszünk, mint amilyenek ma voltunk. Ezt a meccset most el kell felejtenünk, mennünk kell tovább, Kanada ellen semmilyen nyomás nem lesz rajtunk. Még ellenük sem feltett kézzel megyünk ki a pályára, utána úgyis lesz egy pihenőnapunk.”

80. JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
B-CSOPORT (Szentpétervár)
SZLOVÁKIAMAGYARORSZÁG 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
Franciaország–Németország 3–2 – szétlövéssel
Fehéroroszország–Egyesült Államok 3–6

A-CSOPORT (Moszkva)
Svájc–Kazahsztán 2–3 – szétlövéssel
Norvégia–Dánia 0–3
Lettország–Csehország 3–4 – szétlövéssel

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 1 1 6–2 +4 3
2. Kanada 1 1 5–1 +4 3
3. Szlovákia 1 1 4–1 +3 3
4. Egyesült Államok2
1


1
7–8
–1
3
5. Franciaország 1 1 3–2 +1 2
6. Németország 1 1 2–3 –1 1
7. MAGYARORSZÁG 1 1 1–4 –3 0
8. Fehéroroszország 2 2 5–12 –7 0
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Csehország 2 1 1 7–3 +4
5
2. Dánia 1 1 3–0 +3 3
3. Kazahsztán 1 1 3–2 +1 2
4. Svédország 1 1 2–1 +1 2
5. Lettország2


2

4–6
–2
2
6. Svájc 1 1 2–3 –1 1
7. Oroszország 1 1 0–3 –3 0
7. Norvégia 1 1 0–3 –3 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik