Erste Liga: a BJA a Csíkszereda otthonában hosszabbítás után egyenlítette ki a párharcot

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 20:28
Nagyot küzdött a Csíkszereda és a BJA (Fotó: Facebook: Csíkszereda Sportklub)
Címkék
A Budapesti Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 4–3-ra győzte le a Csíkszeredát idegenben a jégkorong Erste Liga rájátszásának harmadik mérkőzésén és ezzel kiegyenlítette a párharcot, míg a Gyergyó 4–0-ra simán megverte az Újpestet, így már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól. Szintén egy meccsre került az elődöntőtől a Ferencváros, miután 4–1-re legyőzte a Debreceni EAC-ot, míg a Brassó a DVTK Jegesmedvék kiütésével szépített 2–1-re összesítésben.

Ugyan az előző mérkőzésen már a második meccsét nyerte meg az erdélyi gárda, ám egy bírói műhiba miatt elvették ezt a győzelmet, így mindössze egymeccses előnnyel várhatta a keddi találkozót. 

Az első, igen eseménytelen harmad után beindultak a csapatok, és a BJA hamar kétgólos előnyre tett szert, de eggyel tudta csökkenteni a különbséget a szünetig a Csíkszereda. A végső harmadban ráadásul kétszer is sikerült egyenlíteniük az erdélyieknek, így következett a hosszabbítás. Az extra játékidőt már magabiztosan nyerték a budapestiek, így egyenlítettek a párharcban. 

Az Újpest és a Gergyó összecsapása szintén lassan indult be, ám a második játékrészben szinte el is dőlt a találkozó. A gyergyóiak a húsz perc alatt háromszor is betaláltak és ebből a hátrányból már nem is sikerült faragni a fővárosi gárdának, sőt még egyel nőtt is a különbség a meccs végére. 

Az FTC ezúttal sem hagyott sok lehetőséget a debrecenieknek. A Ferencváros már két góllal ment a második harmadban, és ugyan egyszer sikerült szépíteni a DEAC-nak, de ezt követően tovább növelte a sebességet az FTC. Nem meglepő módon be is húzta a mérkőzést, így a Gyergyóhoz hasonlóan rendkívül közel került az elődöntőhöz.

A DVTK-nak nem sikerült követni a Ferencvárost és a Gyergyó-t, hiszen nagyon sima vereséget szenvedett a Corona Brasovtól. A székelyföldiek hamar előnyhöz jutottak, s a vezetést egy percre sem engedte ki a kezükből. A brassóiak ötgólos győzelmet arattak, amivel 2–1-re szépítették a párharc állását. 

JÉGKORONG
ERSTE LIGA 
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 3–4 (0–0, 1–2, 2–1, 0–1) – hosszabbításban
Csíkszereda, 1950 néző. Vezette: Sikó (romániai), Kicsa (ukrán), Magyar (romániai), Osztrouk (ukrán) 
CSÍKSZEREDA: O’Connor – Kubát, Rutkowski (1) / Gecse, Ferencz-Csibi / Salló, Láday / Bajkó – LEVIN 1 (1), Reisz, SOFRON 2 (1) / Péter B., Részegh T., Fodor Cs. / Rokaly Sz., Asuchak, Brown / Szkacskov, Rokaly N., Casaneanu. Edző: Václav Novák
BJA HC: Farkas R. – Pozsgai, Szabó B. / Dóczi, VOROBJOV 1 (1) / Tóth Gergely, DAME-MALKA (1) / Teszlenko, K. Varga – Mozer (1), GALOHA 2 (1), Schlekmann / Culigin 1, Nagy Krisztián, Keresztes L. / Tóth Richárd, Viikilä, Ravasz / Sági Martin, Molnár B., Weidemann. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 39–30
Emberelőny-kihasználás: 9/2, ill. 3/2. 
MESTERMÉRLEG
Mark LeRose (másodedző): – Nem volt sok különbség a csapatok között, nagyon kiélezett összecsapás volt. Mi is lőttünk két emberelőnyös gólt, ahogy ők is. Centiméterek döntöttek. Nekik sikerült a végén betalálni, mi keményen tüzeltünk a kapu irányába, de ők gyakran blokkolni tudták ezeket a lövéseket. Ilyen a hoki, a korong nem mindig úgy pattan, ahogyan mi szeretnénk.
Kangyal Balázs: – Szerintem, aki szereti a jégkorongot, az ilyen meccsek miatt jár ki és vesz éves bérletet. Mindig mondom a srácoknak, a playoff a szezon legjobb része. Nyilván mindkét csapat játszott már jobban, de amit ezek a srácok, mindannyian, mindkét csapatból, megtettek azért, hogy nyerjenek, az egészen elképesztő. Szerintem a hoki az ilyen mérkőzéseknek köszönhetően egyre népszerűbb lesz.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

ÚJPESTI TE–GYERGYÓI HK (romániai) 0–4 (0–0, 0–3, 0–1)
Budapest, Megyeri út, 675 néző. Vezette: Babic, Mach, Szabó D., Kocsány 
UTE: Rajna – Silfver, Erdőhelyi / Pokornyi, Szabó D. / Tornyai, Balázsi – Laakkonen, Metsävainio, Saarelainen / Kiss P., Just, Tiala / Benk, Ewanyk, Coatta / Kovács S., Szabó R. Kovács Alex. Edző: Markus Juurikkala
GYERGYÓ: RINNE – Haaranen (1), Fejes / RAYMOND 1, Dalhuisen 1 / Imre, Mesikämmen (1) – Vincze P., Sylvestre 1, BODÓ 1 / B. Orbán, CSÁSZÁR (2), Sárpátki / Sándor-Székely, Tamminen, Szigeti / Csiszer, DiDiomete (1). Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 24–37
Emberelőny-kihasználás: –, ill. 2/0. 
MESTERMÉRLEG
Markus Juurikkala: – Egy dolog biztos, lőtt gól nélkül nem fogunk meccset nyerni. Tudjuk, mire képes az ellenfelünk, mennyire technikásak a játékosaik, és azt is tudjuk, hogy csak igazán jó formában tudjuk megverni őket. Három golyót kaptunk, de még mindig talpon vagyunk. Szerdán újabb párbaj következik, újabb lehetőség áll előttünk, mindent meg fogunk tenni, hogy visszajöjjünk.
Szilassy Zoltán: – Kétmeccses előnnyel érkeztünk, és tudtuk, hogy hazai jégen, keményebben fognak játszani az újpestiek. Ez is történt, ennek megfelelően az első csere után változtattunk a kijöveteleinken, és elképesztően jó negyven percet produkáltunk, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak. Az utolsó harmadban viszont nem kissé lankadt a figyelmünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Gyergyó javára

DEBRECENI EAC–FTC-TELEKOM 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Debrecen, 473 néző. Vezette: Rencz, Dósa, Sábián, Kövesi 
DEAC: Szeles – Kloz, Dobmayer / Mingazov, Jakabfy S. / Jakabfy Cs., Usnyev – Koblar (1), Novotny 1, Szmirnov / Jeliszenkaja, Kozma F., Vasziljev / Bucskin (1), Mihalik A., Mihalik G. / Molnár D., Rétfalvi, Hári N. Edző: Vaszjunyin Artyom
FTC: NAGY KRISTÓF – Hrabal (2), Boros (1) / Marva, Bán / Seregély Máté, Crespi / – NEMEC 2, Kestilä (1), LaPorte 1 / Németh A., A. Brady (1) , Nagy G. / Farkas S., Tóth Gergő, Turbucz / Banga, Tóth A., Y. Turcotte 1. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 31–38
Emberelőny-kihasználás: 4/1, ill. 2/1. 
MESTERMÉRLEG
Vaszjunyin Artyom: – Megint két ajándék gólt adtunk a Ferencvárosnak, mondhatni, ez már a szokásunk. Keményen dolgoztunk végig a meccsen, de nagyon nehéz a dolgunk, mert rendkívül masszív a Fradi. Egyszerűen nem bírjuk el, ha ilyen sokat hibázunk hátul. Szerdán mindent beleadunk a szépítésért.
Fodor Szabolcs: – Tudtuk, készültünk, számítottunk rá, hogy a Debrecen apait-anyait belead ebbe a meccsbe, hogy ne kerüljön három-nullás hátrányba, mégis meglepett bennünket a harcossága az első harmadban. Csapatunk erejét mutatja azonban, hogy tudtunk váltani, a második és a harmadik húsz percben már olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel sikerült megnyerni ezt a fontos találkozót. Szeretnénk szerdán feltenni az i-re a pontot.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 az FTC javára 

DVTK JEGESMEDVÉK– CORONA BRASOV (romániai) 2–7 (1–3, 1–2, 0–2)
Miskolc, 1110 néző. Vezette: Soós, Varjú, Kovács P., Kis-Király 
DVTK: Vosvrda – Szirányi, Szathmáry / Verveda, Vojkó / Skrabov, Bean 1 / Szalay – ESTEVES 1, Páterka, Berdnyikov (1) / Miskolczi, Bartos, Mattyasovszky / Kulesov, Lövei, V. Razumnjak / Farkas M. (1), Csiki (1), E. Razumnjak. Edző: Steve Kasper
BRASSÓ: Dubeau – Piché 1, O. WILLIAMS / Boriszenko (1), Lowney (1) / Bors (1), Holwell – Kóger D., Schaber 2, VAN WORMER 2 / VALCHAR (2), Cornet 1 (1), Blackwater 1 (1) / Gajdó, Sills (1), Zagidullin (1) / Vasile R., Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 33–40
Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 2/1. 
MESTERMÉRLEG
Steve Kasper: – Ezúttal ők voltak a jobbak, megérdemelték a győzelmet. Nem voltunk olyan élesek, mint kellett volna. Mindenkinek jobbnak kell lennie, ezt tudjuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy erős és tapasztalt ellenféllel állunk szemben. Tudtuk, hogy kemény párharc lesz, a meccs pedig nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de szerdán is fel fog kelni a nap, és mi újra beleállunk a meccsbe.
Strenk Hunor (másodedző): – Ez csak egy mérkőzés volt a szériából, nekünk mégis az idény egyik legfontosabb meccse volt. Remekül álltunk bele a mérkőzésbe, de tulajdonképpen az, hogy 7-2-re vagy 3-2-re nyertünk volna, az a rájátszásban teljesen mindegy. A teljesítményt, amit nyújtottunk, tovább szeretnénk vinni szerdára is.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a DVTK javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik