Erste Liga: másodszor is a címvédő örülhetett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.10. 20:47
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének második felvonásán a DVTK Jegesmedvék 4–2-re legyőzték a Csíkszeredát, így a címvédő 2–0-ra vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban.

A két csapat pénteki mérkőzésén a DVTK hamar 5–1-es előnyre tett szert, de a Csíkszereda nem adta fel, és egyenlített (5–5) – más kérdés, hogy végül így is a diósgyőriek örülhettek (6–5).(6–5).

Ezúttal a gól nélküli első harmadot követően a vendégek szerezték meg a vezetést, Andrej Taratuhin góljára (0–1) azonban gyorsan válaszolt Anssi Rantanen, és Hajós Roland góljával már a házigazdánál volt az előny (2–1).

Még ebben a harmadban Peter Fabus egyenlített (2–2), de a záró felvonásban Miskolczi Márk és Magosi Bálint is eredményes volt, így újra nyert a címvédő (4–2).

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

DVTK JEGESMEDVÉK–SC CSÍKSZEREDA 4–2 (0–0, 2–2, 2–0)
Miskolc, 1385
néző. V: Mayer, Soós D., Soltész, Árkovics
DVTK:
Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen (1) – Láda B. (1), Rantanen 1 – Joe (1), Vojtkó – Bernáth, Albert T. – MAGOSI 1 (1), MISKOLCZI 1 (1), Galanisz – Pavuk, Sakaris, Vas (1) – HAJÓS 1, Tóth A. (1), Rito (1) – Tóth G., Köllő, Berta. Edző: Mikael Tisell
CSÍKSZEREDA:
RUCZUJ – Belov, Farkas – Brnák (1), Salló – Flinta, Gecse – Györfy, Egyed – Fodor (1), TARATUHIN 1, Valchar (1) – Bíró T. (1), FABUS 1, SZCSASZTLIVIJ – Antal N., Antal Zs., Molnár Z. – Rokaly, Sándor Z. Edző: Leo Gudas
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–0
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell:
– Negyven percig szoros volt a mérkőzés. A harmadik harmadban felgyorsítottuk a játékunkat, több lehetőséget teremtettünk, és ezek közül kettőt kihasználtunk. Győzelmünkhöz hozzájárult, hogy védekezésben kijavítottuk a pénteki hibákat. Kemény mérkőzések várnak ránk Csíkszeredában.
Leo Gudas:
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Kifejezetten szoros küzdelem alakult ki a találkozón, és csak a harmadik harmad hozott döntést. Egy jó egyéni megoldás és egy számunkra szerencsétlen körülmények között született gól pecsételte meg a sorsunkat.

ELŐDÖNTŐ
Az állás
MAC Budapest–Corona Brasov
4–0
5–3
2–0
DVTK–Csíkszereda6–54–22–0
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik