Jégkorong: Banham és Bartalis is játszhat ma Szlovénia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.20. 08:34
A Szlovénia elleni mérkőzéssel (Tüskecsarnok, 19 óra) folytatódik az oroszországi elit vb-re készülő magyar jégkorong-válogatott felkészülése. A budapesti találkozón Banham Frank és Bartalis István személyében két olyan játékosunk is jégre lép, aki sérülés miatt eddig nem játszhatott.
A MAGYAR KERET SZLOVÉNOK ELLEN
Kapusok: Hetényi Z., Vay
Bekkek: Garát, Kiss D., Mestyán, Orbán, Pozsgai, Szirányi B., Vas M., Wehrs
Csatárok: Banham, Bartalis, Benk, Csányi, Galló V., Könczei, Kovács Cs., Magosi B., Sarauer, Sárpátki, Sebők, Sikorcin, Sofron, Somogyi
A MAGYAR KERET SZLOVÉNOK ELLEN
Kapusok: Hetényi Z., Vay
Bekkek: Garát, Kiss D., Mestyán, Orbán, Pozsgai, Szirányi B., Vas M., Wehrs
Csatárok: Banham, Bartalis, Benk, Csányi, Galló V., Könczei, Kovács Cs., Magosi B., Sarauer, Sárpátki, Sebők, Sikorcin, Sofron, Somogyi

Hiányzóik azonban így is akadnak: például az Ausztria elleni budapesti találkozón megsérülő Hári János, aki begipszelt csuklóval csupán kerékpározhatott tegnap, míg Kóger Dániel rehabilitációja (térdszalagszakadás után) még tart. A külföldön légióskodó Erdély Csanád és Vas János klubkötelezettsége miatt még mindig nem érkezett meg.

Szlovénia a szövetség egyik főtámogatójának köszönhetően vonattal érkezett meg Ljubljanából Budapestre, kedden késő délután már a Tüskecsarnokban gyakorolt. Tőlünk Lengyelországba indul, ahol a divízió 1/A vb-n vesz részt. A keretben nincs ott az ország leghíresebb jégkorongozója, az NHL-playoffban érintett Anze Kopitar (LA Kings), valamint több rutinos játékos: Bostjan Golicic, Luka Gracnar, Jan Mursak, Tomaz Razingar, Mitja Robar, David és Marcel Rodman és Andrzej Tavzelj. A Csehországban légióskodó Robert Sabolic és Miha Stebih ellenünk nem játszik, de őket még várják, hátha a vb-ig befutnak. Jó esély mutatkozik a mérlegünk javítására, amely számunkra nem túl fényes: 2011 tavasza óta nem győztünk ellenük, amúgy pedig 5–2–19.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15. (Budapest, Tüskecsarnok): Magyarország–Ausztria 4–0
Április 16. (Bécs): AusztriaMagyarország 1–3
Április 20., szerda, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Szlovénia
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

„Kicsit fáradt a keret, ami érződött az edzéssebességen is, de nagyon elégedett vagyok a játékosok koncentrációjával és munkamoráljával – mondta Rich Chernomaz. – A két edzőmeccs és a pihenőnapok után megdolgoztattuk őket harcos gyakorlatokkal és korcsolyázással. Kedden a meginduláson és a támadójátékunkon dolgoztunk, mert eddig inkább a védekezéssel foglalkoztunk, mivel úgy véljük, a világbajnokságon inkább ez lesz a fontos, ezzel lehetünk sikeresek. A felkészülés során igyekszünk lehetőséget adni mindenkinek, így szerdán is, ami után szűkítünk a kereten.”

A magyar válogatott kerete jelenleg 40 fős. A vb-re 23-t lehet nevezni, plusz két tartalékot. A soron következő két felkészülési mérkőzésre a kapitány már a vb-kerettel szándékozik felállni.

A magyar válogatott idén az elit-vb B-csoportjában játszik május 7-étől Szentpéterváron, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfele május 16-ig. Mivel a 2017-es elit-vb-t Franciaország és Németország rendezi – mindkettő a mi csoportunkba került –, idén védettséget élvez, tehát nem eshet ki. Így ha Franciaország vagy Németország lenne a B-csoportunk utolsója, mi pedig az utolsó előttiek, összevetnének minket az A-csoport utolsó előttijével, és amelyikünk a rosszabb, az esik ki az A-csoport utolsójával. Ha a saját csoportunkban utolsók leszünk, kiesünk, ha viszont a hatodik vagy annál jobb helyen végzünk, akkor bennmaradunk.

Szurkolói infókapszula, csoportbeosztások, menetrend – tudnivalók a 2016-os oroszországi hoki-vb-ről!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik