Ovecskin 200. gólja nem sokat ért az otthon veszítő Washingtonnak

Vágólapra másolva!
2009.02.06. 08:42
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 114. játéknapján három mérkőzés is csak szétlövéssel dőlt el. A Boston az Ottawa otthonában, a Carolina San Joséban, míg az Edmonton St. Louisban tudott győzni ily módon. A Washington meglepetésre hazai jégen maradt alul a Los Angelesszel szemben, így Alekszandr Ovecskin 200. NHL-ben ütött gólja nem sokat ért.
A nemrég még az All Star-gálán villogó Ovecskin újabb mérföldkőhöz érkezett
Fotó: Action Images (archív)
A nemrég még az All Star-gálán villogó Ovecskin újabb mérföldkőhöz érkezett
A nemrég még az All Star-gálán villogó Ovecskin újabb mérföldkőhöz érkezett
Fotó: Action Images (archív)
A nemrég még az All Star-gálán villogó Ovecskin újabb mérföldkőhöz érkezett

A ligaelső Boston a liga harmadik leggyengébb mérlegével szégyenkező Ottawához látogatott, de bizony meg kellett izzadnia a győzelemért. Az utolsó harmadot a Bruins kezdte egygólos előnnyel, ám a Senators fordítani tudott, így Chuck Kobasew gólja csupán a hosszabbítás kiharcolásához volt elég a vendégek számára. A túlórában nem esett gól, így jöhetett a szétlövés. Ebben az ötödik párig ugyancsak nem rezdültek meg a hálók, az utolsó bostoni próbálkozó, P.J. Axelsson viszont sikerrel járt, így a Bruins sorozatban negyedszer hagyta el győztesen a jeget.

„Jobbak voltak nálunk ma este, szerencsések vagyunk, hogy két ponttal távozhatunk” – ismerte el Axelsson a meccs után.

A szerencse mellett leginkább Tim Thomasnak köszönhetően kerekedett felül a Boston, a kapus ugyanis egyszer sem kapitulált a szétlövésben.

A Nyugati főcsoportot vezető San Jose szinte lemásolta a Bruins produkcióját, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy végül kikapott. A Cápák hiába támadtak többet a találkozón, a Carolina karácsony óta először kezdő kapusa, Michael Leighton 36 védésével életben tartotta a Hurricanes reményeit, hogy aztán a szétlövésben győzelemre vezesse övéit.

A Carolina sikerének értékét növeli, hogy sérült kapitánya, Rod Brind’Amour és a második harmadban kidőlő Eric Staal nélkül bizonyult jobbnak a Sharksnál.

Alekszandr Ovecskin megszerezte a 200. gólját a ligában, ám csapata nem sokra ment vele, mivel a Washington 5–4-re kikapott a Los Angelestől. A Capitalsnek ez mindössze az ötödik otthon elszenvedett veresége a szezon során. Az orosz csatár előtt egyébként csak Wayne Gretzky, Mike Bossy és Mario Lemieux volt képes már a negyedik idényében elérni a 200-as határt.

A Chicago 5–2-re nyert a Calgary ellen a játéknap nyugati rangadóján. Érdekesség, hogy a találkozó előtti 37 meccsén csupán négy assztisztot jegyző Matt Walker ezúttal három gólpasszt osztott ki.

A Dallas ötmeccses győzelmi sorozattal érkezett Denverbe, ahol azonban az Avalanche Cody McLeod hét perccel a vége előtt lőtt góljával 3–2-re diadalmaskodott.

NHL

ALAPSZAKASZ, 114. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Los Angeles Kings 4–5
Ottawa Senators–Boston Bruins 3–4 – szétlövéssel
Florida Panthers–New York Islanders 3–2
Nashville Predators–Anaheim Ducks 4–2
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 1–2 – sz.
Colorado Avalanche–Dallas Stars 3–2
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 2–5
San Jose Sharks–Carolina Hurricanes 3–4 – sz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik