Alekszandr Ovecskin a címvédő Red Wings ellen is parádézott

Vágólapra másolva!
2009.02.01. 09:00
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 109. játéknapján a címvédő Detroit Red Wings a Washington Capitals vendégeként szenvedett 4–2-es vereséget. Ugyancsak kikapott – ráadásul hazai pályán – az idényben remeklő San Jose Sharks a Chicago Blackhawkstól. A Dallas Stars hét gólt ütött idegenben, nem is maradt el a siker a Columbus ellenében.
Robert Luongo, a Vancouver kapusa négyszer is csak kereste a korongot a Minnesota ellen, ki is kapott csapata
Fotó: Reuters
Robert Luongo, a Vancouver kapusa négyszer is csak kereste a korongot a Minnesota ellen, ki is kapott csapata
Robert Luongo, a Vancouver kapusa négyszer is csak kereste a korongot a Minnesota ellen, ki is kapott csapata
Fotó: Reuters
Robert Luongo, a Vancouver kapusa négyszer is csak kereste a korongot a Minnesota ellen, ki is kapott csapata

A címvédő Detroit Red Wings a Washington Capitals otthonába látogatott az NHL legutóbbi játéknapján, és egy nagyszerű mérkőzésen kapott ki 4–2-re.

A nap detroiti embere egyértelműen Ville Leino volt. Joggal vetődik fel azonban, hogy ki is az a Ville Leino? Nos, sokat még nem lehet tudni róla, ám biztosak vagyunk benne, hogy ez hamarosan változni fog. A Washington ellen ugyanis karrierje első NHL-mérkőzésen rögtön egy egészen káprázatos góllal mutatkozott be a Vörös szárnyakhoz a Jokerit Helsinkiből érkező 25 éves finn balszélső.

A 19. percben Pavel Dacjuk passza után lódult meg a balszélső, az érkező washingtoni védőt kicselezte, miközben 180 fokot fordult a tengelye körül, majd a lába között helyezte a sokat látott Jose Theodore kapujába a korongot.

Hogy az este mégsem a finn játékos bemutatkozásától volt hangos az amerikai fővárosban, arról Alekszandr Ovecskin tehetett. A magát néhány év alatt szuperklasszissá kinövő pimasz orosz ugyanis a záró harmadban másfél percen belül kétszer is bevette Ty Conklin kapuját, ezzel két ponthoz juttatva csapatát, egyúttal „MVP! MVP!” kiáltásokra késztetve a hazai közönséget.

„Óriási győzelem volt ez, amely sok önbizalmat adhat nekünk. Néhány játékos hiányzott tőlünk, ezért rengeteget számít, hogy egy tapasztalt csapatot sikerült legyőznünk. Ez valóban sokat jelent számunkra” – mondta a mérkőzés után a meccset eldöntő Ovecskin. Nem véletlenül: legutóbbi 11 hazai meccsén a Capitals mindössze egy döntetlent és egy győzelmet számlált a tavalyi bajnok ellen.

A nyugati első San Jose meglepetésre hazai pályán kapott ki a Chicago Blackhawkstól. A vendégeknél Jonathan Toews kétszer is betalált az első két harmadban, Kris Versteeg pedig emberhátrányos gólt jegyzett, ami megalapozta a chicagóiak meglepetésgyőzelmét. A vége 4–2 lett a Blackhawksnak.

A Minnesota a szintén kétgólos Marc-André Bergeron vezetésével győzte le a Vancouvert – a győzelemhez három bekapott gólja ellenére Niklas Bäckstöm is sokat hozzátett 37 védésével.

A nap gólokban leggazdagabb találkozóját a Dallas Stars nyerte meg 7–3-ra a Columbus Blue Jackets ellen. A texasi csapatban James Neal két gólt és egy gólpasszt adott. A Pittsburgh a New Jerseyvel vívott mérkőzése másnapján Torontóban is szoros meccsen kapott ki 5–4-re.

NHL

ALAPSZAKASZ, 109. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Detroit Red Wings 4–2
Boston Bruins–New York Rangers 1–0
Montreal Canadiens–Los Angeles Kings 4–3
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 3–4
New York Islanders–Florida Panthers 3–1
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 5–4
Columbus Blue Jackets–Dallas Stars 3–7
Carolina Hurricanes–Atlanta Thrashers 2–0
St. Louis Blues–Philadelphia Flyers 4–0
Phoenix Coyotes–Buffalo Sabres 0–2
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 3–4 – h. u.
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks 2–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik