Iparkodik a rájátszásra hajtó Buffalo, szétlövéssel verték a Devilst

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 08:36
A Buffalo Sabres utóbbi hat meccséből ötödiket nyerte meg a New Jersey Devils ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján. Ezzel óriási versenyfutásban vannak a "Szablyások" a Bostonnal a főcsoport nyolcadik rájátszást érő helyéért. Alekszander Ovecskin 46. gólját szerezte a Washingtonban. Az Edmonton otthon, a Colorado idegenben nyert simán.
Reuters
Reuters

Drew Stafford és Henrik Tallinder büntetőgólja segítette szezonbeli 25. győzelméhez a Buffalo Sabrest a New Jersey Devils ellen szerda este.

A Sabres így már csak két pontra a Keleti-főcsoport nyolcadik, egyben rájátszást jelentő helyétől, amelyet jelenleg a Boston Bruins együttese foglal el.

A Buffalo hamar elment két góllal, de ezután a Devils diktálta a játékot. Huszonhatszor lőttek kapura, ráadásul tízzel többet ellenfelüknél az utolsó harmadban, még így is is Mike Mottau 54. percbeli gólja kellett a hosszabbítás kiharcolásához a vendégeknek.

A szétlövéssel elért siker íze nagyon édes lehetett a Szablyásoknak, hiszen háromszor már ilyen módon szenvedtek vereséget az Ördögöktől ebben az idényben.

A Devils továbbra is az ötödik Keleten, a Philadelphia mögött pedig második az Atlanti-csoportban.

Alex Ovecskin 46. találatát szerzette a Washington Capitals színeiben idén, amivel vezeti a góllövőlistát. A Washignton meg is verte a Philadelphiát idegenben.

Joni Pitkanen egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az Edmonton Oilers Chicago Blackhawks elleni 4-1-es győzelméből.

Jose Theodore 30 védésével tűnt ki a Colorado Avalanche 3-1-es kalifornaiai sikere alkalmával a San Jose Sharks otthonában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, SZERDAI JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres New Jersey Devils 3:2 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers Washington Capitals 3:4
Edmonton Oilers Chicago Blackhawks 4:1
San Jose Sharks Colorado Avalanche 1:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik