Csíki házidöntő lesz: a HC a Starst, az SC az Újpestet győzte le

Vágólapra másolva!
2009.01.25. 22:06
Címkék
Az SC után a HC Csíkszereda is bejutott az első alkalommal kiírt jégkorong MOL Liga döntőjébe, miután másodszor is nyert a vendég Stars ellen. Mindkét csíki csapat a lehető legrövidebb idő alatt, két mérkőzésen tudta le a továbbjutást.
Az Újpest csak megszorítani tudta az SC Csíkszeredát
Fotó: Mirkó István (archív)
Az Újpest csak megszorítani tudta az SC Csíkszeredát
Az Újpest csak megszorítani tudta az SC Csíkszeredát
Fotó: Mirkó István (archív)
Az Újpest csak megszorítani tudta az SC Csíkszeredát

Az Újpestnek volt esélye, a Starsnak szemernyi sem – így lehet a legrövidebben összefoglalni a jégkorong MOL Liga vasárnapi második elődöntőit.

A fővárosi lila-fehérek kezdték a vasárnapi székelyföldi matinét az SC ellen, és az Újpest Borbás Gergely góljával vezetést is tudott szerezni. A házigazdák erre támadássorozatokkal válaszoltak, de nem tudtak túljárni a kitűnő teljesítményt nyújtó Nemcak eszén.

Az első harmadot vendégvezetéssel zárták a csapatok, de az SC svéd sora ezután 13 perc alatt eldöntötte a meccset és ezzel a párharcot is. Patrik Wallenberg előbb két gólpasszt adott (Johan Ramstedt és Bálint Attila voltak a befejezők), majd maga is betalált, a Ladislav Sikorcin nélkül játszó lilák pedig csak szépíteni tudtak az utolsó percben, ez pedig csak a kozmetikázáshoz volt elegendő.

Az újpestiek legalább bosszankodhattak az elszalasztott esély miatt, ennyi sem jutott a Starsnak, amely nagyon sima, 5–0-s vereséget szenvedett a HC-től. A házigazdák Péter Levente találatával kerültek előnybe az első harmadban, majd Mihály Árpád és Miroslav Pupak két percen belül minden vitás kérdést lezárt.

A záróharmadban emberelőnyből betalált még Harabin, majd egyenlő létszámból Pupak is, így a HC végül kiütéses győzelemmel masírozott a rivális elleni fináléba.

FÉRFI JÉGKORONG MOL LIGA

ELŐDÖNTŐ
HC CSÍKSZEREDA (romániai)–NZ STARS 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Csíkszereda. Vezette: Kincses (magyar), Gergely, Galusnyák (mindkettő romániai), Abonyi (magyar)
HC: Polc – Harabin 1, Stefánka, Zabludovszkij (1), PETRES (2), MIHÁLY Á. 1 (1) – Suur, Nagy I., Mihály E. (1), Péter L. 1, Antal Zs. (1) – Góga, Adorján (1), Lőrincz L., Virág Csanád, PUPÁK 2 – Solti, Szőgyör, Bíró O., Páll Z., Molnár Zs. (2). Edző: Timo Lahtinen
STARS: Wällberg – Svasznek, Kangyal, Kaspárek, Gröschl, Hertl – Szirányi, Nagy R., Szappanos, Holéczy, Maszlov – Szajbert K., Wéber, Gergely Csaba, Majoross, Fodor Csanád – Szajbert P., Becze T. Edző: Robert Spisák
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a HC javára.

FÉRFI JÉGKORONG MOL LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÚJPEST 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)
Csíkszereda, 2400 néző. Vezette: Lascar (román), Árkovics, Nagy A. (mindkettő magyar), Toparceanu (román)
SC: Kozuch – Ordzovensky, Sprencz, Szőcs Sz. (2), RAMSTEDT 1 (2), WALLENBERG 1 (2) – Papp Sz., Antal I., Kánya, Hozó, Péter R. – Poznik, Kósa, Sándor, FILIP, MOLDOVÁN – János, BÁLINT A. 1, Zerkula, Bíró T. Edző: Staffan Lundh és Gál Sándor
ÚJPEST: Nemcák – Hüffner, Hetler, Berta (1), Borbás 2, Virág Csaba – Rufus, Kadlubiak, ZLOCHA (1), Rafaj, Dubek (1) – Harmati, Tolnai, Roczanov, Nyerges, NÉMETH P. – Markó, Horváth D. Edző: Pék György
Kiállítások: 14, ill. 18+10 perc fegyelmi (Berta)

MESTERMÉRLEG
Gál Sándor: – Annak ellenére megszenvedtünk a győzelemért, hogy kapura többet lőttünk, valamint a mezőnyjátékban is jobbak voltunk. Örülök, hogy Mol Liga-döntőt játszhatunk.
Pék György: – Kiváló meccset játszott mindkét gárda. Az SC nagyon jó csapat, megérdemelték a győzelmet.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az SC javára

FÉRFI JÉGKORONG MOL LIGA

A SZOMBATI ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYEI
SC Csíkszereda–Újpest 4–3
HC Csíkszereda–NZ Stars 5–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik