Ismét a New Jersey Devils nyerte az Ottawa Senators elleni rangadót

Vágólapra másolva!
2008.02.17. 09:12
Az Ördögök már 3-0-ra is vezettek Ottawában, a hazaiak még szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak, így négy napon belül a Devils már másodszor győzte le a Szenátorokat. Mindkét new yorki alakulat nyert hazai pályán, méghozzá fölényesen. Gólgazdag meccsen diadalmaskodott a Carolina Hurricanes, hosszabbítás döntött Torontóban és Nashville-ben.
Volt miért örülni a New Jersey Devils játékosainak
Getty Images
Volt miért örülni a New Jersey Devils játékosainak
Volt miért örülni a New Jersey Devils játékosainak
Getty Images
Volt miért örülni a New Jersey Devils játékosainak

Sorozatban 305-dik mérkőzésén lépett pályára Szergej Brilin, a New Jersey Devils orosz centere, de végül a tegnap este nem csak az ő ünnepe lett. A meccs legjobb teljesítményét egyértelműen a vendégek kapusa, Martin Brodeur nyújtotta, aki harminchét védéssel járult hozzá csapata győzelméhez.

A második periódus nyolcadik percében az Ördögök már 3-0-ra vezettek Arron Asham duplájával és Zach Parise emberelőnyös góljával. Jason Spezza ugyan szépített, Chris Kelly pedig szorossá, és újra nyílttá tette az összecsapást, de az utosló hét percben gól már nem született, így a New Jersey két pontnyira áll a tabellán az Ottawától a Keleti Főcsoport élén.

Nem utolsó sorban pedig a vendégek négy napon belül másodszor győzték éle a rivális Szenátorokat, hiszen február 13-án hazai pályán diadalmaskodtak - akkor is 3-2-re.

Tíz másodperc telt el kezdő sípszó után, és már vezetett is a Rangers: Sean Avery értékesítette Jaromir Jagr passzát. A gyors gól azonban nem jelentett rekordot, hiszen 1980. április 6-án Ron Duguaynak kilenc másodpercre volt csak szüksége a gólszerzéshez a Philadelphia ellen, ezzel ő tartja a csapaton belüli "gyorsasági" rekordot.

A mostani Rangers viszont már az első harmad végére gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést: Avery, Ryan Callahan, Brandon Dubinsky és Brendan Shanahan is bevette Ryan Miller hálóját, aki ezután le is jött pályáról.

A hátralévő időben Avery még egyszer a kapuba továbbította a korongot, Thomas Vanek pedig szépített az utolsó játékrészben, de semmi sem fenyegette a hazaiak győzelmét - legkevésbé a vebdégek -, így a Rangers tartja magát a rájátszást jelentő hetedik helyen. Tény azonban: nagy harc következik a Keleti Konferencia utolsó helyeiért.

Az Islanders rosszabbul áll, ugyanakkor csak három pont választja el a főcsoport nyolcadik helyétől. Minden pontra szükség van tehát, és ennek szellemében játszott a csapat az Atlanta Thrashers ellen, nem is fenyegette semmi a diadalukat.

Kilenc gólt láthatott a közönség Carolinában, ahol a hazai csapat csak az utolsó harmadban fordította meg a meccset Eric Staal, Trevor Letowski és Ray Whitney góljaival.

Hosszabbítás döntött Torontóban és Nashville-ben is, mindkét alkalommal a hazai csapat javára. A Montreal Canadiens Andrij Kosztyicin találatával egy góllal legyőzte a vendég Philadelhia Flyers csapatát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 127. JÁTÉKNAP
New York Rangers Buffalo Sabres 5-1
New York Islanders Atlanta Thrashers 4-1
Toronto Maple Leafs Boston Bruins 4-3 (hosszabbítás után)
Montreal Canadiens Philadelphia Flyers 1-0
Ottawa Senators New Jersey Devils 2-3
Carolina Hurricanes Florida Panthers 5-4
Tampa Bay Lightning Washington Capitals 2-3
Nashville Predators St. Louis Blues 2-1 (hosszabbítás után)
Phoenix Coyotes Los Angeles Kings 4-3
Vancouver Canucks Edmonton Oilers 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik