NHL: a Stars, a Hurricanes, a Panthers és a Bruins is rájátszásba jutott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 07:29
Vancouverben nyert rangadóval jutott rájátszásba a Stars (Fotó: Getty Images)
Tizennégy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti pénteki játéknapján, melyen négy csapat, a Boston Bruins, a Florida Panthers, a Carolina Hurricanes és a Dallas Stars is biztossá tette rájátszásba jutását.

A játéknap rangadóját Vancouverben rendezték, ahol a Canucks és a Dallas Stars mérkőzésének győztese biztosíthatta playoff-szereplését, ez pedig a vendég texasiaknak jött össze, akik jól hajráztak a kiélezett mérkőzésen és az utolsó négy percben kétszer is betalálva nyertek 3–1-re. A győzelemmel a Stars nemcsak rájátszásba jutott, hanem meg is előzte a Canucksot a Nyugati főcsoport élén.

Noha pocsék formában van a legutóbbi hét meccséből hatot elveszítő Florida Panthers, még úgy is biztossá vált rájátszásba jutása, hogy hazai jégen 3–2-re kikapott a New York Islanderstől. A floridaiak playoff-szereplése azzal lett biztos, hogy a Carolina Hurricanes 4–0-val küldte haza a Detroit Red Wingset, ezzel a Canes egymás után ötödik idényében jutott rájátszásba.

A negyedik biztos rájátszás-résztvevőnek jégre sem kellett lépnie a játéknapon, hogy ott legyen a kieséses szakaszban, a Boston Bruins ugyanis azzal jutott be, hogy a Philadelphia Flyers 4–1-re kikapott Montrealban.

A címvédő Vegas Golden Knights értékes, 4–1-es győzelmet aratott a Nyugaton negyedik, de legutóbbi öt meccsét elveszítő Winnipeg Jets otthonában, míg a két évvel ezelőtti bajnok, a Colorado Avalanche hazai jégen szétlövéssel kapott ki 3–2-re a New York Rangers elleni rangadón. A denveriek klasszisának, Nathan MacKinnonnak megszakadt a fantasztikus sorozata, ugyanis most nem szerzett pontot, ezzel megtört 19 meccses szériája, illetve 35 meccsből álló hazai pontszerző sorozata.

A pénteki játéknapon még egy nagy széria megszakadt, a Nashville Predators ugyanis 18 egymást követő mérkőzés után maradt pont nélkül (16 győzelem, két hosszabbításos vereség), miután vendéglátója, az Arizona Coyotes többek között Logan Cooley pályafutása első mesterhármasával nyert gólzáporos meccsen 8–4-re.

NHL
ALAPSZAKASZ
Florida Panthers–New York Islanders 2–3
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 4–1
Ottawa Senators–Chicago Blackhawks 2–0
Pittsburgh Penguins–Columbus Blue Jackets 3–2
Toronto Maple Leafs–Washington Capitals 5–1
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 4–0
Minnesota Wild–San Jose Sharks 3–1
St. Louis Blues–Calgary Flames 5–3
Winnipeg Jets–Vegas Golden Knights 1–4
Colorado Avalanche–New York Rangers 2–3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 4–1
Arizona Coyotes–Nashville Predators 8–4
Seattle Kraken–Anaheim Ducks 4–2
Vancouver Canucks–Dallas Stars 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik