Már hétmeccses nyeretlenségi sorozattal "büszkélkedhet" a Senators

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 10:24
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 60. játéknapján hiába lőtt három gólt és egyenlített hatvan percnyi játék után az Ottawa Senators a Tampa Bay Lightning ellen, a gólnélküli túlórát követő szétlövést a hazaiak 2-1-re nyerték. Pavel Dacjuk két gólja és egy asszisztja döntötte el a Montreal elleni idegenbeli mérkőzést, amelyen csapata, a Detroit három góllal győzött.
Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme
Reuters
Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme
Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme
Reuters
Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme

Vinny Prospal a szétlövés negyedik körében értékesített büntetője a Tampa Bay hazai, 4-3-as sikerét jelentette az Ottawa ellenében.

Az Senators ezzel a vereséggel sorozatban hetedszer hagyta el a jeget vesztesen. Erre a klub történetében 1996 március 22-e óta nem volt példa.

Persze sokáig úgy tűnt az egy megszerzett pontra sem lesz esélye a Keleti főcsoportot remek idényrajtjának köszönhetően még mindig vezető Ottawának. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ugyanis a Ligtning két góllal vezetett.

Az 59. minutum megkezdésekor azonban Daniel Alfredsson, majd alig fél perccel később Wade Redden talált be a hazaiak hálójába, így 3-3-as állásnál következhetett a hosszabbítás. A ráadásban nem született újabb találat, így a már említett szétlövés döntött.

A mérkőzés legjobbja Daniel Alfredsson volt, aki két gólja mellett egy asszisztot is jegyzett, ám a büntetőknél elhibázta saját lehetőségét.

Alfredssonéhoz hasonló teljesítményt domborított a Detroit játékosa, Pavel Dacjuk is. A Red Wings a Montreal vendége volt, s az orosz hokis két góljának és egy gólpasszának is köszönhetően végül magabiztos 4-1-es győzelmet aratott.

Dacjuk egyébként szenzációs formában van: a center a "vörös szárnyak" legutóbbi öt mérkőzésén mindig betalált (összesen hetet ütött a bajnokság ezen szakaszában a klasszis) az aktuális ellenfél hálójába.

A játéknap másik két mérkőzésén a Toronto és a Calgary egyaránt 3-1-re verte soros ellenfelét, a Nashville-t, illetve a St. Louist, a két találkozó között árnyalatnyi a különbség.

Előbbin a hazaiak már 3-0-ra vezettek, amikor az ellenfél szépített, utóbbin viszont a 29. percig a vendégeknél volt az előny, de aztán jött a Flames.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 60. JÁTÉKNAP:
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1-4
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 3-1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-3-büntetőkkel
Calgary Flames - St. Louis Blues 3-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik