AHL: Vas János gólt ütött, de az Iowa a túlórában kikapott

Vágólapra másolva!
2007.11.14. 10:10
Az AHL-ben, a második számú észak-amerikai jégkorong-bajnokságban hosszabbításos mérkőzésen szenvedett vereséget az Iowa Stars, a Dallas Stars farmcsapata, amelynek magyar légiósa, Vas János (képünkön) ezúttal gólt szerzett.
Az első harmad a vendég San Antonio Rampage vezetését hozta - Spina már 1:16.nál eredményes volt -, amely előnyt Murley emberelőnyös góljával megduplázták a találkozó 26. percében.

Vas egalizált kevéssel később, a 29. percben, majd Sertich találatával a 34. perc elején már egyenlíteni is tudtak a hazaiak. Hogy a harmad végére mégis visszaálljon a vendégek egygólos vezetése, arról a 35. percben Latendresse gondoskodott.

Az Iowa nagy erőket tett meg az egyenlítésért és legalább a túlóráért - 13-6 volt a javukra a lövési mutató a harmadik harmadban -, erőfeszítéseiket 24 másodperccel a vége előtt eredmény koronázta, az emberelőnyös szituációt Baumgartner gólja zárta.

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek hajrájában a mezőny legjobbjának választott Spina keretbe foglalva aznapi teljesítményét és góljával a vendégek javára döntötte el a mérkőzést.

Hetedszer kapott ki a szezonban az Iowa, először hosszabbításban. Ennél sokkal örömtelibb számunkra, hogy Vas változatlanul ponterős: hét gólpassza mellett immár hat gólt találunk, ebből csapata egymás utáni ötödik mérkőzésén négy gólt ütött, és két gólpasszt adott.

AHL, ALAPSZAKASZ:
Iowa Stars - San Antonio Rampage 3-4-h.u.
Grand Rapids Griffins - Quad City Flames 1-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik