Jégkorong: Még a „kedves” bíró járt a fejemben – Vas János a szapporói csodáról

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 16:41
2008-ban ezen a napon történt meg az a csoda Szapporóban, amely a magyar jégkorong addigi legnagyobb sikerét jelentette: válogatottunk feljutott az A-csoportba. Mindennek már tizenöt éve, és azóta kétszer is sikerült ezt megismételni – csapatunk most is éppen az elit-vb-re készül. Immár Vas János nélkül, hiszen a 39 éves csatár nemrég bejelentette visszavonulását. Vele néztük vissza, ahogy az álomból valóság lett. 

„Pozitívan szeretem nézni az életet, a munkát, ezért azt vallom, ha nem állíttatom ki magam, lehet, hogy öt az ötben gólt lőnek az ukránok. Úgyhogy, ebből kiindulva, jót tettem a csapatnak” – tizenöt év távlatából így látja azt a kiállítást Vas János, amelyet a mai napig jogtalannak tart, s amely alatt testvére, Vas Márton meglőtte azt a bizonyos emberhátrányos gólt, amellyel 2008. április 19-én biztossá vált, hogy a magyar férfi jégkorong-válogatott története legnagyobb sikerét elérve, feljutott az A-csoportba.

Videónkban külön is kitérünk arra, hogy míg a többiek egymás nyakában ugráltak a jégen, addig az akkor 24 éves játékos a büntetőpadon látszólag még nem fogta fel, milyen csoda történt a jégen. Naná, merthogy, mint elmondta, neki még a„kedves” bírón járt az esze.

A pályafutását idén befejező Vas Jánost hivatalosan a május 9-i, Kanada elleni felkészülési mérkőzésen búcsúztatják el a válogatottól. Az NSO Tv előtte egy hosszabb videós anyaggal eleveníti fel a klasszis hokis pályafutásának legfontosabb állomásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik