Jégkorong: Vas János visszavonul, a DVTK U21-es csapatának vezetőedzője lesz

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 15:55
null
Vas János visszavonul, s új kihívás elé néz (Fotó: DVTK)
Mint beszámoltunk róla, elbúcsúzik a magyar férfi jégkorong-válogatottól Vas János, ám most arra is fény derült, hogy klubszinten is visszavonul, s átveszi a Diósgyőri VTK U21-es csapatának irányítását – derült ki a DVTK friss interjújából. 

Néhány nappal a válogatottól való visszavonulását követően Vas János bejelentette, hogy aktív klubkarrierjét is befejezte. A 39 éves klasszis 16 évesen mutatkozott be a felnőttek között a Dunaújváros játékosaként, majd Malmőbe szerződött. Draftolták az NHL-ben, de ott végül nem lépett jégre, így visszatért a svéd elitligába.

Ezt követően játszott a Fehérvárban, a francia, a cseh és a szlovák élvonalban is, majd 2017 óta egy egyéves kitérőt leszámítva a DVTK-nál jégkorongozott. 171-szer szerepelt a magyar válogatottban.

Visszavonulását követően edzőként folytatja, a DVTK U21-es akadémiájának vezetőedzője lesz Rusznyák Szilárd utódjaként. A klub interjút is készítette vele ennek kapcsán.

Hosszú és tartalmas pályafutást tudok magam mögött, amit lezárni is tudni kell. Már gondolkodtam az évek során, mikor és milyen módon szeretném befejezni karrierem. Fontosnak tartottam, hogy az utolsó szezonom után még akarjanak a szurkolók és a stábtagok a jégen látni a következő évadban is. Nem szerettem volna olyanokat hallani, hogy „»már inkább hagyd abba ezt öreg, csinálj valami mást«!”

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a nehéz és kihívásokkal teli feladat elvégzéséhez bizalommal fordult felém az akadémia menedzsmentje. Mindent, amit elkezdek, a lehető legjobban szeretném kivitelezni” mondta Vas János visszavonulásáról és a kinevezésérő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik