Jégkorong: Olyan élményhurrikán volt, amitől még most is kiráz a hideg – Vas János

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 13:09
„Jó visszanézni, ahogy csúszott a fehérorosz hátvéd, dupla gólt lőttem így, hogy ő is bekerült a kapuba” – bizony jó volt visszanézni Vas János pályafutásának legfontosabb pillanatait, amely 22 évig tartó válogatott karrierje során történt. Az aktív pályafutását idén befejező, a közönségtől a Kanada elleni felkészülési meccsen búcsúzó klasszissal idéztük fel a múltat.     

Időutazásunkat 2001-ben kezdtük, amikor Vas János 17 évesen részt vett élete első felnőtt-világbajnokságán, majd egy évet ugorva azt idézte fel, hogyan vitte el a 2002-es NHL-drafton a Dallas Stars. A következő helyszínünk Szapporó volt, a magyar jégkorong csodája, amely olyan élményhurrikánt jelentett klasszis hokisunknak, hogy még mindig kirázza a hideg.

A krakkói feljutás sem maradhatott ki, ahogy a szentpétervári A-csoportos világbajnokságon a fehéroroszok elleni győzelmet is visszanéztük – pláne, hogy utóbbin Vas János két gólt szerzett. Vagy hármat, mert az utolsó duplát ért? Erre is választ kapunk a videónkból, amely nem is zárulhat másképpen, mint a ljubljanai feljutás utáni, szurkolókkal közös ünnepléssel. Mert a szurkolók azok, akik mindig is megteremtették a magyar jégkorong-válogatottnak az igazi ünnepet.

Vas Jánossal hosszabb anyagot olvashatnak a Képes Sport szombaton megjelenő számában!

A szapporói csoda visszaidézése teljes egészében az alábbi videón nézhető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik