Scott pályafutása csúcsának tartja, hogy Robnak nyújthatta át a kupát

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 11:44
Sikerekben rendkívül gazdag pályafutása csúcsának tartja Scott Niedermayer, hogy elsőként testvérének, Scottnak nyújthatta át a Stanley-kupát, amelyet először nyert meg az Anaheim Ducks. Az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL történetében legutóbb huszonnégy évvel ezelőtt fordult elő, hogy „családi” kettős ünnepelhetett végső diadalt, akkor a New York Islanders játékosaként Brent és Duane Sutter emelhette magasba a trófeát.
Boldogan ünnepeltek a Nidermayer-testvérek
Reuters
Boldogan ünnepeltek a Nidermayer-testvérek
Boldogan ünnepeltek a Nidermayer-testvérek
Reuters
Boldogan ünnepeltek a Nidermayer-testvérek

„Az ember csak álmodhat arról, hogy egyszer a testvérének adhatja át a kupát. Pályafutásom csúcsa, hogy ezt most mégis megtehettem” – jelentette ki Scott Niedermayer.

Scott Niedermayer 1995-ben, 2000-ben és 2003-ban a New Jersey Devils tagjaként ünnepelhetett végső sikert az NHL-ben. Öt évvel ezelőtt olimpiai bajnok volt, 2004-ben pedig a vb-n szerzett aranyérmet a kanadai válogatott játékosaként. A két évvel ezelőtt az FTC-ben is megfordult Rob Niedermayer először nyert Stanley-kupát.

A ma hajnalban zárult szezonban 48 gólig jutó finn klasszis, Teemu Selänne úgy véli, Scott Niedermayer elsősorban a lelki tényezőknek köszönheti sikereit.

„Szívét és lelkét is kiteszi a pályára. Ez a legfőbb oka, hogy mindent megnyert a hokiban. Példamutató, ahogyan irányítja a csapatot és amilyen teljesítményt nyújt. Sohasem láttam hozzá hasonló játékost” – méltatta csapattársát a kiváló csatár.

Randy Carlyle, a Kacsák vezetőedzője szintén kivételes egyéniségnek nevezte Scott Niedermayert.

„Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen játékos edzője lehetek” – jegyezte meg a szakember, aki pótolhatatlannak tartja Scott Niedermayert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik