A San José Sharks elrontotta Scott Niedermayer visszatérését

Vágólapra másolva!
2007.12.17. 08:29
Öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 71. játéknapján. Visszatért az Anaheim csapatába Scott Niedermayer, ám csapata így is vereséget szenvedett a San Josétól. Hiába lőtt 45 alkalommal kapura a Chicago, csak egy gólra futotta erejéből a Florida ellen.
Scott Niedermayer visszatért, de az Anaheim kikapott szétlövés után
Getty Images
Scott Niedermayer visszatért, de az Anaheim kikapott szétlövés után
Scott Niedermayer visszatért, de az Anaheim kikapott szétlövés után
Getty Images
Scott Niedermayer visszatért, de az Anaheim kikapott szétlövés után

A bajnoki címvédő Anaheimbe a San José elleni meccsen tért vissza Scott Niedermayer. A kiváló játékos közel 24 percet kapott edzőjétől, ez idő alatt egyszer lőtt kapura, valamint összeszedett egy kiállítást.

Az ő újbóli csatasorba állítása sem tudta azonban megállítani az idegenben remeklő Sharksot, amely sorozatban hatodik sikerét aratta saját pályájától távol.

A mérkőzés nem hozott döntést sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. Következhetett a szétlövés, amelyet Joe Thornton döntött el a San José javára.

Jarome Iginla, Kristian Huselius és Daymond Langkov remeklését hozta a Calgary mérkőzése St. Louisban. A fent említett trió 12 pontot szorgoskodott össze, ezzel csapatuk ötödször nyert idegenben. Iginla 2 góllal és két gólpasszal, Huselius egy góllal és négy gólpaaszal, Langkov 2 góllal és egy gólpaszal zárta a meccet.

A Philadelphia nem tud nyerni New Jerseyben, sorozatban 10. vereségüket szenvedték el a Devils otthonában a Flyers játékosai. John Madden két gólt szerzett, de a győzelemhez szükség volt Brodeur kapus büntetővédésére is.

Bár 45 alkalommal lőtt kapura a Chicago a Florida elleni meccsen, csak az újonc Dave Bolland tudott kifogni egyszer Tomas Vokoun kapuson. A 24 lövést kapura küldő Panthers háromszor betalált, így a Chicago elkönyvelhette hatodik vereségét az elmúlt hét találkozót figyelembe véve.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 71. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils Philadelphia Flyers 4-2
New York Rangers Phoenix Coyotes 1-5
St. Louis Blues Calgary Flames 3-5
Chicago Blackhawks Florida Panthers 1-3
Anaheim Ducks San José Sharks 1-2 – szétlövés után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik