Hazai pályán vesztett a két főcsoport éllovasa

Vágólapra másolva!
2006.11.16. 10:11
Hazai pályán szenvedett vereséget mindkét főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks és a Buffalo Sabres is az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának negyvenharmadik játéknapján. Otthon győzte le a bajnok Carolina a New York Rangerst.
Ray Emery fogta Thomas Vanek lövését a harmadik harmadban
Ray Emery fogta Thomas Vanek lövését a harmadik harmadban
Ray Emery fogta Thomas Vanek lövését a harmadik harmadban
Ray Emery fogta Thomas Vanek lövését a harmadik harmadban

A Buffalo az utolsó harmad előtt még 2-1-re vezetett a HSBC Arénában az Ottawa ellen, azonban a Senators nagyszerű utolsó játékrész produkált, ebben a húsz percben három gólt is szerzett, és megnyerte a mérkőzést.

A döntő momentumnak ezen a találkozón Peter Schaefer gólja bizonyult, ugyanis az utólsó harmad tizenharmadik percében az ő találatával fordították meg a vendégek a mérkőzést.

„Nem játszottunk szépen, azonban meg kellett találnunk a módját, hogy hogyan nyerhetünk, és ez sikerült is – mondta Daniel Alfredsson, a Senators jobbszélsője. – Igaz ez csak egy mérkőzés volt a sok közül, de mégis nagyon fontos volt.

Igazi gólesőt hozott az Anaheim-Philadelphia összecsapás első harmada, ugyanis a vendégek húsz perc elteltével már 5-2-re vezettek, ami hatalmas meglepetésnek számít, ha az vesszülk alapul, hogy a Flyers keleten utolsó sereghajtója, míg a hazaiak vezetik a Nyugati-főcsoportot.

Az első játékrészben nem volt szerencséje Jean-Sebastien Giguere-nek, az Anaheim kapusának, hiszen a tizenegy kapuralövésből csupán hatszor tudott hárítani.

A Kacsák ezután sem támadtak fel, így a találkozó 7-4-es Philly-sikerrel végződött, ami egyben azt is jelentette, hogy ebben a szezonban most találtak be legtöbbször az ellenfél kapujába.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült idegenben győőznün, ez nagyon jót tesz az önbizalmunknak. – mondta a svéd center. –Hosszú ideje nem nyertünk, ugyhogy ez nagyon jókor jött.”

A vendégek kezdőcsapatába egyébként visszatért Peter Forsberg, aki egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez.

A bajnok Carolina Hurricanes hazai pályán győzte le a New York Rangers. Az első harmadból még három perc sem telt el és máris a hazaiaknál volt az előny, amire amásodik felvonásban Jaromir Jagr válaszolt. Az utolsó periódus azonban mégis a Canesnak kedvezettRod Brind’Amour megszerezte a két pontot jelentő találatot a címvédőnek.

NHL, alapszakasz

43. játéknap
Carolina Hurricanes New York Rangers 2-1
Buffalo Sabres Ottawa Senators 2-4
Washington Capitals Boston Bruins 2-3 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets Nashville Predators 4-5
Tampa Bay Lightning Montreal Canadiens 1-3
Dallas Stars New York Islanders 0-3
Colorado Avalanche San Jose Sharks 3-4
Anaheim Ducks Philadelphia Flyers 4-7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik