NHL: Chicagóban nyert a Capitals, kétgólos előnyt szórakozott el a Ducks

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 07:46
null
Domináns játékkal nyert a Capitals (Fotó: Getty Images)
Négy gólt vágva nyert a Chicago Blackhawks vendégeként a Washington Capitals az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján. Idegenben nyert továbbá a Nashville Predators, a Minnesota Wild és a Winnipeg Jets, míg a New York Rangers, Vegas Golden Knights kettős hazai környezetben diadalmaskodott.

A gól nélküli első harmad után még a Blackhawks szerezte meg a vezetést, de Kurashev góljára hárommal válaszolt a Capitals, majd a harmadik játékrészben megszületett a negyedik washingtoni találat is – ez után már csak a szépítésre futotta a hazaiak erejéből.



Győzelemmel távozott Montrealból a Predators, amely Colton Sissons vezérletével kétgólos előnyt harcolt ki 28 perc alatt. A második harmad végén a kanadaiak is betaláltak, de az egyenlítés már nem jött össze nekik.



Nem sok esélyt adott a Kingsnek a New York Rangers, amely két negyed alatt négy gólt vágott Vincent Trocheck vezérletével. A kaliforniai gárda a harmadik játékrész elején szépített, de összességében nem sok köze volt a mérkőzéshez.


Kégólos hátrányból állt fel az Anaheim Ducks otthonában a Winnipeg Jets, amely négy gólt vágva döntötte el a meccset az utolsó játékrészben. A kanadai csapat zsinórban a negyedik győzelmét könyvelhette el, míg a Ducks vereségszériája hárommeccsesre duzzadt.



Beparkolt a „Gus Busz” Seattle-ben, avagy a Kraken nem volt képes túljárni a Minnesota Wild kapuját védő Filip Gustavsson eszén. A svéd kapus ebben az idényben másodszor hozott le kapott gól nélkül egy meccset, csapata 3–0-ra nyert.



Alaposan megszenvedett a ligautolsó Sharksszal a címvédő, listavezető Golden Knights. A San José-i alakulat 4–4-s döntetlenre hozta a rendes játékidőt, majd kihúzta kapott gól nélkül a hosszabbítást is – a szétlövésbe viszont nem tudott gólt szerezni, így a Las Vegas-i csapat kerekedett felül.

NHL
ALAPSZAKASZ

Chicago Blackhawks–Washington Capitals 2–4
Montreal Canadiens–Nashville Predators 1–2
New York Rangers–Los Angeles Kings 4–1
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 2–4
Seattle Kraken–Minnesota Wild 0–3
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 5–4 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik