Ligue 1: Mbappé továbbra sem a PSG bajnoki keretével készül

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 10:30
null
Kylian Mbappé az átigazolási listán szereplő társakkal készül a PSG-nél (Fotó: Getty Images)
A francia RMC Sports információi szerint az átigazolási listára tett labdarúgókkal edz közösen hétfőn a Paris Saint-Germain világbajnok támadója, Kylian Mbappé, aki a hírek szerint kihagyja a Lorient elleni idényrajtot is.

 

Az RMC Sports úgy tudja, hogy Mbappé hétfőn délelőtt 10 órától az átigazolási listára tett labdarúgókkal edz közösen, míg Luis Enrique csak 17 órától tart edzést azoknak a játékosoknak, akikre számít.

A lap kiemelte, hogy a klubnak nem változott az álláspontja a csapat japán túráját is kihagyó Mbappé ügyében, s a PSG tájékoztatása szerint mindenféle megoldást és javaslatot kipróbált, nemrég például garantált eladási záradékot ajánlott neki, így a 2023–2024-es idény végén pénzért távozhatna, ennek fényében pedig nem valószínű, hogy Mbappé ott lesz csapata Lorient elleni mérkőzésén a Ligue 1 első fordulójában.

Mbappénak egyébként minden bizonnyal megvan az utódja, hiszen a Benfica portugál csatára, Goncalo Ramos Twitteren reagált egy képre, melyen együtt szerepel két, Párizsban játszó honfitársával, Vitinhával és Nuno Mendessel.

Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano értesülése szerint a két klub megállapodott egymással és jövő héten lesz az orvosi vizsgálat.

Ramosért a hírek szerint 80 millió eurót (65+15) fizetnek a párizsiak, de a 22 éves támadó az első idényt kölcsönben tölti Párizsban, a pénzügyi fair play miatt csak jövőre kerül végleg a klubhoz.

Mint ismert, Kylian Mbappé még június 12-én, egy levélben tudatta a klub vezetőségével, hogy nem hosszabbítja meg 2024-ben lejáró szerződését. Ezt követően ugyan többször is kijelentette, hogy a 2023–2024-es idényt a PSG-nél tölti, de Nasszer Al-Kelaifi klubelnök úgy döntött, hogy mihamarabb eladná legjobbját.

A hírek szerint Mbappénak 90 millió(s) oka van Párizsban maradni, ugyanis ha az előttünk álló évadot a PSG-nél kezdi, aktiválódik a szerződésében szereplő 90 millió eurós hűségbónusz.

Ugyanakkor már arról is hallani, hogy Mbappé már megállapodott a Real Madriddal, melyhez jövő nyáron szabadon igazolható labdarúgóként ingyen érkezne.

A PSG vezetői viszont hallani sem akarnak arról, hogy a világbajnok támadó ingyen távozzon. Bár a szaúdi Al-Hilal világrekordot jelentő 300 millió eurós ajánlatot tett a PSG-nek Mbappéért, a játékos meg sem fontolta azt és nem volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik