PSG: világbajnok játékos érkezett a Bayerntől – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 17:43
null
Lucas Hernandez 2028-ig kötelezte el magát a PSG-nél (Fotó: <a href="https://www.psg.fr/equipes/equipe-premiere/content/lucas-hernandez-sengage-avec-le-paris-saint-germain-jusquen-2028" target="_blank">psg.fr </a>)
A francia bajnok PSG labdarúgócsapata a honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Bayern Münchentől a világbajnok francia védőt, Lucas Hernandezt.

 

„A Paris Saint-Germain örömmel jelenti be Lucas Hernandez szerződtetését, a 21-es mezszámot fogja viselni. Újabb világbajnokot köszöntünk a csapatban. Lucas Hernandez 2018 márciusa óta tagja a francia válogatottnak, és kulcsszerepet játszott Didier Deschamps szövetségi kapitány csapatának hihetetlen szereplésében az oroszországi világbajnokságon. A 27 éves játékos, aki Théo Hernandez (az olasz AC Milan ugyancsak válogatott balhátvédje – a szerk.) bátyja, 33-szor szerepelt a válogatottban, amellyel 2021-ben Nemzetek Ligáját is nyert” – mutatta be a PSG az új szerzeményét honlapján.

Lucas Hernandez 2028-ig írt alá a PSG-hez. A balhátvéd a Bayernt négy év után hagyta el azok után, hogy a katari vb-n, a franciák első csoportmeccsén súlyos sérülést szenvedett, ami miatt a 2022–2023-as idényben csak 11 tétmeccsen szerepelt a münchenieknél. Szülőhazájában, Franciaországban először futballozhat, ugyanis az Atlético Madridban nevelkedett, ott mutatkozott be a profik között, onnan igazolt Németországba.

A francia L'Équipe annyit tett hozzá a bejelentéshez, hogy 40 millió eurót fizethet a PSG Hernándezért, aki a klub ötödik nyári szerzeménye – a dél-koreaiLi Kang In, az Intertől ingyen érkező szlovák védő, Milan Skriniar, a Real Madridot elhagyó Marco Asensio és a Sporting CP-től megszerzett Manuel Ugarte után (a kölcsön után a Reimstől végleg megszerzett Hugo Ekitikét nem számolva) –, ugyanakkor az argentin csatár, Mauro Icardi hamarosan Törökországba szerződhet a párizsiaktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik