Ligue 1: busz, bomba, Olympique Marseille – egy elképesztő francia sztori

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 15:00
null
Hősünk végül eljutott a Vélodrome-ba (Fotó: Getty Images)
Nem mindennapi történetről számolt be a francia L'Indépendant című lap az elmúlt hétvégi francia bajnoki fordulóhoz és az Olympique Marseille csapatához kapcsolódóan. Egy meg nem nevezett hölgy ugyanis azzal telefonált a Toulouse melletti Colomiers-ből a rendőrségre, hogy a barátja buszra szállt egy bombával és fel akarja robbantani Marseille-t. A hölgy bírósági tárgyalása májusban kezdődik.

A féltékenység nem ismer határokat: a L'Indépendant című lap írása szerint múlt vasárnap a meg nem nevezett 29 éves férfi úgy döntött, hogy a helyszínről szorít az Olympique Marseille-nek a Troyes elleni vasárnap esti bajnokin, ezért a Toulouse melletti Colomiers-ből kora délután el is indult a jó ötórás buszútra.

Ezt viszont a 23 éves barátnője nem nézte valami jó szemmel, és miután a férfi elindult, elég elborult ötlet jutott az eszébe, hogy kedvesét meggátolja a mérkőzés helyszíni élvezetében – ezért telefont ragadott és felhívta a rendőrséget.

„A barátom egy buszon van, bomba van nála, és fel akar robbantani Marseille-ben mindent!" – üvöltötte a telefonba, aztán lerakta.

A rendőrök viszont hamar bemérték a hívást, s kiszálltak a nőhöz, aki hamar bevallotta tettét, s gyerekes motivációjáról is fellebbentette a fátylat.

„Egyszerűen csak nem akartam, hogy egyedül hagyjon, és vasárnap este az Olympique Marseille-nek szurkoljon” – közölte a hölgy a rendőrökkel, akik végül eljárást indítottak ellene, s májusban kezdődik majd a bírósági tárgyalása..

A férfi mindenesetre nem járt rosszul a meccsel, hiszen az OM Vitinha duplájával és Cengiz Ünder góljával 3–1-re győzött a Troyes ellen, s ezzel a második helyet foglalja el a tabellán.

Apróbb kellemetlenséget csak az jelenthetett számára, amikor hazaérve hétfőn a rendőrségen kellett elmagyaráznia, hogy nincs és nem is volt nála semmilyen robbanószer vagy bomba, és semmilyen terve nem volt Marseille lerombolására.

A találkozóra tehát eljutott a férfi, arról viszont nincs megbízható információ, hogy a történtek után együtt van-e még a hölggyel, vagy sem. Tippünk mindenesetre lenne...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik