Vb 2014: Diego Costára megéri várni - De Gea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 21:43
David de Geának már nem kell izgulnia a világbajnokságot illetően, a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott biztos utazó tagja. Nem úgy a honosított Diego Costa, akinek szereplése sérülés miatt változatlanul kérdése. A Manchester United légiósa szerint a gólerős támadó olyan formában játszotta végig a szezont, és olyan képességek birtokában van, hogy várni kell rá, Vicente del Bosque szövetségi kapitánynak megéri halogatni a végső döntést.

„Tiszta sor, hogy számolni kell Diego Costával a végleges vb-keretben – mondta De Gea. – Ő egy klasszis, várni kell arra, hogyan javul az állapota. Minden játékos fontos egy válogatott számára, aki pedig képes gólokat szerezni, az különösen is az. A mögöttünk hagyott idényben valósággal berobbant, bízunk a felépülésében, hogy százszázalékos állapotba kerül. A mi keretünk tele van olyan játékosokkal, akik válogatott és a klubszinten is mindent megnyertek már, de szerintem a győzelembe vetett illúziójuk ettől még nem veszett el.” De Gea. – Ő egy klasszis, várni kell arra, hogyan javul az állapota. Minden játékos fontos egy válogatott számára, aki pedig képes gólokat szerezni, az különösen is az. A mögöttünk hagyott idényben valósággal berobbant, bízunk a felépülésében, hogy százszázalékos állapotba kerül. A mi keretünk tele van olyan játékosokkal, akik válogatott és a klubszinten is mindent megnyertek már, de szerintem a győzelembe vetett illúziójuk ettől még nem veszett el.”

A spanyol keretben egyelőre nem tudni, kinek milyen szerepet szán a szakvezetés, annyi szakmai betekintést mégis megengedett az MU légiósa – akit a házi rangsorban két rutinos poszttársa, Iker Casillas és Pepe Reina is megelőz, illetve említsük meg Víctor Valdés sérülését, megnyitva a keretet De Gea előtt –, hogy egyelőre ezzel nekik nem kell foglalkozniuk, csupán élvezni a felkészülést, valamint megragadni a lehetőséget, ha pedig alkalmuk nyílik, akkor bizonyítsanak.

A brazíliai tüntetésekről saját bevallása szerint nem sokat tud, de ő futballra készül, a körülményekkel ezért nem foglakozik a kelleténél többet. A helyzetet valóban kényesnek érzi, és bízik abban, hogy kimaradnak belőle.

De Gea a spanyol válogatottban találkozhat azzal a Cesc Fabregasszal, akinek pont az MU udvarol kitartóan, a kapus úgy készül: az átigazolási ügyben megdolgozza majd a honfitársát.

A SPANYOL VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli – olasz), David de Gea (Manchester United – angol)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli – olasz), Javier Martínez (Bayern München – német), Juanfran Torres (Atlético Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea – angol), Dani Carvajal (Real Madrid), Alberto Moreno (Sevilla)
Középpályások: Xavi Hernández (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal – angol), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Manchester United – angol), David Silva (Manchester City – angol), Pedro Rodríguez (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City – angol)
Támadók: Diego Costa (Atlético Madrid), David Villa (Atlético Madrid), Fernando Torres (Chelsea – angol), Álvaro Negredo (Manchester City – angol), Fernando Llorente (Juventus – olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik