„Pénz, erről szól minden, aki mást mond, hazudik” - itt a vb megmondóembere!

KŐFALVI DÁNIELKŐFALVI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 18:39
null
BAE lehet a vb megmondóembere (Fotó: Reuters)
Jó, persze, lesz labda, csodás játék, elképesztő hangulat, lázadozó helyiek, de mire is mennénk a rohamtempóban közelítő nyári labdarúgó-világbajnokságon egy igazi megmondóember nélkül? Ez a probléma is megoldva, íme Benoit Assou-Ekotto, a Tottenham QPR-hez lepasszolt balhátvédje, akinek a szájmenései miatt garantált a szórakozás júniustól júliusig. Összegyűjtöttük a kameruni balhátvéd 15 legjobb beszólását, csak hogy mindenki felkészülhessen. 

1. A megélhetési futballista. „A pénzért játszom. Idejöttem Angliába, nem beszélem a nyelvet, mégis mit gondoltak? Csupán szeretetből utaztam át a fél világot? Nem mondom, hogy utálom a futballt, de nekem ez csak a pénzről szól.”

2. A hazugságokról. „Nem értem, miért hazudik mindenki. Legutóbb megkaptam, hogy azért jöttem Angliába, mert itt több pénzt kereshetek, és engem biztosan nem érdekel a mez és a címer. Teszem fel a kérdést, mégis kit érdekel? Soha senki nem igazolt még át csak azért, mert tetszett neki a szép piros trikó. Pénz, erről szól minden, aki mást mond, hazudik.”

3. Új csapattársa, Paulinho bemutatkozása előtt. „Hogy ki? Fogalmam sincs, kiről van szó, még életemben nem hallottam erről a srácról. Nem tudom, hogy néz ki, nem tudom, hogy játszik, hagyjanak békén, nem követem a híreket.”

4. Egy másik csapattársáról, amikor megkérdezték, félti-e a helyét. „Na ne vicceljünk, én olyan dolgokat tudok a bal lábammal, amelyekre ő sosem lesz képes. Miért izgulnék?”

5. A zsoldos. „Rám mondják, hogy zsoldos vagyok? Elég sok játékost láttam már a gólja után a Spurs-címert csókolgatni, majd elhúzni a f.szba. Én meg maradtam. Milyen zsoldos az, aki hét éve van egy klubnál?”

A zsoldos, aki nem zsoldos (Fotó: Reuters)
A zsoldos, aki nem zsoldos (Fotó: Reuters)

6. Négy hónap kihagyás után. „Négy hónapig nem játszhattam, nagy dolog, tudtam, hogy mikor térhetek vissza, nem stresszeltem. Lehet sírni, szenvedni, semmin sem fog változtatni.”

7. Amikor újra a futballról kérdezték. „Reggel megérkezek a futballpályára tíz óra harminckor, onnantól délután egyig profi vagyok, de ha lelépek, nem foglalkozom a sporttal, nem játszom, nem nézem, nem beszélek róla.”

Csak a fociról ne kelljen beszélni... (Fotó: twitter.com/AssouEkotto)
Csak a fociról ne kelljen beszélni... (Fotó: twitter.com/AssouEkotto)

8. A fodrászáról.„Az őrületbe kerget. Cristano Ronaldóról, Messiről, vagy épp a Liverpoolról akar állandóan csevegni hajvágás közben. Nem szeretek a fociról beszélgetni, nem érdekel a téma.”

9. A klubhűségről. „Hogy mondhat valaki olyat az átigazolása után, hogy egész életében itt akart játszani, ez álmai klubja? Bla, bla, bla, minek hazudni? Nem értem a futballistákat..."

10. Az el Clásicóról.„Állítólag épp most megy a Real–Barca, borzasztó izgalmas lehet.”

A Real–Barca közben (Fotó: twitter.com/AssouEkotto)
A Real–Barca közben (Fotó: twitter.com/AssouEkotto)

11. A lányokról. „Társaimmal ellentétben, engem nem villanyoz fel a gondolat, hogy egy olyan nővel feküdjek össze, akinek én vagyok a kétszázötvenötödik a listáján. Köszi, ezt inkább kihagyom, gimi óta van egy barátnőm, akit imádok, nekem ennyi bőven elég, nem kellenek a leharcolt modellek."

12. A Tottenhamről. „Ne értsenek félre, kedvelem ezt a klubot, de sosem álmodoztam gyerekkoromban arról, hogy majd a White Hart Lane-en játszhatok. Hogy őszinte legyek, egyetlen klubnak sem drukkoltam soha."

13. A divatról. „Még mindig nevetek, amikor eszembe jut a Mirror cikke. Szerintük azért játszottam pár hónapja felemás cipőben, mert így akarok divatot teremteni. Jópofa, igazából annyi történt, hogy vettem egy pár kék, és egy pár fehér cipőt. Az egyik pár fele tönkrement, így elkezdtem használni a fehéret a kékkel, miért dobtam volna ki? Nekem nincsenek szponzoraim, nem fogok kidobni a kukába egy szinte hibátlan csukát csak azért, mert nem passzol színben a másikhoz."

A fodrászat messze van, ezért a spéci hajstílus (Fotó: Reuters)
A fodrászat messze van, ezért a spéci hajstílus (Fotó: Reuters)

14. A hajstílusról. „Sokan kérdezgetik, hogy miért ilyen hosszú a hajam, miért nem váltok stílust? A válasz pofonegyszerű, lusta vagyok, nagyon, a fodrászom pedig a város másik felén lakik, néha megmosom, aztán annyi, nem sírom el magam, ha nem jutok el pár hónapig hozzá."

15. Arról, hogy miért választotta ezt a hivatást.„Rosszul lettem a gondolattól, hogy iskolába kell járnom, dolgoznom kell havi ezerötszáz fontért, majd a nyugdíjazásom után vehetek egy házat a falu szélén. Akkor már inkább a futball, úgyis ez az egyetlen dolog, amihez értek.”

Mit tehetnénk mi mindehhez hozzá? Legfeljebb annyit, hogy a kamerunival kapcsolatban egy klasszikust idézünk: Szabadság, szerelem! Ekotto kell nekem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik