A belga Chuck Norris, aki még édesanyja szerint is őrült

Vágólapra másolva!
2014.05.13. 11:45
null
A régi… (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo egy zseni, aki szeret alsógatyában kamera elé állni, Lionel Messi pedig minden idők egyik legjobbja és nem magas. Imádjuk napjaink futballikonjait, de úgy gondoltuk, ideje bemutatni egy-két kevésbé felkapott, mégis hatalmas alakját a hamarosan kezdődő brazíliai futball-világbajnokságnak. Nyitásként jöjjön Romelu Lukaku, és 21 izgalmas tény a 21 esztendős belga Chuck Norrisról!

1. Haj. A belga Sámsonként is emlegetett csatár – igen, mi emlegettük így – sokáig fürtjeivel hívta fel magára a figyelmet. Januárban aztán a hideggel mit sem törődve a belga tank bevetette magát kedvenc fodrászához, aki 19 évig valószínűleg szabadságon volt, és eltüntette a Balázs Palit is megszégyenítő hajkoronát.

…és az új stílus (Fotó: dailymail.co.uk)
…és az új stílus (Fotó: dailymail.co.uk)

2. Chuck Norris. A brutális felépítésű, majd két méter magas támadó megjelenésével azért a nagy nyírás után sem lett kevésbé ijesztő a védők számára.

Nem véletlen, hogy Angliában szinte az összes Chuck Norris-poént átalakították Romelu Lukaku stílusához. Jöjjön pár gyöngyszem (még több itt, vagy Twitteren a #LukakuFacts, esetleg a #TrueStory hashtaggel kereshető):

• Nem Lukaku van kölcsönben az Evertonnál, az Everton van kölcsönben Lukakunál.
• Paul Scholes képes 50 méterről eltalálni egy fát a labdával. Lukaku képes 100 méterről eltalálni Scholest egy fával.
• A halálnak egyszer volt egy Lukaku-közeli élménye.
• Legutóbb, amikor Lukaku Franciaországban nyaralt, egyik délután elment biciklizni. Aznap véletlenül megnyerte a Tour de France-t.
• A kísértetek a táborban néha körbeülik este a tüzet, és Lukaku-történeteket mesélnek.

3. A magyar szál. Lukaku akár már magyar válogatott is lehetne, annyi honfitársunkkal futballozott együtt. Belgiumban az Anderlechtnél Juhász Rolanddal rúgta együtt a bőrt, a Genk ellen betalált Köteles László kapujába, és játszott Tőzsér Dániel ellen is, Angliában pedig Gera Zoltánnal kergette a labdát a West Bromnál. Meg kell győzni egy kis paprikás krumplival, és honosítani azonnal!

A nagy páros, Juhász és Lukaku (Fotó: Reuters)
A nagy páros, Juhász és Lukaku (Fotó: Reuters)

4. A belga Szalai. És ha már úgyis a magyaroknál tartunk, ragaszthatunk egy újabb becenevet is Lukakura. A csatár még a magyar támadó kirohanása után, 2013 végén nyilatkozott így: „Láthatjátok, hogy a fiatal játékosok, akik túl sokáig maradnak a belga első osztályban, nem tudnak fejlődni.”

5. FIFA 14. Hagyjuk egy kicsit a munkát, jöjjön a szórakozás. Mi mással is tölthetné el szabadidejét Lukaku, mint a legismertebb futballszimulátorral? Játszani imád, veszíteni azonban nem tud a belga, legutóbb épp egy PS-irányító bánta az elveszített meccset.

6. Csomagtartó. A hórihorgas támadó családjáról sokat nem tudunk, leszámítva persze a sok fura történetet édesapjáról. Idősebb Lukakuról legutóbb a rendőrségi szóvivők által hallhattunk, amikor is Roger Menamát 15 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Brüsszelben, miután megfenyegette, megverte, majd autója csomagtartójába zárta korábbi szeretőjét.

7. Apa. Na jó, egy kicsit füllentettünk, egy-két részlet azért mégis ismert a Lukaku famíliáról, de csak annyit tudunk, amit a pályán hagytak maguk után. Romelu elítélt édesapja szintén profi futballista volt, ő azonban Belgiumon kívül nem ért el igazán nagy sikereket, viszont a zairei (mára már kongói) válogatottban így is kapott jó pár meccset, és vb-selejtezőn, valamint Afrika Kupa-mérkőzésen is pályára léphetett a címeres mezben.

8. Sorozatsztár. Bizony, Romeluról egy sorozat is készült. A belga azonban nem színészként próbálta ki magát, hanem az Eén csatorna felkérésére szerepelt az Anderlecht akadémiáját bemutató dokumentumfilmben.

A „De School Van Lukaku”, vagyis a „Lukaku iskolája” 2009-ben fejeződött be, az utolsó részben a csatárt Londonba követte a kamera, a Stamford Bridge gyepére lépve pedig csak ennyit mondott a fiatal játékos: „Ha valamikor elsírom magam, az az a nap lesz, amikor itt játszhatok."

Mondanunk sem kell, akkor sem sírt.


9. Tesó. Magánéletről itt sincs semmi izgalmas, de azért azt tudjuk, hogy Romelu tesója, Jordan sem számít kisebb tehetségnek bátyjánál. A 19 esztendős belga jelenleg a rokonok által jól ismert Anderlechtben futballozik, és U15-től U21-ig szinte minden korosztályos válogatottban megcsillogtatta tudását. Sem kinézetben, sem felépítésben nem hasonlítanak egyébként egymásra bátyjával, Jordan „csak” 177 centi magas, ráadásul ő balhátvédként bevethető.

10. Tanulás.
A 27-szeres válogatott támadónak mindig az iskola volt az első. Belga pletykák szerint imádott klubja, a Chelsea ajánlatát sem fogadta el elsőre, mivel addig nem akart költözni, amíg be nem fejezi tanulmányait.

11. A BL-trófea nem kell. Nem gyakran emlegetik ezt a történetet Lukakuról, de állítólag 2012-ben, amikor begyűjtötte a BL-serleget a Chelsea, Romelu nem volt hajlandó megérinteni a trófeát, mivel elmondása szerint nem tett eleget csapata elsőségéhez, így az ünneplést sem érdemelte ki.

12. Tizenkettő. Ennyi idősen már finoman kitűnt a mezőnyből Lukaku. Aki nem hiszi, annak itt egy kép, nem, nem PhotoShop…

A képen elrejtettünk egy Lukakut (Fotó: Twitter)
A képen elrejtettünk egy Lukakut (Fotó: Twitter)

13. 175 millió egy ágyban. Nem olyan régen ezzel a videóval szórakoztatta rajongóit Lukaku, aki bár a pályán nem tűnik vicces srácnak, barátai szerint a magánéletben igazi poénzsák.

14. Nyelvek. Lukaku elképesztő nyelvérzékkel van megáldva, jelenleg hat idegen nyelven képes kommunikálni, a németet állítólag még kicsit töri, de angolul, hollandul, franciául, spanyolul és portugálul folyékonyan beszél.

15. Én hősöm… Alkata és képességei miatt sokszor összehasonlították karrierje során Romelut Didier Drogbával. Bár a 2013–2014-es idényt az Evertonban töltő támadó szinte minden interjúban elmondta, az elefántcsontparti gólvágó a példaképe, nem szereti, ha vele egy lapon emlegetik, ő ugyanis nem tartja magát méltónak ehhez.

16. SEAT. A csatárra persze a szponzorok is hamar felfigyeltek, első szerződését a spanyol autógyártóval, a SEAT-tal írta alá a belga, aki testi adottságait rögtön meg is villantotta debütáló reklámjában.

Egy-két felni meg sem kottyan a Tanknak (Fotó: dailymail.co.uk)
Egy-két felni meg sem kottyan a Tanknak (Fotó: dailymail.co.uk)

17. Chelsea. A belga csatár szó szerint megőrül a Chelsea-ért. Állítása szerint gyermekkora óta követi a londoni „kékeket”, és az sem zavarta soha, ha szenvedélye miatt őrültnek hiszik.

„Imádom a Chelsea-t. Kisfiúként szinte minden délután leültem, és a tévében néztem a csapat edzését. Senki sem értette, hogy szerethetek ennyire egy klubot, azt mondták, őrült vagyok, még a saját édesanyám is ezt gondolta. Emlékszem, amikor először jártam a Stamford Bridge-en, az egyik tanárunk kinevetett, mert azt mondtam, hogy egy nap én is itt fogok játszani. Amikor leigazolt a Chelsea, felhívtam, majd meghívtam őt az első meccsemre” – mesélte Lukaku egy interjúban még 2011-ben az ESPN-nek.

18. Yo. A Tank becenevet nem mi találtuk ki, egész Angliában így emlegetik a jó felépítésű csatárt, akinek szerény képességeiről egy klip is készült.

19. Barátnő. Rengeteg különböző pletyka kering az interneten Lukaku magánéletéről. Egyesek szerint gimis szerelmével, Julie-val már a házasságon gondolkodnak, és már a gyerekvállalásról is szó esett, mások szerint Romelu szingli, és nem is akar a hölgyekkel foglalkozni, most a karrier az első. Egy biztos, ha van egy lány a háttérben, azt remekül rejtegeti a média elől a belga.

20. Szótár. Angliában több internetes szótárban is megtalálható a „lukaku” melléknév. Olyanokra használják ezt a kifejezést, akik inkább hasonlítanak egy robotra, mint emberre.

21. 21. Május 13-án, kedden ünnepli 21. születésnapját Romelu Lukaku, boldog születésnapot, Tank!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik