A 2014-es foci-vb keretei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.06. 14:46
Június 12-én a Brazília–Horvátország mérkőzéssel megkezdődik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság, a szakvezetőknek pedig már nincs sok idejük kiválasztani a végleges, 23-as keretüket. Kövesse a Nemzeti Sport Online-on a vb-keretek alakulását!

A FIFA többlépcsős keretleadást engedélyez a tornán részt vevő csapatoknak. A legfeljebb 30-as, bő vb-kereteket legkésőbb 2014. május 13-ig le kellett adni a nemzetközi szövetségnek (természetesen a kapitányok jelölhetnek kevesebb játékost is). A FIFA három nappal később teszi közzé a kereteket.A legfeljebb 30-as, bő vb-kereteket legkésőbb 2014. május 13-ig le kellett adni a nemzetközi szövetségnek (természetesen a kapitányok jelölhetnek kevesebb játékost is). A FIFA három nappal később teszi közzé a kereteket.

A végleges, 23 tagúra (20 mezőnyjátékos és 3 kapus) szűkített vb-keretek leadási határideje június 2., a FIFA ezeket június 5-én publikálja. A mezszámozás kötelezően 1-től 23-ig terjed, az 1-es számú mezt kizárólag kapus kaphatja meg.

A 23-as keretek megnevezését követően a FIFA már kizárólag súlyos sérülés esetében engedélyez cserét. Az érintett szövetségnek külön kérelmet kell – a válogatott első vb-meccse előtt legkésőbb 24 órával – benyújtani a FIFA-hoz, a pótlás engedélyezéséről a FIFA orvosi bizottsága dönt.

A 30-as keretekbe nevezett játékosokat klubjaik május 18-án még játszathatják, ám ezt követően kötelező pihenőidőt kapnak (május 19–25.), ezalatt csak külön FIFA-engedéllyel játszhatnak mérkőzést (ilyet kapnak pl. a BL-döntőn érintettek). A hivatalos vb-felkészülési időszak május 26-ával indul.

A 2014-ES FOCI-VB KERETEI

A-CSOPORT
Brazília
Mexikó
Kamerun
Horvátország

B-CSOPORT
Ausztrália
Chile
Hollandia
Spanyolország

C-CSOPORT
Japán
Kolumbia
Elefántcsontpart
Görögország

D-CSOPORT
Anglia
Costa Rica
Uruguay
Olaszország

E-CSOPORT
Honduras
Ecuador
Svájc
Franciaország

F-CSOPORT
Bosznia-Hercegovina
Irán
Nigéria
Argentína

G-CSOPORT
Németország
Ghána
Egyesült Államok
Portugália

H-CSOPORT
Dél-Korea
Oroszország
Algéria
Belgium

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik