Euro 2016: Löw ellenünk teszteli a meglepetését – lehetséges német kezdő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 09:50
null
Kimmich (balra) a szlovákok ellen háromvédős hadrendben játszhatott a jobb oldalon (Fotó: Reuters)
A Bild szerint Joachim Löw szövetségi kapitány a védelem jobb oldalán a Bayern München játékosának, Joshua Kimmichnek adhat lehetőséget a bizonyításra. A lap ezt a vb-címvédő német labdarúgó-válogatott edzésmunkájából következtette ki, illetve abból, hogy Löw a gyakorlásokon kiemelten foglalkozik a 21 éves futballistával, gyakran ad neki személyes tanácsokat.

 

Kimmich az alapposztját tekintve védekező középpályás, szűrő, aki – sokszor kényszerből – több alkalommal már középső védőként is lehetőséget kapott a klubjában. Amióta Philipp Lahm visszavonult a válogatottságtól, Joachim Löw sorra próbálgatja a jobbhátvédeket: Erik Durm, Antonio Rüdiger, Sebastian Rudy, Matthias Ginter és Emre Can egyaránt játszott már a szerepkörben. A huszonhármas Eb-keretben egyetlen specialista jobbhátvéd sincs. A szlovákok ellen (otthon kaptak ki a németek 3–1-re) a válogatott három védővel állt fel – Kimmich játszott közülük a jobb oldalon, s a német lapok gyengének értékelték a teljesítményét.

A sérülése miatt egyelőre még külön munkát végző Mats Hummels – mint arról már beszámoltunk, még az ukránok elleni, június 12-i nyitányról is lemaradhat – helyettese Shkodran Mustafi lehet a védelem közepén, Jérome Boateng társaként.

Az Eb-t sérülés miatt kihagyó – és minden bizonnyal több hónapos kényszerpihenő elé néző – Marco Reust legnagyobb valószínűség szerint André Schürrle pótolhatja a középpályán.

Bastian Schweinsteiger regenerálódása jól halad, de a Magyarország elleni, júniusi 4-i felkészülési mérkőzésen még nem léphet pályára. Marcus Sorg, a német szakmai stáb tagja elmondta, hogy az MU légiósa az Ukrajna elleni Európa-bajnoki rajtra (június 12.) fizikailag utoléri önmagát. Arról viszont majd Joachim Löw szövetségi kapitány dönt, hogy játéklehetőséget ad-e Schweinsteigernek, aki egész tavasszal sérült volt.

Sorg a szombati meccsel kapcsolatban elmondta: a hangsúly az Eb-nyitányon van. Ettől függetlenül motivált, koncentrált német együttes lép pályára a magyarok ellen Gelsenkirchenben. A Bild szerint Löw fejében megvan már az Eb-kezdő és a hadrend, amit szombaton, Magyarország ellen tesztel utoljára.

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

A BILD SZERINT EZ LESZ A NÉMETEK EB-CSAPATA, AMIT ELLENÜNK TESZTELHETNEK SZOMBATON
Manuel Neuer (Bayern München) – Joshua Kimmich (Bayern München), Jérome Boateng (Bayern München), Shkodran Mustafi (Valencia), Jonas Hector (Köln) – Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid) – Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal), André Schürrle (Wolfsburg) – Mario Gomez (Besiktas).

NÉMETORSZÁG FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Március 26.: Németország–Anglia 2–3 (Kroos, Gomez)
Március 29.: Németország–Olaszország 4–1 (Kroos, Götze, Hector, Özil)
Május 29.: Németország–Szlovákia 1–3 (Gomez)
Június 4., 18.00: Németország–Magyarország

NÉMETORSZÁG (23)
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Leverkusen)
Védők: Jérome Boateng (Bayern München), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Köln), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Roma)
Középpályások: Leroy Sané (Schalke), Joshua Kimmich (Bayern München), Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Götze (Bayern München), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Dortmund)
Támadók: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Galatasaray), André Schürrle (Wolfsburg)
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik