A spanyol fölény egy gólt és három pontot hozott

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 20:37
null
Egygólos győzelmet ért a spanyol fölény (Fotó: Action Images)<br />
A spanyol válogatott David Silva első félidő végén szerzett góljával nyert Fehéroroszország ellen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A C-csoportot azonban továbbra is a szlovákok vezetik, északi szomszédaink a macedónokat legyőzve maradtak hibátlanok. Ukrajna szintén újabb három pontot begyűjtve tapad.

Az Európa-bajnoki C-csoport második helyén álló Spanyolország rögtön a meccs elején beszorította vendéglátóját, a fehérorosz válogatottat. A hazaiak azt sem tudták, merre rúgják a labdát, egymás után gördültek a veszélyesnél veszélyesebb spanyol akciók.

A TÖBBI PÁLYÁN TÖRTÉNT

A spanyolok sikerükkel nem kerültek közelebb az első helyhez, miután a szlovákok is behúzták a három pontot. Északi szomszédaink Saláta Kornél és Marek Hamsík góljaival szereztek kétgólos előnyt az első félidőben, a macedónok a hajrához érve szépítettek, de utána tíz emberre fogyatkoztak. Az eredmény már nem változott, a szlovákok hatból hatot megnyerve vezetik a csoportot.

Ukrajna újabb győzelmével tapad az éllovas kettősre, mögötte nagy az űr. Az ukránok ezúttal Luxemburgot múlták felül két góllal.

Lövések, helyzetek jöttek futószalagon, de igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani a vendégek. A fehéroroszok viszont arra voltak képtelenek, hogy eljussanak Casillas kapujának közelébe. Amikor viszont már mindenki az első félidő végét várta, a fehéroroszok addig biztos kezű kapusa, Gorbunou futott ki rendkívül rosszul egy szöglet után, Silva pedig bevágta a spanyolok vezető gólját. 0–1

A második félidőben sokkal harcosabb hazai csapat jött ki a pályára, egyre többször jutottak el a spanyol kapu elé, sőt Karnyilenka és Bardacsou is gólt szerezhetett volna. Nem sikerült nekik, és ez Casillason múlt, aki bravúrokat tudott bemutatni.

Nyílt lett a meccs, a spanyolok jól védekeztek, és a gyors kontrákban bíztak. A fehéroroszok kizárólag a szívükben bízhattak, mert játékban nem voltak elég erősek.

Vicente del Bosque, aki a századik meccsén ült a spanyol kispadon, azt látta, hogy az utolsó öt percben mennek előre a hazaiak, de a spanyolok nagyon veszélyesen kontráztak. Mivel azonban újabb gól nem született, a vendégek elvitték a nagyon fontos három pontot.

EB 2016, SELEJTEZŐ
C-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Fehéroroszország–Spanyolország 0–1 (0–1)
Boriszov, Boriszov Aréna. Vezette: Robert Schörgenhofer (osztrák)
FEHÉROROSZORSZÁG: Gorbunou – Sitou, Martinovics, Filipenka, Bordacsou – Njahajcsik, Kiszljak (Drahun, 78.), Maejszki, M. Valadzko (Sztasevics, 81.) – Hleb (Pucila, 89.), Karnyilenka. Szövetségi kapitány: Aljakszandr Hackevics
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Juanfran, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – S. Cazorla, Busquets, Fabregas (Isco, 75.) – Pedro (Vitolo, 65.), Álvaro Morata, D. Silva (Bernat, 85.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerző: D. Silva (45.)

Szlovákia–Macedónia 2–1 (2–0)
Zsolna, MSK-stadion. Vezette: Kenn Hansen (dán)
SZLOVÁKIA: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Saláta, Hubocan – Kucka (Hrosovsky, 73.), Pecovsky – Mak, Hamsík (Duda, 80.), Weiss – Nemec (Holosko, 84.). Szövetségi kapitány: Ján Kozák
MACEDÓNIA: Pacsovszki – Todorovszki, Mojszov, Dimitrovszki, L. Zsuta – Trajcsevszki, Ademi – Ibraimi (Abdurahimi, 89.), Haszani, Muarem (Velkoszki, 82.) – Trajkovszki (M. Ivanovszki, 56.). Szövetségi kapitány: Ljubinko Drulovics
Gólszerző: Saláta (8.), Hamsík (38.), ill. Ademi (69.)
Kiállítva: Haszani (84.)

Ukrajna–Luxemburg 3–0 (0–0)
Lviv, Lviv Aréna. Vezette: Arnold Hunter (északír)
UKRAJNA: Pjatov – Morozjuk, Hacseridi, Rakickij (Kucser, 77.), Sevcsuk – Sztepanenko – Jarmolenko, Rotan (Garmas, a szünetben), Szidorcsuk, Konopljanka – Kravec (Szeleznyov, 71.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko
LUXEMBURG: Joubert – Jans, Schnell, Chanot, Malget – Holter (Philipps, 77.), Payal, Gerson, Alves Da Mota (Deville, 69.) – Mutsch – Turpel (Bensi, 52.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Gólszerző: Kravec (49.), Garmas (57.), Konopljanka (86.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia6 613– 3+1018
2. Spanyolország6 5115– 3+1215
3. Ukrajna6 42 9– 2 +7
12
4. Fehéroroszország6 114 4–11 –74
5. Macedónia6 15 6–14 –83
6. Luxemburg6 15 3–17–14
1


PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Vége a mérkőzésnek, a spanyol megszerezték a három pontot. 0–1
90+5. perc: Morata
óriási lövését bravúrral védte Gorbunou, majd a kipattanóra nagy lendülettel érkező Bernat elől is elütötte a labdát.
90. perc: ÖT PERC A HOSSZABBÍTÁS.

89. perc: A fehéroroszoknak maradt még egy cseréjük, Hleb helyett Pucila a pályán.
85. perc: David Silva
akadályozott meg egy gyors indítást, kapott egy sárgát, majd elindult cserélni. Bernat állt be a helyére.
84. perc: David Silva
rúghatott volna újabb gólt. Vitolo szenzációs passzát 7 méterről rúgta kapura, de Gorbunou nagyszerűen védett.
81. perc:
Itt az újabb csere, Valadzko helyett Sztasevics érkezett.
78. perc:
Cseréltek a fehéroroszok is, Kiszljak helyett Drahun a pályán.
75. perc: Fabregas
helyett Isco lépett pályára.
73. perc: Cazorla
sistergős bombáját védte héroszi erőfeszítéssel Gorbunou.
72. perc: Vitolo
indult meg egy eltékozolt fehérorosz lehetőség után, Silvához játszott, aki 17 méterről lőtt, de egy védőről szögletre pattant a labda.
65. perc:
Cserélt Spanyolország, Pedro helyett Vitolo a pályán.
64. perc: Morata
került helyzetbe, de végül inkább passzolt, Fabregas azonban jócskán fölé lőtt.
61. perc: Maejszki
lopta a távolságot, majd 25 méterről a jobb felsőt vette célba, Casillas viszont szép vetődéssel ütötte ki a labdát.
59. perc: Pedrót
húzta-vonta Sitou, a spanyol viszont visszakézből odacsapott neki. Sárga lap, de ebből akár piros is lehetett volna.
56. perc:
Jobb oldali fehérorosz szöglet után Bardacsou szép csellel elfektette a védőjét, majd a balról a jobb lábára rakta át a labdát, hogy aztán csúnyán mellé lőjön. IGEN NAGY HELYZET VOLT!
54. perc: Morata
ezúttal egy szabálytalansággal vétette észre magát, kapott is egy sárgát.
54. perc: Morata
lőtt egészen lehetetlen pozícióból, de Gorbunou figyelt, és védett.
50. perc: Piqué
és Valadzko ütközött, a Barcelona játékosa az arcát fogva a földön maradt, de aztán összeszedte magát.
49. perc: MI MARADT KI! Hleb
indította remek ütemben Karnyilenkát, aki 9 méterre a kaputól lőtt, Casillas viszont nagy bravúrral, lábbal mentett.
47. perc:
Szabadrúgáshoz jutottak a fehéroroszok jó 30 méterre a spanyol kaputól. Karnyilenka állt a labda mögé, de nagy bombája elzúgott a jobb kapufa mellett.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+2. perc: Vége az első félidőnek, vezet Spanyolország. 0–1
45. perc: Morata
rúghatott volna gólt még, de gyenge lövése a kapus zsákmánya lett.
45. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET SPANYOLORSZÁG!
Bal oldali spanyol szöglet után Gorbunou rettenetesen jött ki, a labda Silva elé pattant az ötös jobb oldalánál, majd félfordulatból a kapuba vágta a labdát, hiába álltak hárman is a gólvonal közelében. 0–1
37. perc: Morata
hámozta át magát három hazai játékoson, majd a tizenhatoson belül elesett. Szögletet, azt kaptak a spanyolok, de tizenegyest nem.
35. perc: Fabregas
lőtt 16 méterről, de belsővel lényegében feladta a labdát Gorubnounak.
Egykapuznak a spanyolok, de egyelőre jól áll a lábán a fehérorosz védelem.
31. perc: Cazorla
hatalmas labdát adott Jordi Albának, aki a tizenhatos bal sarka közeléből kapásból lőtt, de a lövés kicsivel célt tévesztett, és elzúgott a jobb felső sarok felett.
28. perc: Njahajcsik
lövését védte bravúrral Casillas, de már les volt…
26. perc: David Silva
esett el a tizenhatoson belül, de nem tűnt tizenegyesnek. A bíró is így látta.
23. perc: Jordi Alba
bokájára csúszott rá Kiszljak, de a bíró nem fújt semmit... Nagyon fájt a lába a spanyolnak.
22. perc:
Villant a második sárga is, Njahajcsik birkózott Jordi Albával a szélen, nincs miért reklamálni, teljesen jogosan került elő a lap.
20. perc: MAJDNEM! Ramosról
pattant le embere a szögletnél, fejelt is azonnal a Real Madrid védője, Gorbunou azonban egyelőre tartja a frontot, a fehérorosz kapus fogta a középre tartó bólintást.

A statisztikák a vendégeket segíti: eddig háromszor csapott össze Fehéroroszországgal a spanyol csapat, mindhárom meccset megnyerték a hispánok, akik ezalatt kilenc gólt rúgtak, és csupán egyet kaptak.

18. perc:Silva önzőzött egy picit, és nyargalt a tizenhatoson belülre, ott azonban összeakadt Sitouval, aki hamar lekapcsolta a Manchester City játékosát.
16. perc: Egy kis kavarodás a spanyol kapu előtt, de azért nem szökött az égbe Casillas vérnyomása. Végül álmosan kipattogott a labda, kirúgás.
13. perc: Pedro unta meg a tologatást, és bombázott a tizenhatos vonaláról, balról. Középre ment, Gorbunounak ajándék.
12. perc:
A 34 esztendős Hleb próbálta megtolni a labdát a jobb szélen, de ehhez már nem elég gyors az Arsenalban is szereplő középpályás, kirúgás.
10. perc: Fabregas megint, most Moratát szöktette középen. A BL-döntős Juventus csatára kapásból a hosszú alsó irányába emelt, de elpattogott a kapufa mellett a labda.
9. perc: Fabregas nézte meg a jobb oldalt egy szabadrúgásnál, Piqué azonban ehhez a csavaráshoz nem nőtt elég nagyra. Marad a labda a spanyoloknál.

7. perc: Itt az első sárga, David Silvát küldte a földre Bardacsou, a játékvezető pedig nem kegyelmez, villan a lap!
6. perc: Lassan fellélegezhetnek a kezdeti rohamok után a fehéroroszok, néhány másodpercre sikerült „ráülni” a labdára, méghozzá az ellenfél térfelén.
4. perc: Egy szusszanásnyi idő, sikerült felvágni Casillasig a labdát a hazaiaknak tizenhatosról.
3. perc: És egy újabb lehetőség, Gorbunouról pattant ki a labda. Félelmetes spanyol nyomás a kezdés után!
2. perc: Ahogy az várható volt, lelkesebbek a kezdés után a vendégek, Santi Cazorla húzódott ki a szélre, és emelt középre – ezt még megúszták a fehéroroszok!

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a spanyolok indították útjára a labdát!

„Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani ennek, Piqué a nemzeti csapat, így a családunk tagja. Egy ilyen apró incidens semmin sem változtat, ez messze nem a legfájdalmasabb dolog, ami a spanyol válogatottal történt…” – mondta Vicente del Bosque szövetségi kapitány a nemzeti együttes sajtótájékoztatóján.

A találkozó azonban balhét is tartogatott. Mint arról beszámoltunk, a Cristiano Ronaldónak beszóló Gerard Piqué Madridban és Leónban is ellenséges fogadtatásra talált, a közönség füttykoncerttel fogadta a Barcelona játékosát.

A spanyol válogatott Leónban felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Costa Ricát Paco Alcácer és Cesc Fabregas találatával, így győzelemmel hangolt a vasárnapi selejtezőre.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Fehéroroszország–Spanyolország Eb-selejtező online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik