Felkészülés: füttykoncert, Real-pikantéria és spanyol siker

Vágólapra másolva!
2015.06.11. 23:55
A spanyol labdarúgó-válogatott Leónban felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Costa Ricát Paco Alcácer és Cesc Fabregas találatával, így győzelemmel hangolt a hétvégi Eb-selejtezőre.

A Real Madrid otthonában a Santiago Bernabéu közönsége hallhatóan nem bocsátott meg Gerard Piquének. A Cristiano Ronaldónak beszóló spanyol a hazai közönség előtt az edzésen egy lépést sem tehetett anélkül, hogy ne fütyült volna a lelátó nagy része.A Cristiano Ronaldónak beszóló spanyol a hazai közönség előtt az edzésen egy lépést sem tehetett anélkül, hogy ne fütyült volna a lelátó nagy része.

A Costa Rica elleni találkozón Leónban már csendesebben indult az este, ugyanis a Barcelona játékosa csak a kispadon kapott helyet Vicente del Bosque együttesében, mivel vasárnap már Fehéroroszország ellen játszik Eb-selejtezőt a válogatott.

A mérkőzés még el sem kezdődött, a kapusposzton máris különösen pikánssá vált a helyzet, hiszen a Real Madrid jelenlegi egyese, Iker Casillas a kispadon kezdett, a második számú madridi, Keylor Neves a Costa Rica-i kezdőcsapatban kapott helyet, míg a blancókkal összeboronált David de Gea a hazaiak kapuját védte.

Casillas a kispadon, De Gea a kapuban, Keylor Navas az ellenfélnél – ez ám a Real-pikantéria! (Fotó: Reuters)
Casillas a kispadon, De Gea a kapuban, Keylor Navas az ellenfélnél – ez ám a Real-pikantéria! (Fotó: Reuters)

A spanyoloknak jó előjel volt, hogy CONCACAF-zónában szereplő válogatott ellen csupán egyelten meccset veszítettek történetük során – 2009-ben az Egyesült Államok fektette két vállra a csapatot.

A De Gea – Carvajal, Bartra, Sergio Ramos, Bernat – Vidal, San José, Koke, Nolito – Fabregas – Paco Alcácer felállásban kifutó spanyolok ennek ellenére álmosan kezdtek, és mindössze öt perc elteltével hátrányba kerültek.

Egy kontra végén Joel Campbell tálalt a hazájában, az Alajuelensében futballozó Johan Venegas elé, aki kapásból a kapu közepébe csavart (0–1).

Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, a Valenciát erősítő Paco Alcácer sprintelt két perccel később, és lépett ki középen, majd tekerte el magabiztosan a labdát Navas mellett (1–1).

Döcögős kezdés után sima spanyol siker (Fotó: Reuters)
Döcögős kezdés után sima spanyol siker (Fotó: Reuters)

Már a szünet előtt előnybe kerültek a hazaiak, egy tökéletes támadás végén Nolito pöckölte Cesc Fabregas elé a labdát, a Chelsea középpályása pedig azonnal a kapuba lőtt (2–1).

A fordulás után csak Keylor Navasnak köszönhette a Costa Rica-i nemzeti csapat, hogy nem került még nagyobb hátrányba, a Real kapusa többször is ziccert fogott, a csereként beálló Piquét pedig meglepetésre Leónban is hatalmas füttykoncert köszöntötte.

A hajrában sem változott a játék képe, nyomtak a spanyolok, de az újabb gólt már képtelen volt Del Bosque alakulata begyötörni, így maradt a 2–1.

Costa Rica legközelebb június 28-án, Mexikó ellen lép pályára, szintén felkészülési mérkőzésen, az Eb-selejtezőkör C-csoportjának második helyét elfoglaló spanyol együttes pedig vasárnap 20.45 órakor Fehéroroszországban játszik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SPANYOLORSZÁG–COSTA RICA 2–1 (2–1)

León. Estadio León. V: Vuckov (horvát)
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Carvajal, Bartra, Sergio Ramos (Piqué, 59.), Bernat – Vidal (Vitolo, a szünetben), San José (Busquets, 74.), Koke (Cazorla, 59.), Nolito (D. Silva, 59.) – Fabregas (Isco, 83.) – Paco Alcácer. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
COSTA RICA: Navas – Gamboa, Salvatierra, González, Miller, Díaz (Aguilar, 81.) – Ruíz, Borges (Saborio, 89.), Guzman (Bolivar, 69.), Venegas (Vega, 67.) – Campbell. Szövetségi kapitány: Paulo Wanchope
G: Alcácer (7.), Fabregas (30.), ill. Venegas (5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik