Vb 2018: Luis Suárez reméli, játszik ellenük Szalah

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.29. 09:37
null
Mohamed Szalahért még az ellenfelek is aggódnak (Fotó: AFP)
Luis Suárez reméli, ott lehet a világbajnokságon a Bajnokok Ligája döntőjében vállsérülést szenvedő Mohamed Szalah, sőt, már az egyiptomi válogatott első mérkőzésén pályára léphet Suárez csapata, Uruguay ellen.

Szalah akkor sérült meg a kijevi BL-döntőben, amikor Sergio Ramosszal együtt elesett, és a karja a spanyol alá fordult. Az egyiptomi válla megrándult, az egyik szalagja megsérült. Bár a vb-n való szereplését illetően bizakodik az egyiptomi vezetőség, az kérdéses, hogy játszhat-e június 15-én az Uruguay elleni első mérkőzésen.

Szalahot szerdán Spanyolországban (ahová a támadó kedden utazik el a Liverpool orvosi stábjával) meglátogatja az egyiptomi szövetség elnöke és a válogatott orvosa, így információt szereznek róla.

„Ne gondolják, hogy örülünk Szalah sérülésének – mondta Suárez az uruguayiak hétfői sajtótájékoztatóján, amikor az újságírók azt firtatták, ha Szalah nem játszik, a dél-amerikai csapat sima győzelmet arathat. – Nincs könnyű helyzetben az egyiptomi válogatott, és számunkra sem olyan egyszerű a képlet. Viszont mindig is azt mondtam, hogy a legjobbakkal szeretnénk játszani, a legerősebb egyiptomi válogatott ellen akarjuk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.”

Suárez négy évvel ezelőtt hasonló helyzetben volt, nem sokkal a vb előtt műtötték meg a térdét, kétséges volt, hogy ott lehet-e Brazíliában. Az első csoportmeccset kihagyta, aztán Anglia ellen játszott, és Suárez két góljával nyert Uruguay.

„Szeretném, ha Szalah felépülne, és jó világbajnoksága lenne. Ugyanabban a helyzetben van, mint én négy évvel ezelőtt, senkinek sem kívánnám ugyanezt” – mondta a Liverpool korábbi csatára.

Egyiptom és Uruguay mellett a házigazda orosz, valamint a szaúdi válogatott van a vb A-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik