Vb 2018: Kvist visszatért a dánokhoz; Farfán kórházban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 14:08
A középpályás William Kvist bordatörése után visszatért az oroszországi világbajnokságon szereplő dán labdarúgó-válogatotthoz.

Az FC Köbenhavn 81-szeres válogatott játékosát a csoportkör első fordulójában, a Peru ellen 1–0-ra megnyert múlt szombati mérkőzés 35. percben hordágyon kellett levinni a pályáról, mert egy párharc során eltört két bordája, az egyik ráadásul légmellet is okozott.

A dán szövetség egy héttel ezelőtt azt közölte, Kvist számára véget ért a világbajnokság. A játékos hazautazott, de mivel az alapos orvosi vizsgálatok szerint a tüdeje nem károsodott, ismét csatlakozhat a csapathoz.

Age Hareide szövetségi kapitány szerint a C-csoport keddi, harmadik fordulójában valószínűleg nem küldi pályára Franciaország ellen, de továbbjutás esetén a nyolcaddöntőben ismét számíthat rá.

Jefferson Farfánt, a perui válogatott csatárát viszont fejsérülés miatt kórházban ápolják. A dél-amerikai ország labdarúgó-szövetsége közölte, hogy a Lokomotiv Moszkva támadója a szombati edzésen összefejelt a csapat egyik kapusával. Az első vizsgálati eredmények megnyugtatóak, de Farfánnak kórházban kell maradnia megfigyelésre.

Peru két vereséggel kezdte a tornát, így már biztosan nem jut tovább a C-csoportból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik