Vb 2018: a szíriai kapitány a kiesés ellenére is büszke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.11. 11:52
Szövetségi kapitánya szerint a körülményeket figyelembe véve csodának nevezhető a szíriai labdarúgó-válogatott teljesítménye a világbajnoki selejtezősorozatban, melyben csak egy hajszál választotta el az együttest az interkontinentális pótselejtező elérésétől.

Ajman Hakim büszkén értékelte csapata teljesítményét azután, hogy az Ausztrália ellen vívott pótselejtezős párharcot majdnem – tulajdonképpen öt centiméter híján – megnyerték a tanítványai.

Az együttes ugyanis a pályaválasztóként játszott 1–1-es első meccset követően a sydneyi visszavágón hosszabbítás után kapott ki 2–1-re úgy, hogy Omar al-Szomah – már emberhátrányban játszva – a 120. percben szabadrúgásból a kapufát találta telibe, pedig ha egy kicsit pontosabb, idegenben szerzett több góllal a szírek készülhetnének a Honduras elleni párharcra.

„Büszke vagyok a csapatomra, s az voltam már a sorozat első percétől – mondta a szakvezető. – Őszintén szólva szerintem egyetlen csapatnak sem volt olyan nehéz dolga, mint a miénknek. Szenvedtünk, a hazai meccseinket külföldön játszottuk, így pedig az, hogy Ausztráliától hosszabbításban, ott már emberhátrányban játszva 2–1-re kaptunk csak ki, az maga a csoda.”

A kapitány – aki játékosa kiállítása miatt a bírót kritizálta – ezzel többek között arra utalt, hogy a szíriai konfliktus miatt biztonsági okokból pályaválasztóként minden összecsapásukon Malajziában kellett szerepelniük, ráadásul az ausztrálok elleni visszavágón öt alapember hiányzott a válogatottból.

A tréner hangsúlyozta, hogy játékosainak nincs miért ostorozniuk magukat, a csapat veterán játékosa, Firasz al-Hatib ugyanakkor mégis bocsánatot kért a kiesésért.

„Elnézést szeretnék kérni minden csapattársam nevében a búcsúért. Boldoggá szerettük volna tenni a szurkolókat, mosolyt csalni az arcukra, de nem sikerült, mert balszerencsések voltunk” – mondta a futballista.

VB 2018, SELEJTEZŐ, ÁZSIAI ZÓNA
4. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Ausztrália–Szíria 21
(T. Cahill 13., 109., ill. al-Szoma 6.)
Továbbjutott: Ausztrália, 3–2-es összesítéssel

Az Ázsiai zóna csoportköréből Irán, Dél-Korea, Japán és Szaúd-Arábia vívta ki a vb-szereplés jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik