Vb 2018: 120 perc kellett, de Cahill továbbfejelte Ausztráliát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.10. 13:37
null
Tim Cahill közel a negyvenhez is repíti Ausztráliát (Fotó: AFP)
Helyi idő szerint kedd este a házigazda Ausztrália labdarúgó-válogatottja a veterán Tim Cahill két góljával 2–1-re legyőzte Szíriát a vb-selejtező Ázsiai zónájának utolsó mérkőzésén, és ezzel kiharcolta a jogot, hogy interkontinentális pótselejtezőt vívjon a jövő évi oroszországi világbajnoki részvételért.

A sydneyi ANZ Stadiont megtöltő 42 136 néző többségének döbbenetére Omar al-Szoma, az első mérkőzés hős pontmentője egy gyors ellencsapás végén már a 6. percben vezetést szerzett a vendégeknek, de a válasz is gyorsan jött: az elnyűhetetlen Tim Cahill fejjel egyenlített.

A folytatásban az ausztrálok óriási fölényben futballoztak (az első félidőben 79.5 százalékos labdabirtoklási mutatójuk volt), csakhogy így sem sikerült újabb gólt szerezniük a rendes játékidő végéig – jött a hosszabbítás.

A ráadás legelején Mahmud al-Mavasz megkapta második sárga lapját, és Szíria csak bő tíz percen át tartotta magát emberhátrányban: a 109. percben Cahill befejelte a hazaiak második, továbbjutást érő gólját.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Egy kis stat: a 38. életévében járó Tim Cahill az 59. labdarúgó, aki 50 gólig jutott válogatott szinten – fűzte hozzá a második hazai gólhoz az Opta.

Omar al-Szoma a legvégén majdnem ismét megmentette övéit, de szabadrúgása nyomán a labda a kapufán csattant.

Az interkontinentális pótselejtező oda-visszavágós párharcában a CONCACAF-zóna 4. helyezettje lesz az ausztrálok ellenfele: szerda hajnalban dől el, hogy a túlsó térfélen az Egyesült Államok, Honduras vagy Panama válogatottja sorakozik-e fel.

VB 2018, SELEJTEZŐ, ÁZSIAI ZÓNA
4. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Ausztrália–Szíria 21
(T. Cahill 13., 109., ill. al-Szoma 6.)
Továbbjutott: Ausztrália, 3–2-es összesítéssel

Az Ázsiai zóna csoportköréből Irán, Dél-Korea, Japán és Szaúd-Arábia vívta ki a vb-szereplés jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik