Felkészülés: a 92. percben még Szalahék vezettek, de jött CR…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 22:53
Bár Egyiptom Mohamed Szalah bombagóljával a 92. percben még vezetett Portugália ellen, Cristiano Ronaldo a hosszabbításban kétszer is betalált, és két perc alatt megfordította a meccset, amely így Portugália győzelmével ért véget!

A Beto – Cédric, Rolando, Bruno Alves, Guerreiro – Joao Mário, Neves, Moutinho, Bernardo Silva – André Silva, Cristiano Ronaldo felállásban kezdő portugál válogatott meglepően visszafogott tempóban futballozott Egyiptom ellen.Beto – Cédric, Rolando, Bruno Alves, Guerreiro – Joao Mário, Neves, Moutinho, Bernardo Silva – André Silva, Cristiano Ronaldo felállásban kezdő portugál válogatott meglepően visszafogott tempóban futballozott Egyiptom ellen.

Ezt remekül mutatja, hogy az első 45 perc után pontosan ugyanannyi kaput eltaláló lövése volt a két válogatottnak: egy.

A fordulás után aztán jött a meglepetés, a találkozó előtt esélytelennek tartott Egyiptom megszerezte a vezetést Mohamed Szalah találatával. A Liverpool légiósa kapásból tekert tökéletesen a kapuba a tizenhatos előteréből (0–1).



A végére sikerült felpörögniük a portugáloknak, akik a hajrában teljesen beszorították saját kapuja elé az egyiptomi válogatottat, és bár sokat kellett rá várni, a hőn áhított gól is jött végül: a hosszabbítás második percében Cristiano Ronaldo bólintott az ötösről az egyiptomi kapuba (1–1).

Az egyiptomiak ekkor már az öltöző felé kacsintgattak, a portugálok azonban még nem fejezték be. Ahogy két perccel azelőtt, most is Ricardo Quaresma ívelt, Cristiano Ronaldo pedig újra tökéletesen fejelt a hosszabbítás utolsó másodpercében (2–1).

A 92. percben még Szalahék vezettek, aztán jött Cristiano Ronaldo… (Fotó: AFP)
A 92. percben még Szalahék vezettek, aztán jött Cristiano Ronaldo… (Fotó: AFP)

Lengyelország meglepő vereséget szenvedett Nigériától egy tizenegyessel, míg a magyar válogatott következő ellenfelét, Skóciát Costa Rica fektette két vállra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Lengyelország–Nigéria 0–1
(Moses 61. – 11-esből)
Portugália–Egyiptom 2–1 (Cristiano Ronaldo 92., 94., ill. Szalah 56.)
Skócia–Costa Rica 0–1 (Urena 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik