HIRDETÉS
HIRDETÉS
BACSKAI JÁNOS 2018.07.13 19:04 Frissítve: 2018.07.14 17:11

Amikor a vb-n megbukó kapitányt munkatáborba zárták

A szurkolói álmokban gyakran szerepelnek a leszereplő válogatottak játékosait és vezetőit célzó agresszív cselekedetek, de abban az országban, ahol a valóság és a fantázia leginkább összefonódik, Észak-Koreában, ez is valóra vált, sajnos.

HIRDETÉS

 

Fiam, hajtsatok, mert rosszul járunk mindannyian! (Fotó: AFP)


Az angliai világbajnokság üde színfoltja volt az észak-koreai válogatott, amely a csoportjában megverte az olaszokat, majd a negyeddöntőben már három góllal vezetett a bombaerős portugálok ellen, de Eusébióval végük nem bírt. 1966 csodás eredménye sem hatotta meg a diktátort, Kim Ir Szent, a válogatott büntetésként évekig nem léphetett pályára (sztálini recept), a 2010-es lebőgés után azonban a FIFA és az ázsiai szövetség miatt ilyen finomságokra már nem kerülhetett sor. Kim Ir Szen örököse, Kim Dzsong Il sejtett valamit a dél-afrikai vb előtt, mert nem engedte közvetíteni a tornát, de úgy gondolta, a győztes mérkőzéseket utólag leadják azért – nos, erre nem került sor, mert egyszer sem nyertek.

A szövetségi kapitány, Kim Dzsong Hun már a vb előtt azt tűzte ki célul, hogy megörvendeztessék a mérkőzéseikkel a nagy Tábornokukat, de végül csak az ellenfeleket szórakoztatták el, őket azonban remekül: az egész torna legrosszabb eredménysorát érték el, összesen tizenkét gólt kaptak. Szerencséjükre már a diktatúra sem a régi, kivégzés nem történt, ám a keret tagjait hat órára közszemlére tették a Kultúra Népi Palotája (Nomen est omen, persze) előtt, majd Kim Dzsong Il legkisebb fia, örököse, Kim Ir Szen unokája, Kim Dzsong Un jól leszidta őket 400 (!) másik mérges észak-koreai polgárral együtt, a játékosok meg nyilvánosan fel kellett sorolják a szövetségi kapitány hibáit.

A fő bűn Kim Dzsong Un tábornok elárulása volt...

Kim Dzsong Hun mestert kizárták a pártból, ami arrafelé nem tagkönyv és tagdíj, hanem élet és halál kérdése, majd büntetőtáborba csukták, ami egy német hírügynökség forrása szerint még igen kellemes állapot a többi lehetőséghez képest, korábban ráadásul a leszereplő sportoló az edzőjével együtt vonult az edzőtábor után a fogolytáborba pár évre, feldolgozni, vagy inkább ledolgozni a kudarcot. A kapitány egyes források szerint egy építkezésen, mások szerint egy bányában dolgozott, s egy angol lap szerint pár játékosa is elkísérte őt.

És mielőtt kérdeznék és írnák: igen, szerencsére ez máshol nem fordulhatna elő. Nem győznénk táborral, és a bányáink száma is véges.

A SOROZAT KORÁBBI RÉSZEI
Cruyff: szex volt vagy nem, vb-arany biztosan nem
Amikor a két lesérült csatár beugrója 13 gól lőtt 
Amikor majdnem világbajnok lett Brazíliában egy magyar edző
Amikor Mussolini két vb-aranyban is főszereplő lehetett
Amikor a szex miatt ugrott a vb-siker I.
Amikor a franciáknál (is) a szex miatt ugrott a vb-siker
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.15 23:13:51

Foci vb 2018 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Négy évre bezárkóznak kontinensükre a válogatottak.

2018.07.15 16:05:12

Foci vb 2018 BACSKAI JÁNOS (tudósítás), CSILLAG PÉTER (Moszkva, összefoglaló)

Hiába játszott bátran és leleményesen Horvátország, Deschamps csapata a technika segítségét is élvezve bedarálta.

2018.07.13 19:07:06

Foci vb 2018 CSILLAG PÉTER

Itt az „orosz Hátsó füves": Szergej Novikov fotóriporter évek óta járja eldugott kis csapatok pályáit, a képeiből válogattunk.

2018.07.15 11:35:22

Foci vb 2018 SZÖLLŐSI GYÖRGY (Moszkva)

A miniszterelnök a vb-döntő helyszínén adott exkluzív interjút az NSO-nak.

2018.07.14 20:30:19

Foci vb 2018 ILKU MIKLÓS, SZELI MÁTYÁS (Moszkva)

A népszerű kommentátor szerint más úgy közvetíteni, ha a mi válogatottunk is versenyben van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS