Amikor a pucér parti miatt odalett a holland vb-álom

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 12:34
null
Persze Franz Beckenbauer és Sepp Maier között senkinek sem könnyű... (Fotók: AFP)
Avagy hogyan segítette 1974-ben világbajnoki aranyéremhez a rendező NSZK-t a hollandok legnagyobb ászának féltékeny neje?


Ma a nagy Johan Cruyff-fal és annak az 1974-es holland vb-álmokra keresztet vető hitvesével foglalkozunk.

Cruyff, pezsgő, meztelen lányok – az 1974-es nyugatnémet–holland világbajnoki döntő előtt ezzel a címmel jelent meg a Bild. A német lap szerint a hollandok legnagyobb klasszisa, Johan Cruyff a brazilok elleni mérkőzés után három játékostársával és két német hölggyel „pucér partit” rendezett a szálloda medencéjében. A történtek után Cruyff felesége a finálé előtt éjszakába nyúlóan hívogatta férjét, hogy ellenőrizze. A nagy Johan ezért nem tudta kipihenni magát a nagy mérkőzésre – a holland válogatott szempontjából sokkal jobban járt volna, ha kihuncutkodja magát késő délután, és alszik békésen hajnalig.

Pedig az uruguayiak ellen még ment...
Pedig az uruguayiak ellen még ment...

Addig a vb egyik szupersztárja volt a hollandus, kezdésnek a svédek ellen bemutatta legendás fordulós cselét, majd szépen termelte a gólokat és a gólpasszokat; ám a holland zseni finálébeli játékáról sokat elmond, hogy a lefújás utáni nagy ünneplés közben a győztes NSZK szövetségi kapitánya, Helmut Schön ezzel ugratta a Cruyffot fogó Berti Vogtsot: Berti, azért nehezebb dolgod lett volna, ha Cruyff is játszik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik