Vb 2018: „Anglián nincs nyomás, megnyerheti a tornát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 09:22
null
Eriksson szerint Anglia nyomás nélkül készülhet (Fotó: AFP)
Szombaton a Svédország–Anglia találkozóval folytatódik a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőinek a sora. A korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson úgy véli, a szigetországiak nyomás nélkül játszanak a vb-n, és ez az ő malmukra hajthatja a vizet.

 

A svéd szakember 2001 és 2006 között irányította az angol válogatottat, amellyel szemben sokkalta nagyobb elvárásokat támasztottak akkoriban.

„Az én időm előtt, közben, és kicsit utána is olyan érzése volt az embernek, mintha elvárnák a döntőbe jutást – mondta Sven-Göran Eriksson. – Ez megváltozott. Most Anglián nincs nyomás, akár meg is nyerheti a tornát. Ez jó a csapatnak, mert így a játékosok is nyugodtabban futballozhatnak. Angliának remek együttese van, amely éhes a sikerre, ha a svédeket is legyőzi, jó esélye lesz a végső sikerre. A gyorsaság szintén plusz pont, ha jól tudnak védekezni, akkor a kontrákkal sok problémát okozhatnak, bárkit legyőzhetnek.”

Eriksson az angol csapat kulcsemberére és szövetségi kapitányára is kitért.

„Kane lehet a világbajnokság gólkirálya, ebben biztos vagyok. Veszélyes a rögzített helyzeteknél, a tizenhatoson belül pedig elképesztő. Le vagyok nyűgözve. Southgate nagyszerű munkát végez, kívülről úgy látszik, hogy mindent az irányítása alatt tart, az eredmények is jönnek.”

A 70 esztendős edző végezetül az esélyekről is szót ejtett.

„Természetesen a svédek sikeréért szorítok, de a szívem egy kis része Angliáért dobog, így nehéz ez számomra. Nagyon szoros összecsapásra számítok, mindkét csapatnak ugyanakkora esélye van. Valami különlegesség dönt majd.”

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

16.00:
Svédország–Anglia (Szamara) (Tv: M4 Sport)
20.00: Oroszország–Horvátország (Szocsi) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik