Vb 2014: „Ez pályafutásom legfájdalmasabb veresége”

Vágólapra másolva!
2014.06.13. 23:58
A spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque nem talált szavakat a hollandok elleni csúfos vereségre. Pontosabban de: pályafutása legfájdalmasabb vereségét szenvedte el.

Ahogy arról már beszámoltunk, a brazíliai világbajnokság B-csoportjának első fordulójában a címvédő spanyolok kiütéses, 5–1-es vereséget szenvedtek Hollandiától. A 2010-es győztes selecciónt irányító Del Bosque megdöbbenve nyilatkozott a lefújást követően.Ahogy arról már beszámoltunk, a brazíliai világbajnokság B-csoportjának első fordulójában a címvédő spanyolok kiütéses, 5–1-es vereséget szenvedtek Hollandiától. A 2010-es győztes selecciónt irányító Del Bosque megdöbbenve nyilatkozott a lefújást követően.

„Gratulálunk a hollandoknak, a második félidőben jobbak voltak – ismertette a tényeket a világ- és Európa-bajnok szakvezető, aki nem varrja Iker Casillas nyakába a vereséget. – A mostani nem a megfelelő pillanat, hogy bűnbakokat keressünk. Mindannyian hibásak vagyunk. Most már a Chile elleni meccsre kell koncentrálunk.”

„A vereség megmagyarázhatatlan. Nem találok szavakat. Mindig jól védekeztünk, de ma mindenki gyengén teljesített. Az öltöző jól reagált a vereségre, profi játékosaink vannak” – folytatta Del Bosque, aki szerint nem a fizikai paraméterek döntöttek a hollandok javára.

„Ez pályafutásom legfájdalmasabb veresége. Nem szeretném összehasonlítani a Svájc elleni mérkőzéssel, de ez is csak egy meccs volt” – emlékezett vissza a 2010-es világbajnokságra a szakvezető, akinek a csapata a dél-afrikai tornát is vereséggel kezdte, igaz, akkor csak 1–0-ra kapott ki.

Del Bosque hozzátette, Diego Costát nem befolyásolta, hogy kifütyülte a brazil közönség, amíg a pályán volt, azt tette, amit a csapat megkövetelt tőle.

„Pályafutásunk egyik legsúlyosabb vereségét szenvedtük el. Talpra kell állnunk, mindent rosszul csináltunk. A második félidő katasztrofális volt” – búslakodott Xavi, a spanyolok középpályása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik