Vb 2014: Del Bosque nem írt le senkit, még a vb-rekorder Villát sem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 20:34
A labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában Spanyolország három gólt vágott Ausztráliának, így a harmadik helyen végzett. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nem döntöttem még a jövőmről, a következő héten szolgálhatok konkrétummal. Nem kell sietni, minden érintettel megbeszélem a kérdést – nyilatkozta a lefújás után Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya, majd rátért a mérkőzésre. – Sokkal többet birtokoltuk a labdát, és ha nehezen is indultunk be, sokkal jobbak voltunk. A vébé rangjához illő teljesítménnyel búcsúztunk a tornától. A hollandok és a chileiek kemény diónak bizonyultak, két remek együttesről van szó, de mi is hibáztunk. Sok olyan játékosa van a spanyol futballnak, aki segíthet a válogatotton, figyelemmel kísérjük a fiatalok szereplését. Senki sincs leírva, aki most szerepelt, és senkit sem írok le csak az életkora miatt.”Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya, majd rátért a mérkőzésre. – Sokkal többet birtokoltuk a labdát, és ha nehezen is indultunk be, sokkal jobbak voltunk. A vébé rangjához illő teljesítménnyel búcsúztunk a tornától. A hollandok és a chileiek kemény diónak bizonyultak, két remek együttesről van szó, de mi is hibáztunk. Sok olyan játékosa van a spanyol futballnak, aki segíthet a válogatotton, figyelemmel kísérjük a fiatalok szereplését. Senki sincs leírva, aki most szerepelt, és senkit sem írok le csak az életkora miatt.”

Kitért a mester David Villára is, aki sírva fakadt lecserélése után, és egyáltalán nem örült, amikor megtudta, hogy le kell jönnie a pályáról.

„Minden bizonnyal dühös volt, azt mondja, ez volt az utolsó válogatott meccse, de ebben nem vagyok biztos. Talán ideges volt, de változtatnom kellett a csapat érdekében” – reagált Vicente del Bosque.

Villa egyébként 12. világbajnoki meccsén góllal zárta karrierjét, a legutóbbi 11 spanyol vb-gólból hetet ő szerzett, és adott három gólpasszt is. Nem lesz egyszerű pótolni a kilenc vb-találattal spanyol rekorder csatárt még úgy sem, hogy Fernando Torres 526 perces vb-góltalansági sorozatának vetett véget.

„A futball maga a gyönyör, a legelső naptól kezdve, amikor labdába rúgtam. Ma győznünk kellett, és ezt megtettük. Realista vagyok, szerintem vége válogatott karrieremnek. Persze jó lenne, ha ismét bekerülnék a keretbe, és ötvenöt éves koromig is eljátszanék itt, de maradjunk a realitásoknál. Az első két meccsen ezen a tornán sokkal jobbak voltak nálunk riválisaink, ki is kaptunk, de azért boldog vagyok, hogy most betaláltam. Kiestünk, de legalább győzelemmel búcsúzunk” – értékelt röviden Villa.

„Nyernünk kellett, hogy enyhítsünk azon a hatalmas csalódottságon, amit korábban okoztunk. Ami történt, megtörtént, ez már a múlt, büszkék lehetünk korábbi eredményeinkre, még ha most fáj is a kiesés. Véget ért ez a világbajnokság számunkra, most már a bajnokságra kell koncentrálnunk” – hangzott Xabi Alonso furcsa értékelése, amellyel aligha szerzett odahaza újabb híveket magának.

„Három világklasszis csapattal találkoztunk ezen a tornán, azt hiszem, megtettük, amit meg kellett tennünk. A spanyol remek csapat, túl könnyen adtuk el a labdát, türelmesen passzolgatták körbe a védelmünket” – értékelt Ange Postecoglou, az ausztrálok szövetségi kapitánya.

„Megpróbáltunk csodát tenni ezen a meccsen, de nem sikerült. Nagy csalódás számunkra, hogy így fejeztük be a tornát” – mondta őszintén az ausztrálok középpályása, Mile Jedinak, míg az eltiltása miatt pályára most nem lépő ausztrál vb-gólrekorder, Tim Cahill szerint akár nyernek, akár nem, ez a csapat az ő családja.

 

VB 2014
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
AUSZTRÁLIA–SPANYOLORSZÁG 0–3 (0–1)
Curitiba,
Arena da Baixada, 39 375 néző. Vezette: Sukralla (bahreini)
AUSZTRÁLIA: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – Jedinak, McKay – Leckie, Bozanic (Bresciano, 72.), Oar (Troisi, 61.) – Taggart (Halloran, a szünetben). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou
SPANYOLORSZÁG: Reina – Juanfran, Albiol, S. Ramos, J. Alba – Xabi Alonso (David Silva, 84.) – Cazorla (Fabregas, 68.), Koke, Iniesta – F. Torres, D. Villa (Mata, 56.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerző: Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg!

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3
3


10–3
+7
9
2. Chile 3
2 1
5–3 +2
6
3. Spanyolország
3
1

2
4–7
+3
3
4. Ausztrália 3
3
3–9 –6
0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik