Vb 2014: a PSV belga-marokkói titánja nem akart holland lenni

Vágólapra másolva!
2013.10.08. 11:14
Tizenkét éve Hollandiában bontogatja a szárnyait a PSV 17 éves labdarúgója, Zakaria Bakkali, így nem meglepő, hogy a holland válogatottnál is figyelemmel követik pályafutásának alakulását. Az érintett szerint azonban erről szó sincs.

A marokkói szülők fia már Liege-ben született, de ötéves korától Eindhovenben futballozik. Viszont 2009 óta a belga korosztályos válogatottakat erősíti, most pedig a felnőttekhez kapott meghívást, és döntési helyzetbe került: hogyan tovább?

„Nekem csak egy kérdésben kellett döntenem, hogy marokkói vagy belga válogatott leszek-e. A holland számomra nem volt kérdés” – mondta a holland útlevéllel is rendelkező szélső, aki augusztus 11-én mesterhármast ért el a NEC elleni bajnokin, amire nála fiatalabban csak egy játékos volt képes az Eredivisie-ben. Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya már a franciák elleni felkészülési találkozóra is meghívta őt a keretbe, de megsérült egy edzésen, így nem került sor a bemutatkozásra. Erre most pénteken Zágrábban a horvátok elleni vb-selejtezőn lesz lehetősége
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik