Eindhoven hatalmasat ünnepelt a PSV 25. bajnoki címe alkalmából

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 21:10
A PSV-játékosokat és az edzői stábot emeletes buszon vitték körbe a városban (Fotó: Getty Images)
Eindhoven hétfőn piros-fehérben úszott: a helyiek hatalmas ünneplést csaptak abból az alkalomból, hogy egy nappal korábban a város labdarúgócsapata, a PSV – hat év után – újra elhódította a holland bajnoki címet.

 

Az eindhoveniek a 25. bajnoki címüket szerezték meg a hétvégén, ezzel tettek egy lépést az egyetlen eredményesebb holland labdarúgóklub, a jelenleg csak az ötödik helyért harcoló, 36-szoros bajnok Ajax felé (a tavalyi bajnok Feyenoord 16-tal áll a holland örökranglista harmadik helyén).

A hétfői ünneplés délután a Philips Stadionban kezdődött, buszos felvonulással folytatódott, majd a zsúfolásig telt eindhoveni főtéren össznépi bulizásba torkollott.

A hétvégi fordulóban a PSV-nek elég lett volna a döntetlen is a Sparta Rotterdam ellen, de az idénybeli teljesítményéhez méltón győzelemre hajtott, és 4–2-re nyert is, már aznap este gondoskodva a népes szurkolótábor örömmámoráról.

Az eindhoveniek remek idényt futnak: az eddigi 32 bajnoki mérkőzésükből 28-at megnyertek, csupán egyet veszítettek el, 107–19-es gólkülönbségük szintén tekintélyt parancsoló (még két forduló hátravan a bajnokságból).

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik