Vb 2010: eltilthatják a hondurasi játékost megcsapó Villát - videó

Vágólapra másolva!
2010.06.22. 13:15
null
Villa bajba kerülhet a felvételek <br />alapján (Fotó: Action Images)
A madridi As napilap besz&aacute;mol&oacute;ja szerint elk&eacute;pzelhető, hogy a Nemzetk&ouml;zi Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g (FIFA) fegyelmi bizotts&aacute;ga eltiltja David Vill&aacute;t, aki a Honduras elleni tal&aacute;lkoz&oacute;n megcsapta Emilio Izaguirr&eacute;t.

A spanyolok egyik szögleténél az első félidőben Villa és Izaguirre helyezkedett, közben kicsit lökdösődtek, aztán a spanyol támadó – bár gyengén – megcsapta a hondurasi futballista arcát. A játékvezető azonban nem vette észre az esetet.

„Amíg nem mérlegeltünk minden információt, nem találgathatunk arról, milyen döntés születik. Ha szükséges, a fegyelmi bizottság megvizsgálja a felvételeket, és döntést hoz” – mondta Pekka Odriozola, a FIFA spanyol szóvivője.

A két futballista egyébként a szünetben is összeszólalkozott egymással: az öltözőbe menet vitatkoztak – elképzelhető, hogy ezen az eseten. 

„Nem vagyok büszke a történtekre. Ösztönös dolog volt, nem számítottam rá, hogy rálép a lábamra. Csak álltam ott, és úgy reagáltam, hogy kitettem a kezemet. A jövőben megpróbálok higgadtabb maradni" – mondta Villa az esetről a Canal Plus-nek.  

Az As idéz egy hasonló esetet, amikor az 1994-es világbajnokságon Mauro Tassotti lefejelte Luis Enriquét, de a mérkőzés játékvezetője, Puhl Sándor nem láthatta az esetet. A fegyelmi bizottság akkor hét meccsről tiltotta el az olasz játékost a felvételek alapján.

SZAVAZÁS

Ön szerint eltiltja-e a FIFA Villát a Honduras elleni incidens miatt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

VILLA ÜTÉSE
 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik