Parker két lövéséből 2–0-ra nyert Dél-Afrika Új-Zéland ellen

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 23:08
A Konföderációs Kupa A-csoportjában Bernard Parker két góljával, nem éppen eseménydús meccsen Dél-Afrika 2–0-ra győzött Új-Zéland ellen. Ezzel a házigazda válogatott négy pontjával a második helyen áll a csoportban Spanyolország mögött.
Parker két góljával 2–0-ra nyert Dél-Afrika
Fotó: Reuters
Parker két góljával 2–0-ra nyert Dél-Afrika
Parker két góljával 2–0-ra nyert Dél-Afrika
Fotó: Reuters
Parker két góljával 2–0-ra nyert Dél-Afrika

A dél-afrikai válogatott számára nem úgy keződődött a Konföderációs Kupa, ahogy azt a házigazdák szerették volna, hiszen az első meccsen Irak ellen a legnagyobb helyzeteiket is kihagyták Joel Santana tanítványai, így be kellett érniük egy ponttal. Új-Zéland ellen viszont javítani tudtak!

A harmadik percben Teko Modise egy távoli lövéssel próbálta meglepni Glen Moss kapust, de lövése a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 21. percben viszont már megszerezte a vezetést Dél-Afrika. Egy bal oldali beadást követően a védők nem tudtak felszabadítani, így Bernard Parker elé pattant a labda, akinek középre tartó lövését Moss kapus nem kifelé, hanem befelé ütötte… (1–0).

A dél-afrikaiak a folytatásban is uralták a játékot, amit jól jelez, hogy az első félidőben nyolcszor lőttek kapura a hazaiak, és hatszor el is találták, míg az új-zélandiak csak kétszer jutottak el a hazai kapuig, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A második félidőben is Dél-Afrika irányított, és az 52. percben egy újabb Parker-góllal el is dőlt a találkozó.

A Crvena zvezda támadója ismét egy bal oldalról érkező beadásba tette bele a lábát, a labda a hosszú sarokba vágódott (2–0).

A folytatásban Dél-Afrika már nem erőltette a támadásokat, Új-Zélandnak pedig esélye sem volt a szépítésre, így a hazaiak 2–0-ra győztek.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

1–0


2–0


KONFÖDERÁCIÓS KUPA

DÉL-AFRIKA–ÚJ-ZÉLAND 2–0 (1–0)
Rustenburg - Royal Bafokeng Stadium. V: Archundia (mexikói)
DÉL-AFRIKA: Khune – Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela – Sibaya, Dikgacoi, Mhlongo , Modise – Parker (Tshabalala, 81.), Fanteni (Mashego 61.). Szövetségi kapitány: Joel Santana
ÚJ-ZÉLAND: Moss – Lochhead, Elliott, Vicelich, Brown, (Oughton, 55.) – Smeltz, Christie, Bertos (James, 66.), Killen – Mulligan, Boyens. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert



A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Spanyolország 2 2 6–0 6
2. Dél-Afrika 2 1 1 2–0 4
3. Irak 2 1 1 0–1 1
4. Új-Zéland 2 2 0–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik