Brazília nagy izgalmak közepette, 4–3-ra győzött Egyiptom ellen

Vágólapra másolva!
2009.06.15. 18:02
A Konföderációs Kupa B-csoportjában a Brazília–Egyiptom találkozón 12 perc elteltével 2–1-re, a szünetben pedig 3–1-re vezettek a brazilok. A második félidőben az afrikai gárda ritmust váltott, egy percen belül egyenlített, ám a 92. percben Kaká 11-esből betalált, góljával 4–3-ra győzött Dunga válogatottja.
Kaká (balra) szerezte a győztes gólt
Fotó: Reuters
Kaká (balra) szerezte a győztes gólt
Kaká (balra) szerezte a győztes gólt
Fotó: Reuters
Kaká (balra) szerezte a győztes gólt

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

A Brazília–Egyiptom meccsen erősen kezdtek a csapatok: kilenc perc elteltével három helyzetből három gól született.

A brazilok Kaká egyéni alakításának köszönhetően szerezték meg a vezetést: a Milantól a Real Madridhoz szerződő támadó két védő mellett is elemelte a labdát, majd a hálóba lőtt. (1–0).

Egyiptom azonban nem illetődött meg a bekapott gól után, ugyanis az első ellentámadásából egyenlíteni tudott.

A hazájában Zinedine Zidane-hoz hasonlított Mohamed Abutrika a jobb oldalról adott középre, beadását pedig egy „másik” Zidan, Mohamed fejelte a hálóba (1–1).

A dortmundi csatár góljával azonban el is lőtte összes puskaporát az egyiptomi válogatott az első félidőben, ugyanis a szünetig több helyzete már nem volt az afrikai csapatnak, míg a brazilok kétszer is betaláltak.

A 12. percben Elano szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Luís Fabiano pedig a kapunak háttal állva fejjel a hálóba csúsztatott (2–1).

A folytatásban a brazil válogatott a 37. percig nem alakított ki újabb helyzetet, akkor viszont növelte előnyét Dunga csapata.

Előbb Daniel Alves szabadrúgását tolta szögletre el-Hadari kapus, majd a jobb oldali sarokrúgást követően Juan fejelt az egyiptomi kapuba (3–1).

Akik azonban azt hitték, hogy 3–1 után eldőlt a meccs, azoknak csalódniuk kellett. A második félidőben ugyanis a brazilok nagyon elkényelmesedtek, Egyiptom többet birtokolta a labdát, és egy perc leforgása alatt egyenlített!

Az 54. percben Mohamed Savki szánta el magát egy távoli lövésre, labdája a meglepett Júlio César mellett a bal alsó sarokba vágódott (3–2).

A gól után leblokkoltak a brazilok, és Zidan Abutrika passzából megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, a csatár közelről a kapu jobb oldalába lőtt (3–3).

A brazilok szövetségi kapitánya, Dunga a 62. percben kettőt is cserélt, ám Pato és Ramires pályára lépése után sem nem tudott ritmust váltani Brazília.

Kakának volt egy veszélyes lövése a 75. percben, de sokáig úgy tűnt, hogy Egyiptom pontot tud szerezni, a hosszabbítás perceiben azonban a csereként beállt Ahmed el-Muhammadi a gólvonalon állva kézzel mentett, amiért Howard Webb játékvezető kiállította, és 11-est ítélt.

A büntetőt Kaká értékesítette, így Brazília, ha nehezen is, de 4–3-ra győzött Egyiptom ellen.

A mérkőzés góljait ide kattintva megtekinthetik!

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BRAZÍLIA–EGYIPTOM 4–3 (3–1)
Bloemfontein, Free State Stadium. 25 000 néző. V: Webb (angol)
BRAZÍLIA: Júlio César – Daniel Alves, Lúcio, Juan, Kléber (A. Santos, 83.) – Elano (Ramires, 62.), G. Silva, F. Melo – Kaká – L. Fabiano, Robinho (Pato, 62.)
EGYIPTOM: el-Hadari – Dzsumá, Moavad, Ahmed Szaid, Hani Szaid – Fathi, Rabu (el-Muhammadi, 76.), Savki, Ahmed Hasszan (Eid, 52.) – Abutrika, Zidan
Gólszerzők: Kaká (5.), L. Fabiano (12.), Juan (37.), Kaká (92. – 11-esből), ill. Zidan (9.), Savki (54.), Zidan (55.)
Kiállítva: el-Muhammadi (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik